Så funkar Wint i företagarens vardag

Så funkar Wint i företagarens vardag

  • Ekonomi
  • 24 Jan
    2020

Det ska vara enkelt att driva företag. Det tycker i alla fall vi på Wint. Därför började vi fundera över vad som oftast brukar sätta käppar i hjulet för människor med bra idéer. 

Ganska snabbt insåg vi att det där med att sköta företagets bokföring och ekonomi är något som få entreprenörer känner sig bekväma med. De vill ju trots allt fokusera på sina idéer, inte på att administrera. Så 2011 grundade ett gäng ambitiösa ekonomer och utvecklare Wint, med siktet inställt att revolutionera hela bokföringsbranschen. Resultatet blev en helt unik och digital tjänst som ger dig full koll på din ekonomi, närsomhelst, varsomhelst. Dessutom ger den alla företagare en schysstare vardag med mer tid till annat än att sortera papper.

Vad skiljer Wint från andra bokföringslösningar?

När det kommer till att välja bokföringslösning för ditt företag finns det en uppsjö av alternativ. Redovisningsbyrå, konsult eller diverse bokföringsprogram. Men alla lösningarna kräver att du som företagare gör en stor del av jobbet själv. Administrationen finns med andra ord kvar på ditt bord trots att du betalar någon för att sköta det du allra helst vill slippa.

Hos Wint funkar det tvärtom. Vi är en digital helhetstjänst som sköter allt från löpande bokföring till löner, fakturor, skatt och årsbokslut. För att minska administrationen och ta bort så många moment som möjligt för dig som kund har vi byggt smarta automatiserade flöden och kopplingar till din bank och Skatteverket. Detta för att du ska spara tid genom att slippa göra betalningar, skanna fakturor eller deklarera din moms. Dessutom ingår allt i Wints tjänst till en fast månadskostnad, där inga kostnader tillkommer under bokföringsåret. Bara en sån sak.

Hur är tjänsten uppbyggd?

Glöm krångliga ord eller att komma ihåg när momsen ska betalas in. Vi har byggt ett enkelt to-do system som talar om vad du behöver göra. En leverantörsfaktura att betala? Du får en notis i Wint, godkänner fakturan och vi sköter både bokföring och betalning. 

Leverantörsfakturor godkänner du i appen

Skicka kundfaktura? Du skapar superenkelt upp fakturan i Wint och när du klickar på skicka, bokförs fakturan automatiskt. När betalning kommer in till ditt bankkonto matchas även den automatiskt och fakturan sätts som betald. 

Skicka fakturor snabbt och enkelt

Om betalningen inte har kommit in på förfallodatum, påminner vi dig. Och så vidare. Vi har byggt automatiska processer som hanterar din lön, alla betalningar, deklarationer, årsbokslut och kvitton. Och när den löpande bokföringen sker automatiskt betyder det även att den sker i realtid, vilket gör att du alltid har en uppdaterad bild över hur ditt företag går. 

Håll koll med rapportvyn hur ditt bolag går

Och behöver du hjälp, finns en support ett knapptryck bort som svarar på frågor snabbt och enkelt. 

Ska vi höras om din ekonomihantering?

Ja, kontakta mig!

För vem passar Wint?

Vi har tagit fram en riktigt bra lösning som är optimerad för aktiebolag som tar betalt med faktura för sin tid eller tjänst. I första hand alltså konsult- och tjänstebolag samt fastighetsmäklare. Exempel på verksamheter som vi inte tar in i dagsläget är produktbolag med order- och lagerhantering, e-handel, transportbolag och restauranger. Helt enkelt för att vi inte har fullt automatiserade flöden för de här typerna av verksamheter ännu, och därför blir inte upplevelsen för dig som kund optimal. 

Hur blir jag kund?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Vi bokar in en genomgång av Wint och när du bestämt dig för att du behöver Wint i din vardag skapar vi upp ett konto. Vårt onboardingteam tar över och ser till att du känner dig trygg med hur Wint funkar. De tar även in din tidigare bokföring, om det finns någon sådan. 

När allt är på plats tar du en kaffe och fortsätter utveckla ditt bolag, medan vi sköter företagets ekonomi. Deal?

Anmäl intresse för Wint

Anmäl dig till Wints mailutskick!