FAQ

Wintkort

Lagerbolag

För fastighetsmäklare

Fastighetsbyrån - Blivande kund

Fastighetsbyrån - Befintlig kund

Kom igång som kund

Fakturering

Leverantörsfakturor

Kvitton

Skatt- & momsdeklaration

Lön & arbetsgivaravgifter

Årsredovisning & bokslut

Support

FAQ

Fastighetsbyrån - Blivande kund

Funkar Wint som en vanlig byrå, eller vad är skillnaden?

Kärnan i vår tjänst har alltid varit att göra helt om från onödigt krångligt till lätt och överskådligt. Det innebär att tiden då man fraktar papper i pärmar är förbi. Alla underlag är digitala och inte en pärm finns i sikte. Dessutom sker den löpande bokföringen hela tiden, varje dag, vilket innebär att du får full koll på hur bolaget går – i realtid.

Hur funkar det om jag har frågor om min bokföring?

Då har vi en support som ser till att du får svar på det du undrar, och som dessutom är väldigt trevlig. På Wint hittar du riktigt vassa ekonomer som kan hjälpa i allt från skattefrågor till om ett kvitto är avdragsgillt eller om du kan plocka ut en utdelning.

Hur funkar det om jag byter till Wint?

Superlätt. Antingen exporterar du en så kallad SIE-fil från programmet du använder idag, eller så ger du oss kontaktuppgifterna till din byrå så tar vi kontakten och flyttar över din tidigare bokföring. Har du ingen bokföring sedan tidigare fyller du i formuläret här nedan så kan du vara igång i ett kick.

Hur fungerar hanteringen av handpenning?

När du markerar ett objekt som sålt i FasIT kommer informationen direkt in i Wint (tänk därför på att fylla i FasIT komplett innan du markerar som sålt).

När informationen kommer in till Wint skapas det automatiskt upp en kundfaktura* på handpenningsbeloppet. Denna är utställd i köparens namn och ligger i systemet och väntar på att köparen ska betala in handpenningen på banken.

Så snart handpenningen kommit in på banken skapas en leverantörsfaktura* upp i Wint, för att betala ut handpenning minus provision till säljaren. Denna är utställd i säljarens namn och du som mäklare får upp den för godkännande i Wint-appen. Stämmer allt och eventuella förbehåll eller medlemskap är släckta så godkänner du leverantörsfakturan. Wint ser då till att säljaren får sin del av handpenningen och att provisionen går iväg till bolagets konto.

* Förklaring av begreppen “Kundfaktura”, resp. “Leverantörsfaktura” kan du läsa mer om i frågan "Kundfakturor, leverantörsfakturor ... Vad är vad?"

När har säljarna sina pengar?

Betalfilerna går från Wint varje kväll. Alla betalningar som har godkänts av dig innan kl 17.15 går iväg samma dag och din säljare har pengarna på sitt konto dagen efter. Godkänner du utbetalningen efter kl 17.15 går pengarna påföljande dag.

Kundfakturor, leverantörsfakturor … Vad är vad?

Säljaren av ett objekt räknas som leverantör och köparen räknas som kund i Wint.

Det innebär att köparen ska betala in en handpenning som motsvarar summan på den kundfaktura som automatiskt skapats i Wint. När handpenningen är betald ska den (minus provision) vidare till säljaren, varför det skapas en leverantörsfaktura som du får godkänna innan betalning.

Handpenning in – kommer från era köpare = kundfakturor i Wint

Handpenning ut = ska till era säljare = leverantörsfakturor i Wint

Provision = pengar in till bolaget = kundfakturor i Wint

Kan jag kolla status på inbetalningar av handpenningar?

Ja, när du är inloggad i Wint kan du se handpenningens status genom att gå in under Kundfakturor i menyn och filtrera på till exempel köparens namn, summa eller liknande.

Vem fyller i FasIT att handpenningen är mottagen?

Så snart handpenningen är inbetald skickar Wint data tillbaka till FasIT som bockar i att handpenningen är erlagd, samma för när handpenningen blivit utbetald.

Vad behöver jag som mäklare göra?

Du behöver fylla i FasIT komplett och markera ett objekt som sålt. Sedan inväntar du bara att en leverantörsfaktura för utbetalning dyker upp och när allt är grönt så godkänner du den. Resten löser Wint. Säljaren får sin del av handpenningen och provisionen hamnar på bolagets konto.