För dig som vill ha hjälp att starta aktiebolag

Få ett färdigt AB gratis. Idag.

Det är busenkelt att starta aktiebolag med Wint. Dessutom helt gratis. Vi har redan fixat all administration kring uppstarten, så det enda du behöver göra är att signa ditt avtal och sätta in 25 000 kr i aktiekapital. Sen är bolaget ditt!

Berätta mer!

Starta ditt aktiebolag nu!

Tack vare att ditt nya bolag redan har såväl bankkonto som färdiga kopplingar till både Skatteverket och Wint kan du vara igång med ditt företagande redan imorgon. En förutsättning för att kunna ta del av erbjudandet är nämligen att du startar en verksamhet som lirar med vår automatiserade bokföringstjänst.

Vilka verksamheter kan använda Wint?

Vad du får – för 0 kr

 • Färdigregistrerat AB
 • Uppsättning bankkonto SEB
 • Hjälp med registrering av moms, F-skatt och arbetsgivaravgift
 • Koppling till Wints helhetstjänst
 • Stöd och rådgivning i uppstartsprocessen.

Vad ingår i tjänsten?

När du får ett lagerbolag från oss har du 12 månaders bindningstid hos Wint. Priset för vår tjänst är 1 790 kr/mån (ex moms) om du är ensam i ditt bolag. Skulle du anställa skalar priset med antalet anställda. Allt detta ingår i Wints tjänst:

Betalningar

Vi kopplar ihop oss med dig och med din bank. Och med Skatteverket. Det betyder att vi löser allt med löner och inbetalningar och skatt. Du bara godkänner.

Wint sköter:

 • Moms
 • Skatt
 • Lön
 • Leverantörsfakturor

Fakturering

Det ska vara kul att fakturera, eller i alla fall att få betalt. Att jaga kunder som är lite sena eller att bokföra dina intäkter, slipper du. Det gör ju vi.

Wint sköter:

 • Skickar fakturan
 • Håller koll så att fakturan är betald
 • Bokför fakturorna

Lön

Wint sköter lönespecifikationer och traktamenten och arbetsgivardeklarationer. Det lite tråkigare än att få in pengarna på kontot helt enkelt.

Wint sköter:

 • Löneutbetalning
 • Traktamenten
 • Arbetsgivardeklarationer
 • Lönespecifikationer

Bokföring

Var sak på sin plats, inkomster, utgifter, löner. Alltid up-to-date, i tid och på rätt sätt. Löpande bokföring gör att du alltid har full koll på hur det går för bolaget.

Wint sköter:

 • All din bokföring

Kvitton

Glöm allt vad pärmar med samlade papper heter. Fota kvitton, ladda upp, så sköter vi resten.

Wint sköter:

 • Bokför kvitton
 • Betalar ut ersättning för utlägg

Deklarationer

Som företagare är det mängder av datum året om att komma ihåg, arbetsgivaravgifter, moms- och inkomstdeklaration, allt ska redovisas och betalas till Skatteverket i tid. Med Wint slipper du tänka på sånt.

Wint sköter:

 • Momsdeklarationer
 • Inkomstdeklarationer
 • Arbetsgivardeklarationer
 • ROT- och RUT-ansökningar

Årsbokslut

När året är slut är det dags att summera. Allt kokas ner och alla underlag måste vara på rätt plats.

Wint sköter:

 • Hela ditt årsbokslut – utan extra kostnad

Ekonomisk rådgivning

Varje företag har olika förutsättningar och varje företagsledare har olika visioner. Därför ger vi råd som passar just dig och ditt företag.

Wint sköter:

 • Pålästa råd om ditt aktiebolag
 • Det är bara den mest avancerade rådgivningen som inte ingår

95% nöjda
kunder

Vilka använder Wint?

Wint fungerar bäst för aktiebolag som fakturerar sin tid och som inte hanterar stora lager eller använder knepiga betallösningar. Bland våra 3 400 kunder finns bland annat:

HR-konsulter

Journalister

Skribenter

Producenter

Managementkonsulter

Fotografer

Illustratörer

Frilansare

Projektledare

Utvecklare

Vårdkonsulter

PR-konsulter

Influencers

Designers

Författare

Kom igång med Wint du också!

Redo att komma igång med ditt AB?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna.

Jag har anmält intresse för ett lagerbolag. När kan jag vara igång med mitt företag?

När du anmält intresse för våra lagerbolag är nästa steg att du kommer att bli kontaktad av någon av våra rådgivare för att berätta lite mer om vilken typ av verksamhet du kommer att starta.

Vi har oftast flera lagerbolag redo, så om samtalet känns bra börjar vi skriva över ett av dem på dig direkt. Vi sköter hela flytten och hjälper till med registrering av såväl F-skatt som moms samt arbetsgivarregistrering.

Bolaget har redan ett bankkonto hos SEB och en koppling till Wints tjänst, så i teorin kan du sätta in 25 000 kr i aktiekapital på kontot och komma igång med din business redan nästa dag.

Vad ingår när jag tar över ett lagerbolag från Wint?

Du får ett färdigregistrerat aktiebolag, ett bankkonto hos SEB, hjälp med registrering av moms, F-skatt och arbetsgivarregistrering, koppling till Wints helhetstjänst samt stöd och rådgivning i uppstartsfasen. Helt gratis.

Kan vem som helst få ett lagerbolag från Wint?

Ja, så länge du tänker starta en verksamhet som funkar med Wints automatiserade bokföringstjänst. Ditt nya bolag har nämligen 12 månaders bindningstid hos oss.

Wints tjänst funkar allra bäst för verksamheter som fakturerar sin tid och som inte hanterar stora lager eller använder knepiga betallösningar. Om du ska frilansa, starta konsultverksamhet eller liknande är Wint klockrent för dig, men om du ska starta e-handel eller öppna café funkar det inte riktigt lika bra. Här kan du läsa mer om hur Wint funkar.

Känner du dig osäker på om den verksamhet du vill starta kommer att funka? Anmäl intresse så reder vi ut det tillsammans innan vi kör igång!

Vad kostar ett lagerbolag från Wint?

Ett lagerbolag från Wint kostar ingenting. Nada. Niente. Null.

Det som andra aktörer kan debitera uppemot 10 000 kr för kan du alltså få helt kostnadsfritt från oss. Du behöver bara sätta in aktiekapitalet (25 000 kr) och köra igång med din business. Ett bankkonto hos SEB och färdiga kopplingar till Wints automatiserade tjänst ingår också.

När bolaget är igång har du 12 månaders bindningstid hos Wint. Vår helhetstjänst kostar 1 790 kr/mån om du är ensam i bolaget. I den kostnaden ingår all administration, inklusive årsbokslut.

Vad är ett lagerbolag?

Bolagsverket beskriver ett lagerbolag som “ett bolag som bildas enbart för att säljas vidare till en ny ägare”. 

Ett lagerbolag är alltså ett “tomt” bolag som aldrig haft någon verksamhet, men där registreringen hos Bolagsverket redan har gått igenom. Den som tar över bolaget slipper därför krångla med administration och registrering och kan komma igång med sin verksamhet snabbare än om hen skulle starta upp bolaget på egen hand.

Hos Wint får du dock ditt lagerbolag helt gratis, så Bolagsverket borde kanske justera definitionen vad gäller det där med att “sälja vidare”.

Fortsatt läsning

Relevant läsning för dig som ska starta aktiebolag.

Visa alla artiklar