Tre skäl att lämna in årsredovisningen digitalt

Tre skäl att lämna in årsredovisningen digitalt

  • Entreprenörskap
  • 16 Mar
    2023

Mycket talar för att det snart kommer att bli obligatoriskt för aktiebolag att lämna in sin årsredovisning digitalt. Det innebär att det tidskrävande pappersarbetet snart är minne blott. Men faktum är att det finns ingen anledning till att inte börja redan nu - här är tre skäl till varför.

För några år sedan lämnade Bolagsverket in ett förslag till regeringen om önskan att det ska bli obligatoriskt med digitala årsredovisningar – något som redan är obligatoriskt i både Norge och Danmark. Och i sommar kommer regeringen med sitt slutgiltiga beslut som lutar åt att det kommer att bli obligatoriskt även för svenska aktiebolagsägare att lämna in sina årsredovisningar digitalt. 

Dessvärre har inte alla enskilda personer, byråer eller andra ekonomitjänster riktigt möjlighet att lämna in digitala årsredovisningar än. På grund av att de helt enkelt saknar den teknik eller system som behövs. 

Men gissa vilka som har? Wint såklart! Stress och frustration är inte ovanligt vid bokslutstider, men det är något våra kunder slipper. Faktum är att digitala årsredovisningar inte är någonting nytt hos oss oss, utan en del av allt som ingår i vår grymma helhetstjänst. Dessutom gör vi inte bara årsbokslut, utan även månadsbokslut, vilket minimerar jobb i bokslutstider.

Nyfiken på att veta mer?

Hur fungerar Wint?

Tre skäl till att börja redan nu

Wint älskar digitalisering. Här är därför våra topp tre till varför du bör lämna in din årsredovisning digitalt redan nu och inte vänta tills det blir lag på det.

1. Mer tid, mer pengar 

En stor vinning med digital årsredovisning är helt klart den administrativa vinsten. Mindre administrativa uppgifter, mer tid för dig. Genom att digitalisera årsredovisningar redan nu, istället för att vänta ett par år, kommer du få ett försprång rent tidsmässigt. Tid som du istället kan lägga på det som är lönsamt för din verksamhet. 

2. Tryggare utan Posten

Du behöver inte tajma postens utlämningsdagar eller oroa dig för att dina papper blir kvar på någon gammal postcentral. Med digitala årsredovisningar kan du vara säker på att det kommer fram i tid. Utan att bli vattenskadat. Bara en sån sak. 

3. Bättre för miljön 

Du slår ett slag för miljön. Ju mindre pappershantering desto bättre för miljön. Dessutom, eftersom du inte lägger din årsredovisning i någon annans händer, som sedan ska frakta det över hela Sverige, så bidrar du inte heller  till några transportutsläpp. Dubbelt upp helt enkelt. 

Årsredovisning med Wint 

Sugen på att hoppa på digitaliseringståget? Häng med oss! Utöver att vi tar hand om ditt bokslut så sköter vi allt från din löpande bokföring och löner till fakturor och skatt. För att minska administrationen och ta bort så många moment som möjligt för dig som kund har vi byggt smarta automatiserade flöden och kopplingar till din bank och Skatteverket. Det gör att du sparar oändligt mycket mer tid som du kan lägga på annat. Dessutom ingår allt i Wints tjänst till en fast månadskostnad. Det finns ingen tid att spilla, anmäl ditt intresse för Wint redan idag! 

Anmäl dig till Wints mailutskick!