“Det är viktigt att våga utvecklas”

“Det är viktigt att våga utvecklas”

  • Kundcase
  • 31 May
    2022

Mai Thai och Nanna Stranne träffades redan sin första dag på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Sedan dess har de hängt ihop och för åtta år sedan startade de Sigmastocks tillsammans med matematikprofessorn Carl Lindberg. - Vi tyckte att det saknades ett enkelt sätt att köpa aktier som också ger dig insyn i vad dina pengar investeras i. Egentligen har vi fokuserat på att skapa en produkt som vi själva ville ha, säger Mai.

2017 satt Mai och Nanna och åt lunch tillsammans med en av sina IT-konsulter. “Nu ska ni få se hur smidigt det är när man är kund hos Wint” sa konsulten, fotade kvittot för lunchen och konstaterade att det var det hela, nu var lunchen redan bokförd.

- Vi blev kunder samma vecka, konstaterar Mai.

Mai, som var den som skötte företagets ekonomi, var inte nöjd med lösningen de hade just då.

- Den var tidskrävande, innehöll mycket pappers- och dubbelarbete och jag kände ändå inte att jag hade full koll. Redan efter någon månad med Wint hade den känslan förändrats, berättar hon.

Men egentligen skulle vi inte börja där, utan ett par år tidigare, 2014 närmare bestämt.

Mai och Nanna hade två gemensamma intressen när de träffades, den där första dagen på Chalmers. Entreprenörskap och sparande.

- Problemet när det kom till vårt eget sparande var att vi inte tyckte att vi hittade några bra alternativ på marknaden. Fonder var bra förr och genom att direktäga aktier kan vi själva välja vad pengarna investeras i. Vi skapade en ny tjänst - ett aktiesparande som sköter sig själv. Helt automatiskt, samtidigt som du har total kontroll över ditt sparande.

De pratade ihop sig med matematikprofessorn Carl och därmed var Sigmastocks ett faktum.

Nu närmar det sig ett decennium sedan företaget bildades och givetvis har mycket hänt på vägen. Den första produkten var en teknisk lösning som lät privatpersoner skapa en egen investeringsstrategi och välja att investera i det som just de tyckte var viktigt. Sedan började kunderna efterfråga en köp- och säljfunktion och för ett och ett halvt år sedan lanserades en helt digital och automatiserad produkt.

- Att vår tjänst från start har haft ett digitalt fokus och driv gör givetvis att det känns väldigt bra med Wint. Våra tjänster går hand i hand, konstaterar Mai.

Är Wint grejen för er?

Jag är intresserad!

Är drivkraften bakom Sigmastocks lika stark och tydlig idag som vid starten?

- Ja! Vi skapade i grund och botten detta för oss själva, för vårt behov. Idag använder hela teamet tjänsten och vi rekommenderar det gärna till familj och vänner. Det gör du bara om du tror på det själv. Jag är väldigt stolt över Sigmastocks.

- En annan drivkraft var att kunna erbjuda ett aktivt sparande åt gemene man och att göra en skillnad i branschen, det har vi lyckats med. Hos oss kan du vara en aktiv sparare utan att behöva kunna särskilt mycket. 

Har du några råd till den som just startat, eller funderar på att starta, företag? Hur gör du för att det ska fortsätta vara roligt?

- Jag sa faktiskt till Nanna häromdagen att jag är så glad och att det är så roligt på jobbet. Det säger en del. Men det viktigaste tror jag är att se till att du jobbar med något du tycker är roligt, något du känner starkt för. Att driva företag är ett maraton och du måste vara in it for the long run. Och våga utvecklas.

Och nu då? Vad ser du fram emot på företagsresan just nu?

- Allt egentligen, men framförallt två saker. Att arbeta in vårt hållbarhetsfokus ännu mer och att jobba med vår tjänst för företag som lanserades för några veckor sedan.

Vill du kunna fokusera på att ha kul på jobbet och slippa krångla med administrationen? Här kan du spana in alla funktioner i Wint.

Anmäl dig till Wints mailutskick!