Wint hjälper Wells Rekrytering att fokusera på rätt saker

Wint hjälper Wells Rekrytering att fokusera på rätt saker

  • Kundcase
  • 21 Feb
    2020

Att kunna optimera sin tid är avgörande för den som vill utveckla sitt företag. Linda Wells, som är både grundare, VD och rekryteringskonsult på Wells Rekrytering & Säljutveckling, kände att hon hade tillräckligt många bollar i luften och ville slippa lägga tid på att sätta papper i pärmar och krångla med bokföring. Därför valde hon att börja använda Wint.

Wells Rekrytering & Säljutveckling är specialister på säljrekrytering till startups och scaleups. Rekryteringsbyrån har funnits sedan 2015 och är idag fyra anställda, varav tre är delägare i bolaget. Men trots sin relativt ringa storlek har man visat att man är en aktör att räkna med i rekryteringsbranschen.

Vad sägs till exempel om att man under 2019 kunde uppvisa en hit rate på 95 % lyckade rekryteringar och kan stoltsera med utmärkelsen “Best Sales Recruitment 2019 – Sweden” av brittiska Corporate Vision Magazine?

Kan fokusera på rätt saker

En viktig nyckel till de fina resultaten är enligt Linda Wells, grundare och VD i bolaget, att man utnyttjar företagets resurser där de gör som störst nytta.

– Vi har alltid haft fokus på att vara lösningsorienterade och kundnära, vilket innebär att vi lägger mycket tid på att lära känna våra kunder och sätta processer som funkar för dem. Då krävs att vi kan lägga vår tid där den är som mest värdefull. Det var också därför vi valde att börja samarbeta med Wint under 2019, berättar Linda.

Vill du lägga all tid på att utveckla bolaget?

Ta reda på hur Wint kan hjälpa dig med bokföringen

Mer effektivt än en traditionell byrå

Tidigare använde man en traditionell redovisningsbyrå, vilket innebar att Linda själv behövde hantera lön och betala fakturor samt samla ihop alla papper och kvitton i högar för att skicka till sin kontaktperson på byrån i slutet av varje månad. Arbete som stal värdefulla timmar från kärnverksamheten.

– Att börja använda Wint kan faktiskt ha varit mitt bästa beslut under hela 2019, skrattar hon. Nu känns det kul och inte alls ansträngande att jobba med bolagets ekonomi. Wint berättar om jag har nåt jag behöver göra och sen kan jag snabbt gå tillbaka till att fokusera på min business igen.

– Dessutom hade vi inte riktigt koll på ekonomin tidigare eftersom all bokföring gjordes en månad i efterhand. De rapporter vi fick se var aldrig helt relevanta så vi hade ingen direkt nytta av dem. Med Wint har vi koll på hur ekonomin ser ut här och nu och är alltid up to date, vilket ger större trygghet, fortsätter Linda.

Wint har infriat alla löften

Mer tid, bättre koll och större trygghet är dock inte de enda fördelarna Linda ser med att använda Wint – hon har också kunnat sänka bolagets fasta bokföringskostnader avsevärt. Sammantaget blir det hela en win-win-situation som hon gärna återkommer till.

– För mig har Wint verkligen infriat alla löften. Jag betalar mindre än tidigare, har mer tid över för min business och får stöd i vardagen genom att Wint håller koll på saker åt mig. Samtidigt kan jag alltid vara delaktig i ekonomin och får fantastisk support när jag behöver den. Kort och gott, perfekt för oss som är ett bolag under tillväxt.

Läs fler case som detta:
Så får Oddwork full koll på sin ekonomi
“Med Wint får jag en hel ekonomiavdelning till mitt enmansbolag”

Anmäl dig till Wints mailutskick!