Det våras för konsulten!

Det våras för konsulten!

  • Entreprenörskap
  • 17 Mar
    2022

Tillhör du dem som när en dröm om att starta och driva eget företag? I så fall är du i gott sällskap. Enligt senaste konsultrapporten från Brainville är trenden tydlig – fler och fler blir frilansare eller konsulter. Kul! Och helt rätt tycker vi.

Siffror från Bolagsverket visar att andelen nystartade företag ökade med 7,1% under 2021, jämfört med 2020. Brainville, nordens största oberoende plattform för uppdrag åt konsulter och frilansare, menar att de ser ett par tydliga anledningar till varför marknaden just nu är extra gynnsam för dem som vill jobba som konsulter.

Pandemirestriktionerna har gjort att fler och fler företag tillåter sina anställda, eller konsulter, att arbeta på distans och den trenden håller i sig. Brainville har också kunnat konstatera att antalet uppdrag för konsulter fortsatt att öka. Det öppnar för helt nya möjligheter för den som kan tänka sig att starta eget och sälja sina timmar.

Tid är pengar

Det ökade antalet konsultuppdrag, förutsättningarna som kommer med distansarbete och det ökade intresset för SaaS-tjänster, gör att livet som egenföretagande konsult har goda förutsättningar att fungera smidigt. Wint är ett konkret exempel på en tjänst som fungerar utmärkt i den här kontexten.

– Hela vår produkt bygger på att du ska behöva göra så lite som möjligt när det kommer till företagets ekonomi och administration, säger Nathalie Björnman som arbetar som projektledare på Wint. Det uppskattar de allra flesta företagare, men kanske ännu mer de som säljer sin tid. Tid är ju som bekant pengar, och kan du fokusera på din kärnverksamhet istället för på saker som bokföring har du mycket tid att tjäna.

Nathalie tror att de flesta som startar egen konsultverksamhet gör det eftersom de antingen besitter stor och unik kompetens, eller för att de värderar möjligheten att styra sin egen tid högt.

– Då säger det sig självt att du inte ska lägga onödig tid på något som faller utanför det. Med Wints helhetslösning blir det både enklare och roligare att driva företag.

Har du gått och sugit på starta-eget-karamellen ett tag kan det med andra ord vara läge att svälja den och bara köra. Vi lovar att sköta de tråkiga bokförings- och administrationsbitarna åt dig så du kan fokusera på det du gör bäst. Dessutom får du ditt nya aktiebolag utan kostnad om du signar upp med oss i 12 månader.

Dags att starta bolag

Få ett gratis!

Anmäl dig till Wints mailutskick!