“Wint har lyckats med det omöjliga. Ni har fått mig tycka att bokföring är kul.”

“Wint har lyckats med det omöjliga. Ni har fått mig tycka att bokföring är kul.”

  • Kundcase
  • 7 May
    2024

“Det är märkligt att jag vågade. Jag hade 100 % tillit till min redovisningskonsult men jag hade ingen koll på min ekonomi eller avgifter. Och när jag insåg att jag till och med skulle kunna spara pengar med Wint, så tänkte jag, vi kör!” Läs om varför designern och konstnären Jens Thoms Ivarsson, bytte från tryggheten med sin redovisningskonsult till Wint.

Det är svårt att inte bli fascinerad av designern och multikonstnären Jens Thoms Ivarsson. Han gör fantasi till konst och hans yrkesliv till ett äventyr. Hans karriär känns faktiskt som ett enda stort smörgåsbord där det är svårt att bestämma vilken “rätt” som är bäst. Vad sägs om Creative Director för det världsberömda ishotellet i Jukkasjärvi, där han ansvarade för att förvandla kyla till kreativitet. Eller när Chanel med modeikonen Karl Lagerfeldt i täten behövde en catwalk i Paris, ja, då designade och skulpterade han den tillsammans med andra konstnärer från Europa (även den i snö och is)! Sen har vi hans föreläsningar om den kreativa processen bakom. Därtill kan du även lägga till utställningar i både Tokyo, New York och Milano. Eller varför inte isbaren på Heddon Street i centrala London? Under elva års tid ansvarade han även för detta verk, där man kunde sippa på en drink omgiven av gnistrande is, designad med precision och stil.

Foto: Jan Jordan. Ett stort is- och snöberg pryder Chanels modevisning 2010. Ett av många konstverk skapade av Jens Thoms Ivarsson tillsammans med andra konstnärer.
Foto: Jan Jordan. Ett stort is- och snöberg pryder Chanels modevisning 2010. Ett av många konstverk skapade av Jens Thoms Ivarsson tillsammans med andra konstnärer.

Jag såg en annons om Wint 

Men även konstnärssjälar behöver redovisa sin ekonomi. Hur tråkigt det än är. Under flera års tid använde sig Jens av  en redovisningskonsult, och var nöjd med denna lösning. Sen bröt kriget i Ukraina ut och lågkonjunkturen blev ett faktum. Mindre jobb kom in och ekonomin började skava. Så dök en annons upp i hans sociala flöde, "Automatiserad bokföring med Wint” och ett frö var sått.“ Jag läste på om Wint, och era fantastiska recensioner från kunder. Och jag tänkte att ett möte skadar ju inte” berättar Jens.

Du kanske också är intresserad av: Så kan tjänstebolag göra sin bokföring smartare

Osäkerheten inför ett byte

Fast forward några veckor och första mötet med Wint var bokat. Även om Jens såg potentialen i att byta till Wint, fanns det såklart en del funderingar. Han beskriver sig som en person som inte är särskilt teknisk eller insatt i ekonomi. Att dessutom vara mitt i en ekonomiskt tuff period väckte ytterligare tankar. “Men jag började granska mina kostnader lite närmare och insåg att jag faktiskt kunde spara pengar”, berättar Jens och förklarar vidare:

 "Jag är en ganska analog person, så jag var rädd för att jag inte skulle förstå hur Wint  fungerade. Men efter vårt första digitala möte insåg jag att det räckte för att jag skulle förstå vad Wint kunde göra för mig ". Kanske var det hans kreativa hjärna som kickade in när han insåg hur annorlunda Wint var mot övriga branschen.

Foto: Jan Jordan. Is och snö yr runt så det står härliga till när Jens går loss med sitt skulpterande.

Hur skulle Wint funka för dig?

Boka demo!

Större kontroll på sin ekonomi

Efter ytterligare några möten kändes övergången till Wint given. Allt eftersom tiden gick blev Jens mer förvånad över hur smidigt allt gick. Han hade förväntat sig krångel och komplikationer, men så var det inte. Och även om han upplevde att han till en början hade 100 frågor så fanns det alltid en hjälpande hand runt hörnet. 

“Ni kan klappa er själva på axeln - sättet ni jobbar på är inspirerande. Ni har lyckats med det omöjliga. Ni har fått mig att tycka att bokföring är kul! Och för första gången får jag inte ont i magen eller viftar bort det. Ert upplägg, med ett roligt och begripligt gränssnitt i kombination med er support har varit helt grymt! Det är lätt att få kontakt och ställa frågor utan att känna sig dum. Det har varit viktigt för mig, för jag har många frågor som andra kanske tycker är självklara” berättar Jens. 

Det är nästan så att man hör knastret genom bilden. Här en av många olika isbarer som Jens skapat för ishotellet i Jukkasjärvi, Sverige.
Det är nästan så att man hör knastret genom bilden. Här en av många olika isbarer som Jens skapat för ishotellet i Jukkasjärvi, Sverige.

En rekommendation från hjärtat

När han tänker tillbaka på sin resa är han glad att han vågade ta steget och fortsätter att trycka på vikten att omvandla något trist till roligt:

 “Hur kan vi göra något tråkigt till roligt. Som när jag jobbade på ishotellet i Jukkasjärvi - hur kan vi vända kyla, mörker, snö och is till något glädjefyllt? Jo, vi adderar kreativitet. Och bokföring är samma för mig. Hur kan vi vända något till synes negativt till något positivt. Det har Wint gjort för mig.”

"Jag trodde aldrig att bokföring och redovisning kunde vara roligt, men Wint har gjort det möjligt," säger han med ett leende. "Jag känner mig mer trygg nu och har bättre koll på min ekonomi. Jag rekommenderar verkligen andra att ge det en chans. Våga testa är mitt bästa råd!” avslutar Jens. 

Läs också: 3 skillnader mellan Wint och ett automatiserat bokföringsprogram

Vill du också byta bokföringslösning? 

Är du där Jens var för ett tag sedan? Är du sugen på att ta steget och automatisera din bokföring fullt ut? Då är Wint för dig. Med Wint får du mer tid för ditt företag och slipper allt krångel med bokföring - vi sköter allt åt dig, och du kan fokusera på det du gör bäst. Dessutom får du realtidsrapporter, vilket gör att du alltid har koll på din ekonomi och ser direkt vad som funkar och vad som inte gör det. Med Wint blir det lättare att ta smarta beslut. Varför inte boka in ett möte med Jessica och se om Wint kan passa dig!

Hitta en tid i Jessicas bokningskalender

Anmäl dig till Wints mailutskick!