9 situationer alla som jobbat hemifrån kan känna igen

9 situationer alla som jobbat hemifrån kan känna igen

  • Entreprenörskap
  • 8 Jan
    2023

Vi är många som då och då väljer att jobba hemifrån istället för att ta oss till kontoret. Men det där effektiva hemmajobbet som man sett framför sig kan lika gärna bli raka motsatsen ibland, eller hur? Känner du också igen dig i de här situationerna?

Att ha möjlighet att förlägga sin arbetsdag på hemmaplan då och då kan vara positivt för såväl effektiviteten som för arbetslusten. Men det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig. Fråga bara den här BBC-reportern som fick oväntat besök mitt i livesändningen från hemmakontoret.

Just den situationen är vi kanske inte så många som känner igen oss i. Men troligtvis kan du relatera mer till några av dessa?

1. Restid? Nej, sovmorgon!

Så skönt att jobba hemma och slippa bilköer eller trängsel i kollektivtrafiken på väg till jobbet! Man kan verkligen behöva en extra timme i sängen ibland. Bara en timme förresten? Äsch, du kan ju ta frukosten vid datorn. En snooze till kan du allt kosta på dig.

What, blev klockan över NIO nu!?

2. Bäst att fixa kaffe så du kommer igång ordentligt.

3. Hemmajobb är livet. Det där med ergonomi är trots allt överskattat.

Nog för att det är helt okej med en bekväm kontorsstol, ett höj- och sänkbart skrivbord och en stor skärm på alldeles lagom avstånd från ögonen, men det funkar väl lika bra med en improviserad arbetsplats hemma i sängen, soffan eller köksbordet? I 20 minuter i alla fall ..

4. Du slipper åtminstone bli störd ...

Du har massa administration som du måste få färdigt – IDAG. Det bästa med hemmajobb är att du slipper alla distraktioner från kollegor som kommer och stör i tid och otid.

‍Och hur funkar det för dig tycker du?

5. Tur det finns mer kaffe.


Hur funkar det att starta bolag genom Wint?

Jag vill veta mer om erbjudandet!

6. Inkommande mail: “Akut behov av möte. Ringer på Teams om 2 min!”

Plötsligt kommer det där mailet som ingen hemifrånjobbare vill ha. Nu gäller det att rädda det som räddas kan. Ser jag trött ut? Äsch, det funkar. Frisyren? Helt ok. Sitta i sängen? Nä, flyttar till soffan. Byxor? Nope, hinner inte!

"Närbild på ansiktet bara. Närbild på ansiktet."

7. Varför är det alltid så himla smutsigt här hemma!?

Alltså, det GÅR ju inte jobba här om disken från lunchen står odiskad i diskhon. Det vet ju alla. Och nog kan det väl behövas en liten dammsugning här också? Oj, vad smutsigt det var där borta förresten! Och en maskin med kläder kan du ju faktiskt tvätta. Du är ju ändå hemma idag.

Vart tog de senaste två timmarna vägen, förresten?

8. Kaffe. Mer!

9. Nu behöver laptopen laddas!

Okej, fullt fokus sista biten av dagen nu då! Måste bara koppla in strömsladden … som tydligen ligger kvar på jobbet. Suck! Bara att ge upp. Imorgon är det du som åker till kontoret.

Mindre administration – mindre hemmajobb?

Har du svårt att koncentrera dig när det är dags att sköta bokföring och administration – vare sig du jobbar hemma eller på kontoret? Varför inte bara automatisera hela grejen? Hör av dig till oss på Wint så ser vi till att du slipper jobba med din bokföring och kan fokusera på roligare saker istället.

Anmäl dig till Wints mailutskick!