Guide – Så startar du ett holdingbolag

Tror du att ett holdingbolag skulle kunna vara någonting för dig? Är det kanske dags att knyta samman dina bolag under en och samma koncern? Eller har du och din affärspartner insett fördelarna med att äga ert gemensamma bolag genom varsitt holdingbolag? Då kan det här vara guiden för dig!

Det finns flera skäl att starta ett holdingbolag, men de flesta som gör det har insett att ett holdingbolag kan hjälpa dem att maximera sina inkomster och minimera sin skatt eller för att de vill skydda upparbetade vinster i sitt bolag. Andra gör det för att de driver flera olika bolag och vill samla dem under samma koncern för att ha möjlighet att jämna ut resultaten mellan bolag, till exempel.

Oavsett vilka skäl du har att starta ett holdingbolag hoppas vi att guiden "Så startar du ett holdingbolag – En enkel stegför steg-guide för dig som ska starta ditt första holdingbolag" ska kunna hjälpa dig en bit på vägen. I guiden tar vi bland annat upp:

  • Varför bör du starta holdingbolag före årsskiftet?
  • Hur går registreringen av holdingbolag till?
  • Så säljer du aktierna i ditt verksamhetsbolag till holdingbolaget
  • Hantera administrationen i ditt nya holdingbolag

Fyll i formuläret för att få ditt kostnadsfria exemplar av guiden, så kan du börja registrera ditt holdingbolag redan idag!

Ladda ner guiden

Få artiklar som denna i din inkorg

Nyfiken på att automatisera er ekonomi med Wint?

Ta reda på hur Wint funkar

Vill du få företagstips direkt i din inkorg?

Signa upp för Wints nyhetsbrev!