FAQ

Fastighetsbyrån - Blivande kund

Hur fungerar hanteringen av handpenning?

När du markerar ett objekt som sålt i FasIT kommer informationen direkt in i Wint (tänk därför på att fylla i FasIT komplett innan du markerar som sålt).

När informationen kommer in till Wint skapas det automatiskt upp en kundfaktura* på handpenningsbeloppet. Denna är utställd i köparens namn och ligger i systemet och väntar på att köparen ska betala in handpenningen på banken.

Så snart handpenningen kommit in på banken skapas en leverantörsfaktura* upp i Wint, för att betala ut handpenning minus provision till säljaren. Denna är utställd i säljarens namn och du som mäklare får upp den för godkännande i Wint-appen. Stämmer allt och eventuella förbehåll eller medlemskap är släckta så godkänner du leverantörsfakturan. Wint ser då till att säljaren får sin del av handpenningen och att provisionen går iväg till bolagets konto.

* Förklaring av begreppen “Kundfaktura”, resp. “Leverantörsfaktura” kan du läsa mer om i frågan "Kundfakturor, leverantörsfakturor ... Vad är vad?"

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

  1. En sak
  2. En till sak
Fastighetsbyrån - Blivande kund

Liknande frågor

Redo att komma igång med Wint?

Absolut, vi kör!
Boka demo

Nyfiken på hur Wint skulle funka för dig?

Boka demo!