Vad är ett lagerbolag och hur fungerar det?

Vad är ett lagerbolag och hur fungerar det?

  • Entreprenörskap
  • 28 Apr
    2023

Om du funderar på att starta ett eget konsult-/tjänstebolag eller frilansverksamhet har du kanske hört talas om begreppet "lagerbolag". Men vad är egentligen ett lagerbolag – och hur fungerar det att köpa ett? Läs vidare så förklarar vi.

Kort och gott är ett lagerbolag ett aktiebolag som redan är registrerat hos Bolagsverket men som ännu inte har någon verksamhet. Det är en färdig juridisk person som kan köpas av andra aktörer för att underlätta processen att starta ett eget aktiebolag. Med andra ord är det ett färdigregistrerat företag som ligger “på lager”, redo att tas i bruk.

Ett lagerbolag kan också förklaras som ett “tomt” bolag som aldrig haft någon verksamhet men där registreringen hos Bolagsverket redan gått igenom. Den som tar över bolaget slipper därför krångla med administration och registrering och kan komma igång med sin verksamhet snabbare än om hen skulle starta upp bolaget på egen hand.

För den som snabbt vill komma igång med sitt eget företag, och inte tycker att själva registreringsprocessen känns jätteskoj, kan det alltså vara mycket fördelaktigt att köpa ett lagerbolag.

Få ett lagerbolag av Wint

På Wint tycker vi att det ska vara superenkelt att bli företagare. Därför ger vi bort lagerbolag. Med andra ord bjuder vi på alla uppstarts- och registreringskostnader när du blir kund hos oss. Hur bra?!

Så här fungerar det:

Så snart du satt in aktiekapitalet (25 000 kr) på kontot skrivs företagets aktier över till dig och Wint hjälper dig att registrera ditt företagsnamn hos Bolagsverket. Vi hjälper också till med alla registreringar hos Skatteverket, som F-skatt, arbetsgivarregistrering och så vidare. Helt utan kostnad. Dessutom har du direkt tillgång till ett företagskonto hos SEB vilket underlättar betalningar och hanteringen av företagets ekonomi från start.

Kan vem som helst få ett lagerbolag av Wint?

Wints automatiserade bokföringstjänst funkar allra bäst för verksamheter som fakturerar sin tid. Alltså, om du ska frilansa, starta en konsultverksamhet eller liknande, är Wint klockrent för dig. Men sämre match blir det om det är café eller e-handel du tänkt dig.

Redo att köra igång eller fortfarande osäker på om det kommer funka för din verksamhet? Fyll i intresseformuläret nedan så reder vi ut allt tillsammans.

Du kanske också vill läsa:

Kan vem som helst få ett lagerbolag från Wint?

5 skäl till varför du ska köpa lagerbolag till priset av 0 kronor

Boka ett onlinemöte 👇🏿

Anmäl dig till Wints mailutskick!