FAQ

Wintkort

Lagerbolag

För fastighetsmäklare

Fastighetsbyrån - Blivande kund

Fastighetsbyrån - Befintlig kund

Kom igång som kund

Fakturering

Leverantörsfakturor

Kvitton

Skatt- & momsdeklaration

Lön & arbetsgivaravgifter

Årsredovisning & bokslut

Support

FAQ

Fastighetsbyrån - Befintlig kund

Varför får jag ett meddelande om “Försäljning med saknad information”?

Om du inte har hanterat de notiser du får i systemet kan det fortfarande saknas uppgifter i FasIT när handpenningen betalas in. Då skickar vi dig ytterligare ett meddelande för att du ska veta att pengarna kommit in men att FasIT behöver kompletteras.

Markera detta ärende som löst när du hanterat ändringen i FasIT.

Vad är det för notiser jag får i det dagliga mailet?

Om det skulle saknas någon information i FasIT – t.ex. säljarens kontonummer – så kan Wint inte skapa upp utbetalningen. Du får då en notis i systemet som påminner dig om att du behöver komplettera FasIT med uppgifter. Detta för att allt ska vara klart för utbetalning när handpenningen väl kommer in. Hantera gärna dina notiser löpande.

Vad gör jag om summan på utbetalningskortet inte stämmer?

Skulle provisionen eller någon annan summa inte stämma så kan du alltid hantera utbetalningen själv, manuellt, d.v.s. göra överföringarna på banken. Bocka då i “redan betald” innan du godkänner utbetalningskortet, så går inga pengar iväg via Wint. Skapa också gärna ett supportärende och informera oss om vad som inte stämde.

Jag ser inte vad som kommit in och vad som dragits på mitt klientmedelskonto

Istället för att du tittar på banken kan du gå in i Wint och ser över dina kund- och leverantörsfakturor där. Det är det bästa sättet att få realtidsuppdateringar över vad som händer med din ekonomi.

Jag har fyllt i kontonummer men får fortfarande inte upp något kort för utbetalning.

Om du har fler än en säljare inlagd i FasIT behöver båda dessa ha kontonummer för utbetalning. Om pengarna ska ut till ett och samma konto behöver du välja “gemensamt konto”. Tänk på att kolla så att kontonummer ligger på rätt rad när du bockat i gemensamt konto.

Jag får inget kort för utbetalning, trots att handpenningen kommit in.

Om så är fallet, kontrollera först att följande kriterier uppfylls:

1. Är säljarens/säljarnas kontonummer inlagda i FasIT?

2. Har du råkat markera objektet som reserverat istället för sålt? Ett objekt ska alltid markeras som sålt vid påskrift – detta är enligt huvudkontorets instruktioner.

Om problemet kvarstår trots att båda dessa kriterier är uppfyllda, var vänlig kontakta vår support genom att använda Support-knappen i systemet.