Tidrapportera mera!

Tidrapportera mera!

  • Ekonomi
  • 7 Feb
    2022

En timme hit och en timme dit. Någon kvart med övertid och så den där inarbetade lunchen. Det är lätt att tiden flyger iväg när man jobbar, men svårare är att hålla koll på vart den verkligen tog vägen. Men saken är ju, att när minutrarna försvinner minskar också arvodet och din fakturerbara tid. Vi på Wint har satt ihop en snabb guide om hur bra det är med tidrapportering – och varför du bör synka direkt med din bokföring och fakturering.

Hur kan en effektivare tidrapportering ge mig mer?

Vare sig du frilansar, konsultar eller driver byrå eller tjänstebolag är det viktigt att hålla koll på sin tid. När du har koll på hur du jobbar är det enklare att förstå sig på sin egen verksamhet. Visst kan man göra sina egna antaganden men utan att ha det på papper är det svårt att veta helt säkert. Om du istället för att uppskatta din tid verkligen får kontroll kanske det visar sig att du ibland är effektivare än du trott, och ibland kanske behöver lite mer tid. Nästa gång du ska skriva en offert på ett jobb har du helt enkelt lite mer på benen, och kan enklare se till att få betalt för det du gör.

Tänk om jag upptäcker att jag jobbar för mycket då?

Alla har varit där, när man tänker att “det tar bara några timmar” men sen står du där, när dagen är över och ja, timmarna räcker inte alls till. Men när det händer ofta, att jobb drar över tiden, då gäller det att se till att få betalt för den arbetstid du faktiskt lagt ner. Med tidrapporteringen som underlag är det enklare att dels få en överblick men också ett underlag att visa för kund.

Hur skulle Wint funka för dig?

Boka demo!

Tidrapportera och fakturera direkt 

Sätt en timpeng på ditt arbete, tidrapportera och fakturera sen direkt. Supersmidigt, och superpraktiskt för man slipper leta reda på den där himla post-iten med några hastigt nerkrafsade kråkfötter om halvtimmar hit och dit. Nej, gör det direkt istället. Enklare och bättre. Och uppdragsgivaren får se resultaten direkt. Om både tidrapportering och fakturering dessutom synkar med din bokföring kommer du spara massor med tid, som du kan lägga på nästa uppdrag istället för pappersarbete.

Summa Summarum finns det stora vinster med att ha koll på sin tid. Inte bara ekonomiskt, utan också personligt. Det där med att ingen önskar att de jobbat mer när de ser tillbaka på livet verkar stämma. Och det är en av anledningarna till att Wint finns. Att leja bort administrationen ger helt enkelt mer tid att lägga där det gör nytta - i din verksamhet. Förutom att du slipper flera olika mjukvaror, pilla med bokföringen själv och hålla koll på momsen kan du enkelt både tidrapportera, fakturera och hitta rätt avtal för just dig. Det ska vara enkelt att driva företag. Och det är det med Wint.

Anmäl dig till Wints mailutskick!