Kan du tjäna på automatisk bokföring? Tre frågor som ger dig svaret

Kan du tjäna på automatisk bokföring? Tre frågor som ger dig svaret

  • Ekonomi
  • 16 Oct
    2020

Trots att de flesta företagare tar hjälp med sin bokföring tvingas de fortsätta lägga otaliga timmar på sin ekonomiadministration varje månad – ofta utan att ens reflektera över att det är fel. Kanske är det likadant för dig? I den här artikeln delar vi med oss av tre frågor du kan ställa dig för att reda ut om du kan tjäna på att automatisera din bokföring.

I dagens samhälle är smarta tekniska lösningar en naturlig del av vardagen. Vi sköter bankärenden i appar, vi shoppar, bokar biljetter och kommunicerar över nätet och vi kan få sjukvårdshjälp på nolltid genom ett videosamtal. Men när det kommer till bokföring har vi inte alls samma krav på snabbhet, effektivitet och service. Det borde vi dock ha. Med frågorna i den här artikeln vill vi visa hur mycket tid du skulle kunna spara – och påminna dig om att du förtjänar bättre.

Känner du stress när du tänker på administration och bokföring?

Är varje månadsskifte en upprepning av samma gamla visa? Du har samlat underlag på hög hela månaden och nu är det dags att sammanställa alltihop så att din redovisningskonsult kan fixa bokföringen. Inte konstigt att du känner dig stressad! Men varför ska du behöva stressa över något du betalar någon annan att sköta?

När du automatiserar bokföringen med Wint ser vi till att allt som kan skötas per automatik försvinner från ditt skrivbord. Det innebär att väldigt många moment kapas, och tid till annat frigörs. Kvar för dig att göra är att skapa upp fakturor när du vill ha betalt, fota kvitton när du köpt något och att ta en titt i Wint-appen när du får en notis. Det handlar oftast om att godkänna en betalning som Wint sedan utför åt dig.

I bakgrunden ser vi till att betala moms och fakturor, sköta bolagets löner och agera ekonomiskt bollplank när du har frågor. Ingen mer stress i samband med månadsskifte med andra ord. Tack vare vår smarta teknik behöver du vare sig pärmar eller papper – du har hela bolagets ekonomi tillgänglig i mobilen, när du vill. 

Läs mer: Så funkar Wint i företagarens vardag

Sugen på att automatisera din ekonomi?

Ta reda på hur Wint funkar

Kan du dra nytta av dina siffror när du behöver det?

Den största bristen när det kommer till traditionell bokföring är att den görs i efterhand. Det är inte konstigt att det är så – alla underlag måste ju samlas ihop och transporteras eller skannas till konsulten när månaden är slut. Faran med detta är dock att din bokföring visar hur det har gått – inte hur det går för bolaget just nu.

Låt säga att du ska ta ett viktigt beslut i din verksamhet. Då ska du inte behöva krångla med kalkylblad och samtal till redovisningskonsulten här och internetbanken där. Du ska kunna gå till bokföringen för att se en nutidsbild av hur bolaget går. Med automatiserad bokföring är det möjligt.

I Wints tjänst sker bokföringen av alla händelser direkt och väntar inte på att någon extern part ska göra det. Därmed kan du alltid logga in i Wint och plocka ut rapporter som visar exakt hur det går för bolaget precis i detta nu.

Är din bokföring personberoende?

Bokföring och ekonomi är viktiga saker, och ibland vill man ha någon att fråga. Traditionellt sett har företagets bokföring alltid varit beroende av en person – den som sitter med siffrorna. Men vad händer när den personen är sjuk eller ledig?

På Wint jobbar vi annorlunda. Dels innebär den automatiserade bokföringen att den mänskliga faktorn har plockats bort så att inga slarvfel kan göras. Dessutom hanteras bokföringen på ett standardiserat sätt enligt ett specifikt regelverk som vårt system följer. När våra ekonomer går in på ett företags bokföring kan de därför snabbt hitta precis den information de söker, även om de aldrig haft med just det bolagets bokföring att göra tidigare. Siffrorna ligger ju på samma ställe för alla våra kunder. Det gör att en expert inom ämnet för din fråga enkelt kan ge dig svar på det du behöver rådgivning kring.

Här kan du läsa mer om varför vi på Wint menar att er bokföring kan vara fel, även när den är rätt, om ni använder en traditionell redovisningsbyrå.

Nyfiken på att höra mer?

Wints automatiserade tjänst är optimerad för konsult- och tjänstebolag. Vi berättar gärna mer om fördelarna med automatiserad bokföring och hur det kan gynna ert aktiebolag – fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Anmäl intresse för Wint

Anmäl dig till Wints mailutskick!