Så kan tjänstebolag göra bokföringen smartare

Så kan tjänstebolag göra bokföringen smartare

  • Ekonomi
  • 20 Mar
    2024

Alla aktiebolag som säljer sin tid, såsom reklam- och mediebyråer, konsultverksamheter, rekryteringsföretag eller frilansare, har samma utmaning: bokföring och administration stjäl tid från kärnverksamheten. Därför väljer många att vända sig till en traditionell redovisningskonsult för att få hjälp – trots att det finns smartare lösningar för tjänstebolag: automatiserad bokföring. Daniel Johansson, vd på Wint, förklarar.

I de flesta aktiebolag som lever på att ta betalt för sin tid ser man på ekonomihantering och bokföring som något tråkigt och tidskrävande. Ju mer tid man måste lägga på ekonomihantering, desto mindre tid blir ju över till kärnverksamheten – den man faktiskt tjänar pengar på. Därför väljer många konsultbolag och byråer att anlita ett externt företag för att sköta deras bokföring.

Problemet är bara att de flesta företagare då väljer att anlita en redovisningskonsult eller redovisningsbyrå av ren slentrian – eller för att de tar för givet att man ska eller måste anlita någon av dessa. Därmed missar man tyvärr flera, smartare alternativ. Häng med så ska jag förklara.

Vill du modernisera din bokföring?

Se hur Wint kan göra det åt dig.

Därför ska du välja bort redovisningskonsulten

Att redovisningskonsulten skulle vara det enda alternativet när du behöver hjälp med bokföringen är nämligen en gammal sanning som bör ifrågasättas. Idag finns många bättre alternativ än att du själv ska samla ihop och skicka era papper till en person som ska sitta vid sin dator och knappa in era siffror i ett system.

Målet med att leja ut administrationen borde ju inte enbart vara att siffrorna hamnar rätt i bokföringen. Den delen ska vara en självklarhet. Målet borde istället vara att ni ska spara tid som ni kan lägga på annat, samt att ni ska kunna använda er bokföring till att fatta genomtänkta beslut om er verksamhet. Därför bör du helt enkelt välja bort den traditionella redovisningskonsulten.

Tips: Wint revolutionerar branchen med personlig rådgivning

Alternativet: använd er av automatiserad bokföring

Istället för att göra bokföringen internt eller att anlita en redovisningskonsult kan du nämligen automatisera bokföringen – ett kostnadsbesparande och tidseffektivt alternativ som bör tilltala dig som jobbar i ett aktiebolag där ni lever på att sälja er tid.

Vi på Wint har sedan länge insett att merparten av de uppgifter som idag utförs av en redovisningskonsult faktiskt kan automatiseras och skötas helt digitalt. Därför har vi utvecklat just en sådan tjänst – som dessutom är utformad för att svara upp mot vanliga behov och utmaningar som finns inom tjänstebolag.

Du som funderar på att anlita en person som kan hjälpa till med bokföringen skulle alltså lika gärna kunna använda vår tjänst för att automatisera hela ekonomihanteringen. Då kan ni frigöra ännu mer debiterbar tid som annars måste läggas på administrativa uppgifter. Dessutom kan ni följa er ekonomi i realtid och fatta beslut era baserade på hur det faktiskt går för bolaget just nu istället för att chansa.

Läs också: Gratisbokföring kommer alltid att kosta pengar

Wint är inget automatiserad bokföringprogram. Wint är en automatiserad bokförinngstjänst.
Gör dig själv en tjänst. Spara både tid och pengar genom att automatisera ditt bolag bokföring.

Välj en automatiserad bokföringstjänst istället för ett bokföringsprogram

Kanske är du redan medveten om att det finns en uppsjö av olika bokföringsprogram som säger att de är automatiserade? Det är en sanning med modifikation. Ja, en del saker är automatiserade men det är fortfarande du som privatperson som får göra det större jobbet. Det behöver du inte med Wint. Vi är ju nämligen inte ett automatiserat bokföringsprogram utan en automatiserad bokföringstjänst (!) där du helt enkelt får allt i ett och verkligen gör minsta möjliga. Vi snackar deklarationer, momsbetalningar, löneutbetalningar till årsredovisningen och ditt bokslut. Allt det löser vi åt dig.

Känns det läskigt att inte ha en specifik redovisningskonsult att snacka om ditt aktiebolags ekonomi med? Vet du, du kan pusta ut även här, om du väljer en bokföringstjänst som Wint. Wint består nämligen inte bara av automation, bakom skärmarna sitter det utvecklare såväl som ekonomer. Och just dessa ekonomer kan ge dig precis den rådgivning du behöver för ditt bolags ekonomi.

Dessutom är vi utsedda av bokföringssystem.se till Sveriges bästa bokföringstjänst 2024, bara en sån sak! 

Nyfiken på att veta mer om Wint?

Fyll i intresseformuläret nedan så hör vi av oss.

Anmäl intresse för Wint

Anmäl dig till Wints mailutskick!