Därför är Wints automatiserade ekonomitjänst störst i mäklarsverige

Därför är Wints automatiserade ekonomitjänst störst i mäklarsverige

  • Ekonomi
  • 18 May
    2022

Hur kommer det sig att den automatiserade ekonomitjänsten Wint lyckats bli mäklarkedjornas favorittjänst? Enkelt. Genom att bygga en unik lösning som helt automatiserar handpenningsflödet och skapar mer tid för mäklarna att mäkla på.

På kort tid har Wint tagit sig in på den svenska mäklarscenen och snabbt blivit en favorit hos användarna. Hur blev det så?

– Det beror på att vi verkligen satt oss in i och anpassat oss efter mäklarbranschen, berättar Annie Olsson som jobbar som Redovisningsekonom på Wint.

Men vi tar det från början -och det här kan du vid det här laget: Wint är en automatiserad ekonomitjänst vars mål är att göra det superenkelt att driva företag. Bokföring, administration, pappershantering och kvittoredovisning tar ofta upp allt för stor del av företagarens vardag. Genom att istället automatisera ekonomihanteringen kan Wint frigöra tid som istället kan läggas på de roligare bitarna.

När Wint började titta närmare på vardagen för Sveriges mäklare stod det snabbt klart att där fanns mycket tid att spara.

– Wint byggde en helt unik och sömlös integration mellan mäklarnas vanliga affärssystem och Wint. Det gör att, så länge du fortsätter fylla i allt som det ska vara i ert affärssystem, kommer den datan automatiskt att flyttas över till Wint. Du behöver alltså inte längre plocka ut siffror, räkna ut saker själv eller se till att en redovisningskonsult får dem, allt sköts automatiskt, säger Annie.

Automatiskt handpenningsflöde är en av WOW-faktorerna

– Utan Wint måste du själv logga in i banken och bevaka när handpenningen kommer in. Men när du använder Wint skickar vi en notis till dig när betalningen kommit och du kan sedan sköta utbetalning av handpenningen med ett klick i mobilen. Det här är en av de största WOW-faktorerna som Wints mäklarkunder framhåller, menar Annie.

Ytterligare ett bevis på hur måna vi är om att fortsätta förenkla och förbättra vardagen för mäklarsverige är funktionen som bokar upp provisionslönen automatiskt.

– Provisionen räknas ut från affären och bokas upp på lönen direkt. Det innebär att ägare eller franchisetagare direkt ser den faktiska lönsamheten i bolaget. Och mäklaren kan givetvis följa sin lön i realtid.

Nyfiken på att automatisera er ekonomi med Wint?

Ta reda på hur Wint funkar

Stora fördelar på koncernnivå

Fördelarna i den enskilda mäklarens vardag är tydliga, men även på koncernnivå är Wint ett system som skapar stora förbättringar.

Oftast sitter alla kontor med sin egen ekonomilösning och i bästa fall finns det en dedikerad resurs som hanterar bokföringen och ser till att siffrorna kommer från affärssystemet till redovisningskonsulten. Här finns en stor risk att något faller mellan stolarna på grund av den så kallade “mänskliga faktorn”.

– Med Wint går alla siffror automatiskt från affärssystemet in i Wint. Risken för fel minimeras och du som ägare får en bra över- och inblick över alla affärer. Allt samlat på ett ställe och enligt samma standard. Dessutom sker allt i realtid.

Full support

Även om Wint i högsta grad är en digital tjänst betyder det inte att det inte finns människor bakom skärmen. Här arbetar såväl ekonomer som utvecklare och olika specialister. Det betyder att du som företagare kan vara säker på att allt är i ordning och professionellt hanterat. Och skulle det dyka upp frågor finns alltid hjälp att tillgå. Som mäklarkund har du till och med ett särskilt mäklarteam som gärna hjälper dig med dina funderingar. Inte konstigt att Wint blivit en av framgångsfaktorerna för mäklare i hela landet.

Anmäl dig till Wints mailutskick!