Det enklaste sättet att starta företag

Med Wint är det busenkelt att starta företag. Dessutom helt gratis. Vi har flera färdiga lagerbolag som bara väntar på att nya företagare ska ta över dem och starta upp sin business. Det enda du behöver göra är att komma på ett namn till bolaget och sätta in 25 000 kr i aktiekapital. Sen är du igång!

Berätta mer!

Kom igång med ditt företagande på nolltid!

Tack vare att ditt nya bolag redan har såväl bankkonto som färdiga kopplingar till både Skatteverket och Wint kan du vara igång med ditt företagande redan imorgon. En förutsättning för att kunna ta del av erbjudandet är nämligen att du startar en verksamhet som lirar med vår automatiserade bokföringstjänst.

Vilka verksamheter kan använda Wint?

Vad du får – för 0 kr

 • Färdigregistrerat AB
 • Uppsättning bankkonto SEB
 • Registrering av moms, F-skatt och arbetsgivaravgift
 • Koppling till Wints helhetstjänst
 • Stöd och rådgivning i uppstartsprocessen.

Vad kostar Wints tjänst?

När du får ett lagerbolag från oss har du 12 månaders bindningstid hos Wint. Priset för vår tjänst är 1 590 kr/mån (ex moms) om du är ensam i ditt bolag. Skulle du anställa skalar priset med antalet anställda. Allt detta ingår i Wints tjänst:

Betalningar

Alla obetalda skulder – moms, skatt, löner, leverantörsskulder, m.m. – sköter Wint. Granska bara och godkänn med ett klick i appen så tar Wint hand om betalningen.

Fakturor & kvitton

Kundfakturor skapas enkelt i Wints smarta fakturasystem. Kvitton fotar du med appen. Leverantörsfakturor? De går direkt in i Wint, så slipper du pappersarbete.

Lön

Rapportera frånvaro och avvikelser i appen. Löneutbetalning, traktamente, provision, arbetsgivardeklarationer, lönespecifikationer och allt annat fixar Wint.

Bokföring

Kärnan i Wints tjänst. Alla händelser – inkomster, utgifter, löner, m.m. – bokförs per automatik, i realtid. Ni får mer tid till annat och grym koll på hur det går för bolaget.

Deklarationer

Du kan din business – vi kan administration. Wint fixar din moms-, inkomst- och arbetsgivardeklaration helt automatiskt, så kan du jobba på som vanligt, utan ångest.

Årsbokslut

Betala extra för årsbokslut och årsredovisning? Inte hos Wint! Vi löser ditt bokslut enligt alla konstens regler och skickar till Bolagsverket i god tid innan deadline – utan extra kostnad.

Ekonomisk rådgivning

Din trygghet är viktig för oss. Wints ekonomer är alltid redo att ge pålästa råd om ditt bolags ekonomi. All ekonomisk rådgivning, utom den allra mest komplicerade, ingår i din fasta månadskostnad.

95% nöjda
kunder

Vilka använder Wint?

Wint fungerar bäst för bolag som fakturerar sin tid och som inte hanterar stora lager eller använder knepiga betallösningar. Bland våra drygt 2 000 kunder finns bland annat:

 • Fotografer
 • IT-konsulter
 • Projektledare
 • Frilansskribenter
 • Utvecklare
 • Managementkonsulter
 • Byråer
 • m.fl.

Osäker på om verksamheten du ska starta funkar? Anmäl intresse så reder vi ut saken tillsammans!

Jag vill ha ett bolag!

Redo att komma igång med ditt AB?

Kul! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och hjälper dig att komma igång.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna.

Jag har anmält intresse för ett lagerbolag. När kan jag vara igång med mitt företag?

När du anmält intresse för våra lagerbolag är nästa steg att du kommer att bli kontaktad av någon av våra rådgivare för att berätta lite mer om vilken typ av verksamhet du kommer att starta.

Vi har oftast flera lagerbolag redo, så om samtalet känns bra börjar vi skriva över ett av dem på dig direkt. Vi sköter hela flytten och hjälper till med registrering av såväl F-skatt som moms samt arbetsgivarregistrering.

Bolaget har redan ett bankkonto hos SEB och en koppling till Wints tjänst, så i teorin kan du sätta in 25 000 kr i aktiekapital på kontot och komma igång med din business redan nästa dag.

Kan vem som helst få ett lagerbolag från Wint?

Ja, så länge du tänker starta en verksamhet som funkar med Wints automatiserade bokföringstjänst. Ditt nya bolag har nämligen 12 månaders bindningstid hos oss.

Wints tjänst funkar allra bäst för verksamheter som fakturerar sin tid och som inte hanterar stora lager eller använder knepiga betallösningar. Om du ska frilansa, starta konsultverksamhet eller liknande är Wint klockrent för dig, men om du ska starta e-handel eller öppna café funkar det inte riktigt lika bra. Här kan du läsa mer om hur Wint funkar.

Känner du dig osäker på om den verksamhet du vill starta kommer att funka? Anmäl intresse så reder vi ut det tillsammans innan vi kör igång!

Vad ingår när jag tar över ett lagerbolag från Wint?

Du får ett färdigregistrerat aktiebolag, ett bankkonto hos SEB, hjälp med registrering av moms, F-skatt och arbetsgivarregistrering, koppling till Wints helhetstjänst samt stöd och rådgivning i uppstartsfasen. Helt gratis.

Vad kostar ett lagerbolag från Wint?

Ett lagerbolag från Wint kostar ingenting. Nada. Niente. Null.

Det som andra aktörer kan debitera uppemot 10 000 kr för kan du alltså få helt gratis från oss. Du behöver bara sätta in aktiekapitalet (25 000 kr) och köra igång med din business. Ett bankkonto hos SEB och färdiga kopplingar till Wints automatiserade tjänst ingår också.

När bolaget är igång har du 12 månaders bindningstid hos Wint. Vår helhetstjänst kostar 1 590 kr/mån om du är ensam i bolaget. I den kostnaden ingår all administration, inklusive årsbokslut.

Vad är ett lagerbolag?

Bolagsverket beskriver ett lagerbolag som “ett bolag som bildas enbart för att säljas vidare till en ny ägare”. 

Ett lagerbolag är alltså ett “tomt” bolag som aldrig haft någon verksamhet, men där registreringen hos Bolagsverket redan har gått igenom. Den som tar över bolaget slipper därför krångla med administration och registrering och kan komma igång med sin verksamhet snabbare än om hen skulle starta upp bolaget på egen hand.

Hos Wint får du dock ditt lagerbolag helt gratis, så Bolagsverket borde kanske justera definitionen vad gäller det där med att “sälja vidare”.

Fortsatt läsning

Relevant läsning för dig som ska starta bolag.

Visa alla artiklar