Konsulter som struntar i admin tjänar troligen mer

Konsulter som struntar i admin tjänar troligen mer

  • Ekonomi
  • 20 Sep
    2021

I vår samarbetspartner Brainvilles konsultrapport över första halvåret 2021 visar det sig att konsultvärlden är i förändring. Det finns fler uppdrag än konsulter just nu, och precis som på bostadsmarknaden är det säljarens, alltså konsultens, marknad. Vi på Wint ser liknande vindar, både i form av att fler konsulter efterfrågar en lösning för att lätta arbetsbördan, men också att fler nya bolag startas.

Hos oss på Wint kan vi relatera till den utveckling som Brainvilles siffror visar. Det finns en större efterfrågan på effektivisering och automatisering från både nystartade och äldre bolag just nu.

– En stor del av vår kundbas är få- och flermans konsultbolag, såväl IT- som HR- och management-konsulter. Många är så gott som fullbelagda just nu och behöver optimera sin tid och sina arbetsdagar. Att då lägga tid på administration funkar inte, det är debiterbara timmar som egentligen bara försvinner. Jag kan absolut gå så långt som att säga att de konsulter som släpper mycket av administrationen, och istället låter oss sköta den, troligen tjänar mer, säger Daniel Johansson som är VD.

Wints tjänst är ju framtagen med grundidén om att företagande ska vara superenkelt. Alla onödiga moment som stjäl tid ska skalas bort. Som konsult ger det mer tid över till kunden och uppdraget. Till skillnad från många andra tjänster på marknaden är vi en helhetslösning som helt tar över administrationen, från löner och betalningar till deklarationer och bokslut. I modellen ingår även att kunna ge dig som företagare ekonomisk rådgivning utifrån ditt företag och behov, allt till en fast månadskostnad.

Läs också: Så funkar Wint i företagarens vardag

Ta mig till artikeln!

Stort behov av effektivisering

När första halvårets konsultrapport från Brainville presenterades visade det sig att uppdragen i storstadsregionerna just nu är så många att konsulternas tid inte räcker till. Det går att välja och vraka bland uppdrag och det finns en tendens att alla företag inte kan få den hjälp de behöver.

– Det är absolut konsulternas marknad. Samtidigt som de har ett stort behov av att effektivisera och strukturera för att möta efterfrågan går det ju inte heller att jobba fler timmar än vad som finns på ett dygn. Att konsulterna själva börjar leja bort jobb och uppgifter är en naturlig del i det här, säger Manuel de Verdier på Brainville. 

Förändrad prisbild och bättre lönsamhet

En annan del av utvecklingen där uppdragen är fler än konsulterna är att prisbilden kan förändras. Som vanligt när marknaden styrs efter tillgång och efterfrågan finns det utrymme att se över prissättning och utveckla nya delar av sitt erbjudande. Brainville ser att marknaden är redo att betala det konsulterna begär.

– Vi ser mindre skillnad mellan vad konsulterna vill ha betalt och det uppdragsgivarna är villiga att betala. Detta halvår är det lite extra intressant att se att uppdragsgivarnas priser har ökat snabbare än säljarnas, vilket förstås är ett tydligt tecken på att det är säljarens marknad.

Att både kunna höja sitt arvode och samtidigt använda sig av en extern tjänst för löneutbetalningar, deklarationer, betalningar och bokslut ger stora möjligheter till större lönsamhet och bättre rörelseresultat. 

Behöver du frigöra tid i ditt konsultbolag?

Vi har hjälpt konsultbolag att växa i över tio år, genom att erbjuda en automatiserad helhetstjänst i toppklass. Vi ser till att du som kund kan känna dig trygg med att ekonomin hanteras enligt alla konstens regler, medan du får mer tid till din kärnverksamhet. Kontakta oss så bjuder vi på en konsultation!

Anmäl dig till Wints mailutskick!