Marknadsföringsbyrån som fastnade för Wints smidighet

Marknadsföringsbyrån som fastnade för Wints smidighet

  • Kundcase
  • 26 Nov
    2021

2020 startade Jonatan Sundemo, Olof Mattsson och Pontus Levén Republiken, en byrå som fokuserar på digital marknadsföring och webbutveckling. Idag är de tretton anställda men siktar på att om tio år vara 200. Och Wint har varit med sen det hela började.

– Vi fastnade för Wints smidighet. Innan har jag använt mig av en redovisningskonsult men tyckte inte att det var supersmidigt. Även om jag inte är ensam längre är det helt ärligt är det smidigare med Wint för oss alla, än vad det var med ren redovisningskonsult när jag var ensam i mitt företag.

Republiken är alltså marknadsföringsbyrån som främst jobbar med tillväxtbolag. De gillar själva att ha tydliga mål, och att jobba med andra som tänker och tycker samma.

– Det är då vi är som bäst. När våra kunder vet vad de vill kan vi hjälpa till. Vi upplevde ett glapp mellan digitalbyråer och strategiskt duktiga managementkonsulter. Managementstrategierna slutade sällan i konkreta actions och digitalbyråerna gjorde ofta helt fel saker. Vi vill vara en byrå som både kan bestämma vad som ska göras och sen faktiskt genomföra det. 

Hur gör ni det?

Vi jobbar med marknadsföringsstrategi, digital marknadsföring och webbutveckling. Förutom att vi är måna om att koppla insatser till större affärsmål så är vi också bra på att lyfta in våra kunders kunder i både de marknadsförings- och webbprojekt vi jobbar i. Resultatet blir så mycket bättre när man baserar kommunikationen på faktiska kundinsikter istället för antaganden. 

Dags att starta bolag

Få ett gratis!

Den digitala världen är i ständig förändring, hur gör ni för att hålla er ajour?

Vi har specialister kopplade till specifika områden, där handlar det mycket om att de inom sitt område ska följa branschen, ha koll på hur specifika verktyg utvecklas till exempel. Att hela tiden testa nya saker är också en viktig del. Om jag jämför med när jag var mer operativ än jag är idag ser allt väldigt annorlunda ut. Det har snurrat otroligt fort. Det handlar i mångt och mycket om att vara uppdaterad på verktygen och lyssna in trenderna. Både på hur företagen som utvecklar systemen och verktygen, som Google och Facebook förändras, men också vad de säger, vad de tror om framtiden.  

En annan del av den digitala världen är Wint, att automatisera sin bokföring gör det möjligt att ha en annan typ av koll, och kontroll. Med realtidsrapporter som blir den direkta effekten av en automatiserad löpande bokföring med sömlösa integrationer med företagskort kan man snabbare få ett helhetsgrepp på företagets ekonomi.

Vad skulle du säga är det bästa med Wint?

Wint har höjt min livskvalité! Att kunna skapa återkommande fakturor har underlättat så otroligt mycket. För oss är det ofta förutsägbart vad vi ska fakturera och att då kunna skapa en faktura en gång och sen skicka ut den återkommande, varje månad är toppen.
Om jag jämför med att ha en redovisningskonsult så är rapportfunktionen en stor fördel, i kombination med att ha en budget som blickar framåt så kan vi genom rapporterna följa upp och se hur det verkligen blev. 

Sen älskar jag supporten, jag måste säga det, att det kanske är det som förvånat mig mest. Det känns som att de som jobbar där är så fantastiskt generösa med vad de hjälper till med.

Namn: Jonatan Sundemo
Ålder: 31
Roll: VD/Marknadsföringsstrateg
Företag: Republiken, en marknad- och webbyrå med fokus på tillväxtbolag
Startades: 2020
Antal anställda: 13

Anmäl dig till Wints mailutskick!