Guide – Så startar du ett holdingbolag

Guide – Så startar du ett holdingbolag

  • Guide
  • 11 Dec
    2020

Tror du att ett holdingbolag skulle kunna vara någonting för dig? Är det kanske dags att knyta samman dina bolag under en och samma koncern? Eller har du och din affärspartner insett fördelarna med att äga ert gemensamma bolag genom varsitt holdingbolag? Då kan det här vara guiden för dig!

Det finns flera skäl att starta ett holdingbolag, men de flesta som gör det har insett att ett holdingbolag kan hjälpa dem att maximera sina inkomster och minimera sin skatt eller för att de vill skydda upparbetade vinster i sitt bolag. Andra gör det för att de driver flera olika bolag och vill samla dem under samma koncern för att ha möjlighet att jämna ut resultaten mellan bolag, till exempel.

Oavsett vilka skäl du har att starta ett holdingbolag hoppas vi att guiden "Så startar du ett holdingbolag – En enkel stegför steg-guide för dig som ska starta ditt första holdingbolag" ska kunna hjälpa dig en bit på vägen. I guiden tar vi bland annat upp:

  • Varför bör du starta holdingbolag före årsskiftet?
  • Hur går registreringen av holdingbolag till?
  • Så säljer du aktierna i ditt verksamhetsbolag till holdingbolaget
  • Hantera administrationen i ditt nya holdingbolag

Fyll i formuläret för att få ditt kostnadsfria exemplar av guiden, så kan du börja registrera ditt holdingbolag redan idag!

PS. Om du gillar den här guiden hittar du fler guider från Wint här

Få hjälp med att starta ett AB. Gratis.

Berätta mer!

Ladda ner guiden

Anmäl dig till Wints mailutskick!