Så kan tjänstebolag göra bokföringen smartare

Så kan tjänstebolag göra bokföringen smartare

  • Ekonomi
  • 1 Mar
    2019

Alla bolag som säljer sin tid, såsom reklam- och mediebyråer, konsultverksamheter, rekryteringsföretag eller frilansare, har samma utmaning: bokföring och administration stjäl tid från kärnverksamheten. Därför väljer många att vända sig till en traditionell redovisningskonsult för att få hjälp – trots att det finns smartare lösningar för tjänstebolag. Daniel Johansson, VD på Wint, förklarar.

I de flesta bolag som lever på att ta betalt för sin tid ser man på ekonomihantering och bokföring som något tråkigt och tidskrävande. Ju mer tid man måste lägga på den biten, desto mindre tid blir ju över till kärnverksamheten – den man faktiskt tjänar pengar på. Därför väljer många konsultbolag och byråer att anlita ett externt företag för att sköta deras bokföring.

Problemet är bara att de flesta företagare då väljer att anlita en redovisningskonsult eller redovisningsbyrå av ren slentrian – eller för att de tar för givet att man ska eller måste anlita någon av dessa. Därmed missar man tyvärr flera, smartare alternativ.

Vill du modernisera din bokföring?

Se hur Wint kan göra det åt dig.

Därför ska du välja bort redovisningskonsulten

Att redovisningskonsulten skulle vara det enda alternativet när du behöver hjälp med bokföringen är nämligen en gammal sanning som bör ifrågasättas. Idag finns många bättre alternativ än att du själv ska samla ihop och skicka era papper till en person som ska sitta vid sin dator och knappa in era siffror i ett system.

Målet med att leja ut administrationen borde ju inte enbart vara att siffrorna hamnar rätt i bokföringen. Den delen ska vara en självklarhet. Målet borde istället vara att ni ska spara tid som ni kan lägga på annat, samt att ni ska kunna använda er bokföring till att fatta genomtänkta beslut om er verksamhet. Därför bör du helt enkelt välja bort den traditionella redovisningskonsulten.

Alternativet: automatisera bokföringen

Istället för att göra bokföringen internt eller att anlita en redovisningskonsult kan du nämligen automatisera bokföringen – ett kostnadsbesparande och tidseffektivt alternativ som bör tilltala dig som jobbar i ett bolag där ni lever på att sälja er tid.

Vi på Wint har sedan länge insett att merparten av de uppgifter som idag utförs av en redovisningskonsult faktiskt kan automatiseras och skötas helt digitalt. Därför har vi utvecklat just en sådan tjänst – som dessutom är utformad för att svara upp mot vanliga behov och utmaningar som finns inom tjänstebolag.

Du som funderar på att anlita en person som kan hjälpa till med bokföringen skulle alltså lika gärna kunna använda vår tjänst för att automatisera hela ekonomihanteringen. Då kan ni frigöra ännu mer debiterbar tid som annars måste läggas på administrativa uppgifter. Dessutom kan ni följa er ekonomi i realtid och fatta beslut era baserade på hur det faktiskt går för bolaget just nu istället för att chansa.

Nyfiken på att veta mer?

Fyll i intresseformuläret nedan så hör vi av oss.

Anmäl intresse för Wint

Anmäl dig till Wints mailutskick!