Får jag godkänna mina anställdas kvitton innan de blir utbetalda?

Självklart! Ge dig själv rollen Kvittoansvarig så hamnar alla inskickade kvitton hos dig för godkännande innan de bokförs av oss och pengarna betalas ut. Inga konstigheter!

Måste jag spara kvittot efter att jag skickat in det till Wint?

Ja, än så länge säger lagen att det fysiska kvittot måste sparas (vi lobbar för att dessa uråldriga lagar ska ändras). 

Vi nöjer oss dock med att se fotot, så du behöver inte häfta kvittot på papper och skicka det till oss. Du behöver bara se till att behålla det så länge lagen kräver (eller tills lagen ändras). Spara det nånstans där det inte är i vägen.

Hur betalar jag ut pengar till mina anställda för egna utlägg?

Utbetalningarna sker automatiskt, så dem behöver du inte oroa dig över. När ett kvitto har skickats in för bokföring tar det ca 1-3 bankdagar innan man har fått tillbaka pengar för sitt utlägg. Det kommer att stå lön på kontoutdraget eftersom vi skickar kvittoutbetalningar med en lönefil.

Om du skulle vilja kan du ge dig själv (eller någon annan) rollen som Kvittoansvarig. Den personen får då godkänna alla företagets kvitton innan de bokförs och pengarna betalas ut.

Vad gör jag med mina kvitton?

Fota ditt kvitto med Wint-appen, ange vad inköpet gäller och skicka in det i systemet med ett klick. Wints system bokför kostnaden på rätt ställe och ser till att du får tillbaka pengarna för ditt utlägg – de finns på ditt konto inom 1-3 bankdagar.

När du fotat kvittot kan du tyvärr inte slänga det i närmsta papperskorg, eftersom det måste sparas enligt lag. Placera det i en noga utvald skokartong eller någon annanstans där det inte är i vägen för dig de kommande åren.