Vad är ett lagerbolag och hur fungerar det?

Vad är ett lagerbolag och hur fungerar det?

  • Entreprenörskap
  • 3 Apr
    2024

Om du funderar på att starta ett eget konsult-/tjänstebolag eller frilansverksamhet har du kanske hört talas om begreppet "lagerbolag". Men vad är egentligen ett lagerbolag – och hur fungerar det att köpa ett? Läs vidare så förklarar vi.

Att starta ett eget företag är en dröm för många, men processen kan ofta kännas överväldigande. Det är här begreppet "lagerbolag" kommer in i bilden, en lösning som kan göra det enklare för blivande företagare att ta steget fullt ut. Men exakt vad innebär ett lagerbolag, och hur kan det förenkla processen att starta ett eget företag?

Vad är ett lagerbolag och hur fungerar det?

Kort och gott är ett lagerbolag ett aktiebolag som redan är registrerat hos Bolagsverket men som ännu inte har någon verksamhet. Detta innebär att det står som en "tom" juridisk person, redo att anpassas och tas i bruk av en ny ägare. Och på så sätt underlätta processen med att starta ett eget aktiebolag. Med andra ord är det ett färdigregistrerat företag som ligger “på lager”, redo att tas i bruk.

Ett lagerbolag kan också förklaras som ett “tomt” bolag som aldrig haft någon verksamhet men där registreringen hos Bolagsverket redan gått igenom. Den som tar över bolaget slipper därför krångla med administration och registrering och kan komma igång med sin verksamhet snabbare än om hen skulle starta upp bolaget på egen hand.

Fördelarna med ett lagerbolag

För den som snabbt vill komma igång med sitt eget företag, och inte tycker att själva registreringsprocessen känns jätteskoj, kan det alltså vara mycket fördelaktigt att köpa ett lagerbolag. Men användningen av ett lagerbolag erbjuder flera fördelar för blivande företagare:

  • Tidsbesparing: Genom att köpa ett lagerbolag kan du snabbt komma igång med din verksamhet utan att behöva vänta på processen med att registrera ett nytt aktiebolag.
  • Enkelhet: Du slipper hantera den initiala byråkratin och de administrativa stegen som krävs för att starta ett aktiebolag från grunden.
  • Legitimitet: Ett registrerat bolag kan ge din verksamhet en omedelbar känsla av trovärdighet och professionalism.
TIPS: Innan du startar eget, testa vår lönekalkylator och räkna ut hur mycket du bör ta ut i lön

Få hjälp med att starta ett AB. Gratis.

Berätta mer!
kanske hört talas om begreppet "lagerbolag". Men vad är egentligen ett lagerbolag – och hur fungerar det att köpa ett?
Har du hört talas om begreppet "lagerbolag". Men vad är egentligen ett lagerbolag – och hur fungerar det att köpa ett?

Få ett lagerbolag av Wint

På Wint tycker vi att det ska vara superenkelt att bli företagare. Därför ger vi bort lagerbolag, helt kostnadsfritt! Med andra ord bjuder vi på alla uppstarts- och registreringskostnader när du blir kund hos oss. Hur bra?!

Läs också: Hur gör man ett bokslut?

Så här fungerar det:

Så snart du satt in aktiekapitalet (25 000 kr) på kontot skrivs företagets aktier över till dig och Wint hjälper dig att registrera ditt företagsnamn hos Bolagsverket. Vi hjälper också till med alla registreringar hos Skatteverket, som F-skatt, arbetsgivarregistrering och så vidare. Helt utan kostnad. Dessutom har du direkt tillgång till ett företagskonto hos SEB vilket underlättar betalningar och hanteringen av företagets ekonomi från start.

Kan vem som helst få ett lagerbolag av Wint?

Wints automatiserade bokföringstjänst funkar allra bäst för verksamheter som fakturerar sin tid. Alltså, om du ska frilansa, starta en konsultverksamhet eller liknande, är Wint klockrent för dig. Men sämre match blir det om det är café eller e-handel du tänkt dig.

Kom igång med ditt lagerbolag idag

Är du redo att förverkliga din företagsdröm eller har du frågor om hur ett lagerbolag kan passa in i din framtida verksamhet? Fyll i vårt intresseformulär så kontaktar vi dig för att diskutera hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Du kanske också vill läsa:

Kan vem som helst få ett lagerbolag från Wint?
5 skäl till varför du ska köpa lagerbolag till priset av 0 kronor
Lönekalkylator: räkna ut din lön i aktiebolag

Få hjälp med att starta ett AB. Gratis.

Berätta mer!

Boka ett onlinemöte 👇🏿

Anmäl dig till Wints mailutskick!