“Nu får jag utväxling för min kompetens”

“Nu får jag utväxling för min kompetens”

  • Kundcase
  • 6 Apr
    2023

Efter 23 år som psykolog inom den offentliga vården kom Marie Adamsson till en gräns. Hon ville mer än arbetsgivaren kunde ge henne. Både i form av lön, men allra mest i form av kompetensutveckling. – Jag kände att jag kommit till en plats i livet då det vad dags att få utväxling för min kompetens. Och det fick jag inte hos min dåvarande arbetsgivare.

Marie ringde upp Bonliva, efter tips från en bekant, och fick direkt en fin kontakt.
– Jag tänkte att det var dags att testa och se om det var något för mig. Och det var det.

Till att börja med tog Marie tjänstledigt ett år, för att testa. Men så snart första uppdraget var gjort insåg hon att det både gick bra och var roligt – och inte alls så svårt som hon trott. Efter ungefär ett år startade hon sitt AB och blev kund hos Wint.

- Jag är inte van vid saker som att skicka fakturor och ha koll på underlag och jag vill inte behöva lägga någon tid på det heller. Jag vill faktiskt bara göra mitt jobb och fokusera på det jag är bra på. Det är därför jag har Wint.

Med Wint har det som Marie trodde skulle bli det jobbigaste, svåraste och inte minst, tråkigaste, blivit enkelt.

- Och då utnyttjar jag inte ens tjänsten fullt ut, än, säger hon.

Hur skulle Wint funka för dig?

Boka demo!

“Det var skrämmande att inte kunna styra min dag själv”

- Jag gick från att knappt ha sett ljuset på 23 år, eftersom jag satt instängd på ett kontor hela dagarna, till att få bestämma helt själv. Det är fantastiskt! Jag jobbar gärna intensivt en period och tar det lugnare en annan. Eller sätter mig två timmar på en lördag för att kunna vara ledig mitt i veckan. Den friheten får du aldrig som anställd. Det skrämmande var inte att starta eget, utan att som anställd inte kunna styra min dag själv.

“Nu får jag äntligen utväxling för den kompetens jag samlat på mig”

Att få möjlighet att styra sin egen tid var som sagt en viktig faktor för Marie. Men den största anledningen bakom beslutet var en annan. Under de 23 år hon arbetat kände hon att hon byggt upp en hel del kompetens.

- Men jag var inte nöjd med det, jag ville mer. Jag ville lära mig nytt och fortsätta utvecklas. Det fanns det inget utrymme för hos min dåvarande arbetsgivare.

Nu däremot kan hon gå vilka utbildningar hon vill, utan att behöva motivera dem för en chef.

- Jag kan faktiskt välja själv när jag vill utvecklas och inom vad. Dessutom känner jag att jag kan nyttja min kompetens på andra sätt än förut. Till exempel genom att jobba i regioner där de har personalbrist. Där kan jag verkligen hjälpa till och göra nytta, göra det just jag är bra på, säger hon. 

Marie känner ingen tvekan, att bli konsult var helt rätt väg för henne. Samtidigt tror hon inte att det är för alla.

- Du behöver vara självständig, vara bra på att ta ansvar och initiativ, konstaterar hon. Och visst kan det bli lite ensamt utan kollegor.

- Fast alla har varit otroligt välkomnande och fixat fint så jag ska känna mig som hemma.

Anmäl dig till Wints mailutskick!