“Wint & Revideco är en utmärkt kombination för oss”

“Wint & Revideco är en utmärkt kombination för oss”

  • Kundcase
  • 28 Apr
    2023

Att vara delägare i en kontorsfastighet och ansvara för dess bokföring och administration – samtidigt som man har en heltidsanställning i ett annat bolag – låter som en oerhört stressig tillvaro. Men inte om man använder Wint, det kan Tomas, som driver Hubb Gammelgården AB, bekräfta.

I centrala Norrtälje, i en 200 år gammal trävilla som tidigare huserat ett värdshus, hittar vi idag Hubb Gammelgården – en modern arbetsplats för kreatörer, nätverkare, frilansare och entreprenörer. 

– Vi har funnits i drygt 20 år och hyr ut kontorsplatser till ungefär 25 personer från flera olika företag och branscher, berättar Tomas som är en av två delägare i bolaget.

– För oss som hyresvärdar är det viktigaste att allting fungerar som det ska på daglig basis för att skapa en bra upplevelse för våra hyresgäster. Allt från att se till att lokalerna är städade och vårt wi-fi funkar som det ska, till att gårdsplanen är skottad när det har snöat. Där fungerar jag som en spindel i nätet, kan man säga. Jag sköter alla bokningar, samt ansvarar för ekonomin och bokföringen, medan min kollega är på plats på dagarna och tar hand om allt som kan uppkomma på dagtid.

Ja, för på dagtid är Tomas upptagen med annat. Han har nämligen en heltidsanställning i ett annat bolag och sköter sina uppgifter i Hubb Gammelgården på kvällar och helger. Därför har det varit extra viktigt att hitta en så effektiv lösning som möjligt för de ekonomiska bitarna som bokföring, betalningar och löner. Det var en av flera anledningar att man valde att automatisera sin bokföring med Wint, i kombination med den traditionella redovisningsbyrån Revideco.

Läs också: Så funkar Wint i företagarens vardag

Ta mig till artikeln!

Det bästa av två världar

Revideco är en av flera redovisningsbyråer som valt att samarbeta med Wint för att skapa ett gemensamt kunderbjudande som kan förse kunden med det bästa av två världar – automatiserad bokföring i kombination med personlig rådgivning. Wint står för det första medan Revideco erbjuder det senare.

– Jag minns inte om det var så att jag såg nån marknadsföring från Wint, eller om jag blev tipsad av Revideco om att kontakta er, men när jag väl fick konceptet förklarat för mig var det i alla fall ingen tvekan om att jag ville automatisera vår bokföring, berättar Tomas.

Innan dess hanterades Hubb Gammelgårdens bokföring på ett mer traditionellt sätt, med manuellt jobb och mycket pappersarbete. Ett tillvägagångssätt som ställde till problem för Tomas både en och två gånger:

– Vi fick flera betalningspåminnelser från leverantörer och vid ett tillfälle fick vi till och med ett inkassokrav med meddelande om att ärendet snart går till Kronofogden, och det berodde enbart på att leverantörsfakturorna kommit bort på vägen. Det problemet har vi inte längre. Nu går alla leverantörsfakturor direkt in i Wint och betalningen sker per automatik efter godkännande från mig, berättar Tomas och fortsätter:.

– Nu har vi bättre koll på både leverantörsfakturor och kundfakturor i och med att allt är sökbart i Wint. Dessutom sparar vi tid eftersom vi skalat bort flera moment som jag tidigare behövde ta mig igenom för att sköta ekonomin.

Och tid är ju som sagt en bristvara när man, som Tomas, behöver prioritera sitt heltidsjobb men samtidigt vill se till att företagets ekonomi hanteras prickfritt. Där upplever han att han hittat den perfekta lösningen i Wint och Revideco.

– Det blir en utmärkt kombination för oss. En effektiv vardagsbokföring från Wint, där allt löpande hanteras utan problem och betalningar och bokslut blir gjorda. Och som dessutom kan kompletteras med goda råd från Revideco vid behov, avslutar Tomas.

Anmäl dig till Wints mailutskick!