IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint

IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint

  • Kundcase
  • 12 Dec
    2023

IT-konsulten Philip Frising valde att bli egenföretagare för tio år sedan, då med hopp om mer frihet i vardagen. Idag har han funnit både det och gemenskap, mycket tack vare Wint och konsultnätverket Kvadrat.

– Jag ville själv få bestämma över tid och ekonomi, och ha fler valmöjligheter i livet helt enkelt, säger Philip Frising.
Innan Philip startade sitt bolag 2013 var han anställd inom systemutveckling på Ericsson, något han sedan fortsatte att göra under egen flagg. Sedan 2013 är Philip ansluten till nätverket Kvadrat, som är Sveriges största nätverk för egenföretagande konsulter, byggt med frihet, lycka och entreprenörskap där nätverkande och kompetensförmedling är starka komponenter.


– Inom Kvadrat pratar vi om “Egen men inte ensam”, och det ligger verkligen något i det, de följer med mig i alla faser i mitt företagande.

Wint är med genom hela ditt företagande

Och att följa med i företagandets alla faser har Kvadrat gemensamt med Wint. För precis som hos Kvadrat finns Wint med hela vägen. Dels för att du har tillgång till din bokföring hela tiden, med Wint blir det inga gigantiska kvittohögar, eller långa sittningar, eftersom bokföringen är automatiserad. Och just för att Wint är så automatiserat kan du som företagare vara närvarande i ditt företags ekonomi, precis hur mycket, eller hur lite, du vill.  

När man startar eget företag är det mycket som behöver fungera, förutom aktiekapitalet på 25 000 kronor krävs det att man registrerar sitt företag hos Bolagsverket, har en bank och ett skattekonto. Och därtill behöver man ha löpande ordning på sin bokföring. Philip har haft olika bokföringslösningar sen han startade sitt aktiebolag, men i april 2023 lämnade han den traditionella redovisningsbyrån till förmån för Wint.
– Största fördelen med Wint är att jag vågar ställa frågor och inte är rädd för att få en räkning efteråt! När jag har haft en traditionell byrå har jag dessutom behövt göra mycket mer själv, till ett högre pris.

Läs också: Skillnaderna mellan Wint, redovisningsbyråer och bokföringsprogram

Hur skulle Wint funka för dig?

Boka demo!

En stor fördel med att leja bort sin bokföring är att slippa göra den själv. Att välja en automatiserad, digital tjänst kan göra att bokföringen tar än mindre tid i anspråk. För de som väljer Wint finns också möjligheterna att få ut rapporter i realtid och på så sätt få bättre översikt på företagets ekonomi, som var de bästa affärerna ligger, vad som kostar för mycket eller var det finns potential.
– Jag lägger nog lika mycket tid idag som jag gjorde innan, men på helt olika saker. Idag har jag mer tid att lägga på det som faktiskt spelar roll, på hur företaget presterar i helhet. Förr la jag mer tid på den löpande bokföringen.

Om du skulle säga något till andra IT-konsulter som är i samma sits som du varit, de kanske precis ska starta sitt bolag, eller så funderar de över sin bokföring, vad hade du sagt då?
–  De som använder en traditionell byrå som kostar mycket, är det värt det? Och till de som tänker att de ska sköta bokföringen själva, hur roligt är det? Är det inte mer värt att lägga tiden på något annat? 

Wint är tjänsten som vill göra det enklare för företagare i vardagen och som gör det möjligt att lyfta blicken från Excel-ark och istället göra annat av sin tid. antingen fokusera mera på sin kärnverksamhet, eller som Philip Frising, ta en ledig fredag.  

Mer om Philip
Namn: Philip Frising
Yrke:
Jag har två verksamhetsområden, IT-konsult med tekniknära ledning. Och coachning. 
Företagets namn: Agivery 
När startade du ditt företag? Mars 2013
Vad gjorde du innan du startade ditt företag? Då var jag anställd på Ericsson, då jobbade jag mest med systemutveckling, det fortsatte jag göra under eget bolag, och så har jag lagt till lite verksamhetsområden.

IT-konsult och sugen på Wint? Boka ett digitalt möte med Jessica!

Anmäl dig till Wints mailutskick!