“Wint har förenklat hela vår vardag”

“Wint har förenklat hela vår vardag”

  • Kundcase
  • 28 Feb
    2022

Wint är numer Erik Olsson-koncernens nya preferred partner för bokföring och bolagsstöd. Allra först på Wint-bollen av Erik Olsson-bolagen var Martin Grusell och hans kollegor på Erik Olsson i Göteborg.

Wint har de senaste åren blivit störst i Sverige på bokföring för fastighetsmäklare; mycket tack vare sin unika integration mot flera stora affärssystem som används inom mäklarbranschen. Detta har gjort att Wint kan automatisera och förenkla en stor del av den administration som fram tills nu ingått i jobbet när man är mäklare. Martin Grusell från Erik Olsson berättar varför de valde att samarbeta med Wint.

– När vi tog över som franchisetagare gjorde vi en grundlig research av marknaden och valde att köra med Wint, säger Martin. Jag är helt övertygad om att det är det bästa valet för oss.

Martin hade, tack vare sitt tidigare arbete som regionchef, god inblick i de olika bokföringslösningar som partners och franchisetagare arbetade med.

- Alla arbetade på olika sätt och med olika lösningar. Det var naturligtvis knöligt för Erik Olsson centralt, men det gjorde också att kvalitén och leveranserna varierade.

Han började med att sondera marknaden och gjorde en noggrann research - och det var då han kom i kontakt med Wint.

- Det kändes helt rätt för oss. Dels tack vare den helautomatiserade tjänsten i sig, men också de smidiga lösningarna för oss inom mäklarbranschen, som det automatiserade handpenningsflödet, säger Martin.

Wint har skapat en unik integrationslösning för just fastighetsmäklare som helt automatiserar hanteringen av handpenning och provision. Det betyder att systemet automatiskt ser till att rätt summa hamnar på rätt konto i rätt tid, vilket underlättar mäklarens arbete vid varje försäljning.

Vill du också ha Wint i ditt mäklarbolag?

Se hur vi kan hjälpa dig!

Största vinsten är mer fokus på kärnverksamheten

Som franchisetagare är det mycket att hålla reda på, inte minst när det kommer till bokföring och administration. Men så är det alltså inte nu längre.

- Med Wint behöver jag nästan inte göra något administrativt alls längre. Jag får en snabb och bra överblick av ekonomin och eftersom allting uppdateras i realtid vet jag att siffrorna jag ser alltid är aktuella och korrekta. Allt fungerar och skulle det uppstå frågor är Wints support fantastisk att ha kontakt med.

Vad är den största vinsten för dig skulle du säga?

- I slutänden gör Wint att vi kan lägga mer fokus på vår kärnverksamhet, vilket är att se till så att bostäder får nya ägare. Jag är helt övertygad om att alla franchise- och partnerbolag kommer få en smidigare vardag med Wint. Och även Erik Olsson AB, när alla har samma redovisningstjänst.

Har du något att säga till dem som tycker att det känns lite jobbigt att byta redovisningssätt?

- Vi människor gillar ju överlag trygghet, så jag kan förstå att det ibland känns jobbigt att ta steget. Men det är värt det. Tänk på all tid du kan lägga på mer värdeskapande uppgifter i stället.

Anmäl dig till Wints mailutskick!