Företagskort kontra eget utlägg – därför är det ena bättre än det andra

Företagskort kontra eget utlägg – därför är det ena bättre än det andra

  • Ekonomi
  • 17 Feb
    2022

Driver man företag så har man ett företagskort, punkt. Så resonerar många som startar bolag, men faktum är att det är en gammal sanning som inte helt stämmer längre. Vi skulle istället vilja utmana det tankesättet genom att säga att ett företag inte alls måste ha ett företagskort, och att alternativet både kan vara effektivare och bättre för ditt företag.

På Wint tar vi hand om tusentals kunders bokföring. Vi har automatiserat bokföringen och tagit bort så många moment som möjligt från företagarens bord, så att de kan fokusera på sin business istället för på administration och bokföring. 

En sak som vi noterat efter flera år i branschen: kvitton kommer in snabbare i bokföringen när man har betalat med eget utlägg istället för företagskort. Och det i sin tur är något som verkligen gynnar dig som driver företag.

Eget utlägg, vad är det?

Eget utlägg innebär att du betalar inköp till företaget med privata pengar. Pengar som du, så klart, får tillbaka till ditt konto igen när kvittot är inskickat och bokfört. På Wint tar det 2-3 bankdagar från det att du skickat in ditt kvitto till att du får tillbaka pengarna på ditt konto igen. Men varför är då detta smart?

Jo, för när du ligger ute med pengarna själv, så är du mer benägen att få in kvittot i bokföringen. Du vill ju få tillbaka dina pengar igen. Det gör att kvitton som hör till företaget snabbt kommer in, och det gör även att inga köp som företaget ska stå för missas. 

Många är de företagare som tar hand om ett berg av kvitton mot slutet av året – men tänk om kvittona istället hade skickats in löpande under året, så att du slipper fundera på om allt som ska betalas av bolaget verkligen finns i bokföringen. Inte helt fel!

Dessutom kan du ha ett privat kreditkort som du betalar företagets inköp med. Då får du bonus på det du köper in – tänk bara på att bolaget inte får stå för kostnaden för själva kreditkortet utan det måste du som privatperson stå för själv. Men det kanske ändå är värt det?

Är du nyfiken på att automatisera bokföringen?

Frågan kanske snarare är: Vill du spara massor med tid som du istället kan lägga på att utveckla ditt bolag? 

På Wint sköter vi våra kunders bokföring, betalningar, löner, momsinbetalningar, utläggshantering och årsbokslut. Allt som rör bokföring och administration tar vi hand om, så att du som är företagare slipper. Vi har en helt molnbaserad tjänst som låter dig skapa kundfakturor och godkänna leverantörsfakturor. I bakgrunden ser vi till att allt blir bokfört och betalat i rätt tid. 

Vill du veta mer? Skicka in en intresseanmälan så hör vi av oss!

Läs också: Så funkar Wint i företagarens vardag

Ta mig till artikeln!

Anmäl dig till Wints mailutskick!