Därför ska du välja Wint istället för en vanlig redovisningsbyrå – fem skäl

Därför ska du välja Wint istället för en vanlig redovisningsbyrå – fem skäl

  • Ekonomi
  • 9 Nov
    2018

Har det blivit dags att anlita extern hjälp för att ta hand om företagets bokföring? Eller har du redan idag en traditionell redovisningsbyrå, men funderar över alternativen? Här ger vi vår syn på varför du bör välja Wint istället för en klassisk redovisningsbyrå.

De allra flesta företagare inser förr eller senare att det här med bokföring och ekonomiadministration lätt blir en onödig tids- och energitjuv, som man gör bäst i att outsourca till en expert. För många är det då ett naturligt steg att vända sig till en traditionell redovisningsbyrå.

Men vi kan nämna minst fem anledningar att vända sig till oss på Wint och använda vår automatiserade bokföringstjänst istället. Här kommer de:

1. Wint sparar ÄNNU MER av din tid

När du går till en traditionell byrå får du visserligen hjälp med din redovisning. Du slipper föra in dina inkomster och utgifter på rätt bokföringskonton och du kan känna dig någorlunda säker på att bokföringen blir korrekt utförd av en person som har bokföring som expertisområde. Men hur mycket tid sparar du egentligen?

I de allra flesta fall – såvida du inte är redo att betala stora summor till din redovisningskonsult – måste du ju fortfarande ta emot dina fakturor, logga in i din bank och betala dem, för att sedan placera dem i en pärm eller hög tillsammans med månadens övriga verifikat.

Du måste fortfarande häfta kvitton på papper och lägga dem i samma hög. Du måste se till att den där högen kommer till redovisningskonsulten när månaden är slut och du måste hålla koll på att momsen ska vara inbetald den 12:e varje månad. Och mycket mera.

Kort och gott. I de allra flesta fall måste du fortfarande sköta ganska mycket av din ekonomiadministration själv om du vänder dig till den traditionella redovisningsbyrån. Så blir det inte med Wint. Vi tycker nämligen att du ska ha möjlighet att lägga minsta möjliga tid på din ekonomi om du vill.

Därför hanterar vi alla dina betalningar, vi deklarerar och betalar in din moms, vi betalar in dina arbetsgivaravgifter och vi bokför alla dina inkomster och utgifter, helt automatiskt och i realtid. Det enda vi kräver av dig är i stort sett att du skapar fakturor när du vill ha betalt, att du fotar dina kvitton när du köpt något och att du loggar in i appen när du får en notis så att du kan godkänna de betalningar vi ska göra.

På så sätt kan du lägga minsta möjliga tid på din ekonomi och mesta möjliga tid på sånt som är viktigt för din verksamhet.

2. Du kan vara säker på att det blir rätt

Wint automatiserar din bokföring, vilket betyder att så mycket som möjligt av din ekonomi hanteras standardiserat av ett smart system som hela tiden lär sig om din ekonomi och dina processer.

Att lägga sin ekonomi i händerna på ett system istället för en person kan kanske låta lite läskigt till en början, men faktum är att chanserna för att allt blir rätt ökar markant.

För varje verifikat som hanteras manuellt blir risken nämligen lite större att den mänskliga faktorn är framme. En siffra kanske skrivs in fel, en decimal hamnar på villovägar eller en stunds trötthet gör att en utgift bokförs som en inkomst. Vi har sett det ske många gånger. Så blir det inte när ett automatiserat system sköter bokföringen.

Det fina med att lära upp en maskin är nämligen att den inte kan bryta mot några regler. Den kan inte frångå de direktiv den har fått, och den blir inte trött. Om en digital faktura läses in av ett digitalt system kan du helt enkelt känna dig 100 % säker på att varenda siffra och decimal hamnar på rätt plats. Rätt och tryggt, helt enkelt.

3. Din bokföring är alltid up-to-date

Även om det kan låta smidigt att samla alla månadens verifikat i en hög och knappa in allt på en gång när månaden är slut, så medför det faktiskt vissa problem. När man gör på det sättet kan man nämligen aldrig riktigt dra nytta av sin bokföring, eftersom den ständigt ligger en månad efter och inte visar hur det går för bolaget – just nu.

Vi tycker att man ska kunna använda sin bokföring för att fatta verksamhetskritiska beslut. Då behöver man veta hur ekonomin ser ut i realtid. Ibland har man ju inte tid att vänta på ett årsbokslut eller att ringa till sin redovisningskonsult för att få veta om man har råd att göra den där investeringen man funderat på.

Därför är det så himla bra att vår tjänst bokför alla dina händelser per automatik, direkt när de händer. På så sätt kan du alltid logga in i Wint och plocka ut rapporter som visar hur det går för bolaget. Dina beslutsunderlag är med andra ord alltid bara ett knapptryck bort.

Här kan du läsa mer om varför vi menar att din bokföring kan vara fel, även när den är rätt, om du använder en traditionell redovisningsbyrå.

4. Du får riktigt snabba svar på dina frågor

När du anlitar den traditionella redovisningsbyrån får du en kontaktperson i form av en redovisningskonsult. Där blir ditt företag ett av flera vars bokföring hen ska hantera varje månad och vars frågor hen ska besvara. Men vad händer när konsulten är sjuk eller går på semester? Vad händer kring bokslutstider när alla kunder vill ha svar på sina frågor?

Här på Wint har vi också grymma ekonomer som svarar på våra kunders frågor på daglig basis. Det fina med vårt upplägg är dock att du som kund inte är låst vid att en specifik person ska kunna besvara enklare frågor. Istället kan våra kunder kontakta oss via en knapp i systemet för att få snabb hjälp av en duktig ekonom.

Oavsett vem som svarar på ärendet kan kunden känna sig säker på att få bra svar på sina frågor. Alla våra ekonomer är nämligen uppkopplade mot vårt eget system och kan utan problem sätta sig in i våra kunders ekonomi om det behövs. Snabba svar utan att vara låst till en specifik kontaktperson – kan det bli bättre?

(Dessutom behöver du inte oroa dig för att vi ska debitera dig för att vi svarar på en enkel fråga. Hint, redovisningskonsulten.)

5. Fast månadskostnad där bokslut ingår. Såklart.

Den traditionella redovisningsbyrån tar betalt som de alltid har gjort. De räknar ihop hur mycket tid de lagt på din bokföring senaste månaden och skickar en faktura därefter. Vissa månader har de lagt ner mindre tid, medan andra kan bli riktigt kostsamma, om du till exempel ställt många frågor eller har haft extra många bokföringshändelser.

Bokslutstider kan till och med bli riktigt obehagliga när summorna på fakturan skenar iväg med riktigt många tusenlappar. Det tycker vi på Wint känns som ett förlegat sätt att ta betalt.

Vår tjänst får du därför till en fast månadskostnad. Du betalar samma pris 12 månader om året, utan överraskningar på fakturan. Bokslut och bolagsdeklaration ingår i den fasta månadskostnaden*, precis som det ska vara. Och om du vill ha specifik rådgivning är vi noga med att berätta om den kostar extra, så att du har möjlighet att godkänna på förhand.

Det känns mer rättvist mot både dig och oss, tycker vi.

* För att bokslut ska ingå i den fasta månadskostnaden ska du ha varit kund hos Wint under hela räkenskapsåret. Vi tar däremot betalt för att göra bokslutet för de månader du inte varit Wint-kund, ifall du skulle börja använda Wint mitt i räkenskapsåret.

Vad mer behöver du?

Anmäl ditt intresse för att bli kund hos Wint redan idag!

Anmäl dig till Wints mailutskick!