Vanliga frågor

Är du nyfiken på hur man blir kund eller hur Wint fungerar? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Alla kategorier

Vad vill du veta mer om?

Kom igång som kund

Vad är skillnaden mellan Wint och ett bokföringsprogram?

Mycket bra fråga! Och kanske inte alltid helt enkel att greppa. Ett bokföringsprogram är som en digital bokhylla för ditt företag. Här samlar du ditt företags ekonomiska dokument som du kan analysera på ett smidigt sätt. Genom ett bokföringsprogram får du som företagare en plattform för att hantera ditt företags ekonomi. Allt från fakturering och bokföring till rapportgenerering och momsredovisning. Det är helt enkelt en plattform där du själv(!) kan sköta din bokföring digitalt. Vi upprepar, ett bokföringsprogram är ett verktyg där du själv sköter din egen bokföring, vilket ställer krav på att du måste veta hur bokföring fungerar för att inte riskera att din bokföring blir fel. Behöver du rådgivning eller hjälp med bokslut får du vända dig någon annanstans.

Wint, då?

Vad är skillnaden? Jo, Wint hanterar all ekonomi och administration som rör ditt företag. Vi flyttar över så mycket som möjligt av bokföringsbördan till vår sida av samarbetet, så att du som kund i stort sett bara behöver godkänna betalningar, skapa fakturor till sina kunder och rapportera in avvikelser inför löneutbetalningen. Allt annat sköter vi och har byggt automatiska processer för.

Och behöver du personlig rådgivning finns den ett knapptryck eller telefonsamtal bort. Eftersom vi är automatiserade kan du nå oss var som helst, från stranden, skogen eller skidbacken – så länge du har en mobil eller liknande. På Wint jobbar det redovisningskonsulter och ekonomer till utvecklare och kommunikatörer. Bakom all automatisering sitter alltså ett helt team med människor som har full insyn i din bokföring och ser till att allt blir korrekt. Och skulle något fela får du information om det på nolltid.

Kort sagt, Wint sparar dig tid, minskar risken för misstag och ger dig full insyn i din ekonomi. Dessutom ingår personlig rådgivning och bokslut i priset! Alltså kan du pusta ut, här kommer inga oväntade tilläggskostnader.

Wint: Enkelt, smidigt och effektivt – allt i ett.

Vad innebär egentligen automatiserad bokföring?

Wint är en helhetslösning med allt i ett. Inga moduler som du väljer till, inga tilläggstjänster eller dolda kostnader. Med integration till banken ser vi till att betalningar går iväg i rätt tid. Och vi hämtar själva det vi behöver för att kirra din bokföring.

Hur flyttar jag över min gamla bokföring till Wint?

När du blir kund hos Wint importerar vi din tidigare bokföring i vårt system genom att ladda upp en så kallad SIE-fil. SIE är en standard som gör att du enkelt kan flytta ekonomisk information från ett program till ett annat.

Vi hjälper dig kort och gott att exportera en SIE-fil med din bokföring från ditt gamla bokföringsprogram, för att sedan importera densamma till Wint. Om du har använt dig av en redovisningskonsult eller -byrå tidigare så kan vi ta kontakt med dem för att underlätta flytten. Eventuellt kan vi även behöva bokföra ikapp händelser som ännu inte finns i din gamla bokföring. Detta får du i så fall ett prisförslag på innan vi sätter igång.

Holdingbolag betalar 890 kr/mån hos Wint. Hur får jag det priset?

Ett holdingbolag är per definition ett bolag som äger aktier i andra bolag och därför oftast inte bedriver någon egen verksamhet. För att erbjudas vårt pris till holdingbolag ska ditt bolag uppfylla samtliga nedanstående kriterier:

  1. Bolaget är inte momsregistrerat
  2. Bolaget är inte registrerat som arbetsgivare
  3. Har få bokföringshändelser (max 2 per månad)
  4. Ingen bankkoppling eller gör egna betalningar
  5. Huvudsakligt syfte är att äga och förvalta aktier