3 skillnader mellan Wint och ett automatiserat bokföringsprogram

3 skillnader mellan Wint och ett automatiserat bokföringsprogram

  • Entreprenörskap
  • 11 Apr
    2023

Ett av dina första beslut som egenföretagare bör vara vilken bokföringslösning du ska välja. Idag finns många olika varianter på marknaden -och flertalet påstår sig vara automatiserade. Men vad innebär detta i praktiken? Och vad skiljer egentligen ett automatiserat bokföringsprogram och en automatiserad bokföringstjänst? Här presenterar vi 3 skillnader mellan bokföringstjänsten Wint och automatiserade bokföringsprogram. När du läst klart vågar vi påstå att valet kommer kännas enkelt.

1. Automatiseringsgrad och hur mycket du behöver göra själv

Ja, flera bokföringsprogram hävdar att de är automatiserade, men här gäller det att hålla tungan rätt i mun. Kom ihåg att det fortfarande är ett program, inte en tjänst. När programmen säger att de är automatiserade handlar det oftast om att du som användare får förslag på till exempel vilken kontoplan du ska använda, men det är fortfarande du själv som måste göra knappandet. När vi säger att Wint är automatiserat menar vi att tjänsten sköter bokföringen åt dig, alltihop. Och inte nog med det! Genom sömlösa integrationer automatiserar vi även alla de administrativa processerna kring bokföringen. Allt för att du ska behöva lägga så lite tid som möjligt på moment som inte hör till din kärnverksamhet. Du behöver faktiskt inte ens logga in på banken för att göra en betalning, vi gör det åt dig efter ett enkelt knapptryck på "Godkänn". Med andra ord har vi automatiserat hela processen och lyft bort bokföringsmomentet från dina axlar.

2. Tillgänglighet till snabb service och support

Då och då uppstår frågor kring ekonomin och bokföringen. För att få svar på något du undrar över i ett bokföringsprogram får du ofta vända dig till olika forum på nätet där användare gör sitt bästa för att hjälpa varandra. Eller för all del, ringa din redovisningskonsult och betala timtaxa för samtalet.

Som kund hos Wint får du löpande rådgivning och support. Dessutom riktigt snabbt: 72 procent av alla kunder som skickar in ett supportmeddelande till Wint får svar redan inom 4 timmar, 91 procent får det inom 8 timmar. Rådgivning och support ingår dessutom i den fasta månadskostnaden så du slipper otrevliga överraskningar i form av dyra fakturor. Självklart kan du lita på att det är någon som kan sin sak som svarar dig.

Berätta mer!

Berätta mer!

3. Kunskap och färdig Att-göra-lista

När du använder ett bokföringsprogram är det du själv som behöver hålla koll på saker som när momsen ska betalas in, att dina leverantörsfakturor blir betalda och att pengarna för dina utförda arbeten kommer in på kontot som de ska. Med andra ord: du måste själv sitta på viss kunskap och det är upp till dig att komma ihåg att utföra momenten.

Med Wint sköts de flesta av dessa saker automatiskt, utan att du behöver komma ihåg dem. Till exempel stämmer Wint av bankkonto och skickar påminnelser vid försenad betalning, betalar, bokför och arkiverar fakturor, hanterar löneutbetalningar och arbetsgivardeklaration, gör momsdeklaration, bokslut och mycket, mycket mer. Allt du behöver komma ihåg att göra läggs dessutom in i en att-göra-lista åt dig och Wint skickar en notis när det finns något för dig att ta tag i. Du behöver alltså knappt kunna något alls om bokföring eller vad Skatteverket vill ha -och inte heller komma ihåg när det är dags att lämna in vad, det löser Wint åt dig!

Tvekar du fortfarande över vilken bokföringslösning du ska välja?

Wint har redan automatiserat bokföringen och administrationen för över 3000 tjänstebolag. Om du vill veta hur vi kan hjälpa dig minimera tiden du lägger på ekonomihantering och maximera tiden du kan lägga på ditt företag -då ska du genast boka ett samtal med oss.

Boka ett onlinemöte 👇🏿

Anmäl dig till Wints mailutskick!