Därför kan inte alla automatisera sin bokföring på riktigt. Ännu.

Därför kan inte alla automatisera sin bokföring på riktigt. Ännu.

  • Entreprenörskap
  • 10 Feb
    2023

Det har pratats mycket om automatiserad bokföring de senaste åren. Logiskt förstås, eftersom automatisering och digitalisering är den enda vägen framåt. Men än är det inte möjligt för alla företag att få bokföring som är 100 % automatiserad. Här förklarar vi varför – och anledningen till att vi inte säger ja till alla som vill bli Wint-kunder.

Allt fler företagare bestämmer sig för att automatisera sin bokföring. Men när de väl köpt in sitt program eller tjänst har de blivit stående med en semiautomatiserad lösning som bygger på "automatiska mallar och moduler", vilket kräver att företagaren själv – eller en redovisningskonsult – hanterar bokföringen manuellt. De har alltså fått en self service-lösning eller ett program med automatiserade moment – inte en helt automatiserad bokföringstjänst. Inte konstigt att begreppet "automatiserad bokföring" börjar bli urvattnat.

Detta är automatiserad bokföring 

På Wint har vi valt att gå en helt annan väg. Vi har tagit sikte på att utveckla en fulländad automatiserad tjänst som kräver minimalt med handpåläggning för både oss och våra kunder. Det är först när vare sig våra kunder eller vi behöver lägga särskilt mycket tid på bokföring, betalningar, lön, moms, fakturering och bokslut som vi tycker att vi har åstadkommit det vi anser vara automatiserad bokföring

Tack vare detta får våra kunder dessutom större möjlighet att analysera eller dra slutsatser av sin bokföring och ekonomi på studs. Eftersom det mesta sker i realtid och finns samlat på en och samma plats är det enkelt att få en snabb överblick över hur det går för företaget i detta nu.

Hur funkar det att starta bolag genom Wint?

Jag vill veta mer om erbjudandet!

En helhetslösning för fakturerande aktiebolag

Vår syn på automatiserad bokföring har gjort att vi valt att fokusera på en del av marknaden i taget för att bli riktigt starka där innan vi går vidare till nästa. I dagsläget riktar vi oss främst mot aktiebolag som fakturerar sin tid. Det leder i sin tur till att vi ibland väljer att säga nej till en del företagare som vill bli kunder. Detta trots att vi utan problem skulle kunna sköta deras ekonomi. 

Läs mer: så fungerar tjänsten 

Så varför inte säga ja? Jo, för att i nuläget är inte våra automatiska flöden utvecklade för att hantera ekonomin för exempelvis företag med lagerhantering. Så i praktiken skulle kunden behöva göra flera manuella moment än vad vi vill. För oss är det viktigt att hela resan fungerar, Wints tekniska funktioner, och upplevelsen av att använda dem, ska vara enkel. De två går helt enkelt hand i hand – annars tycker inte vi att det räknas som automatiserad bokföring. Därför säger vi inte alltid ja till alla som vill bli kund hos oss. 

Det bästa ligger framför oss 

Är du en företagare som driver ett konsultbolag, en byrå eller kanske frilansar, finns det faktiskt ingenting som talar emot att börja använda Wint. Tillsammans är vi en match made in heaven. Inte nog med att din ekonomihantering automatiseras, du får mer tid till bolagsutveckling eller till debiterbar tid. Det säger sig självt. Ju effektivare du är, desto mer kan du fokusera på det som är lönsamt. 

Och tillhör du en annan bransch borde du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Som med allt annat som har med teknologi att göra så utvecklas det i rasande takt. Så även om Wint i dagsläget inte är 100 % kompatibelt med just ditt företag, finns det ingenting som säger att vi inte kommer att vara det i framtiden. Och då kommer vi säga till. 

Läs mer

Vad är rätt lön för dig 2023? 

5 skäl till varför du ska starta aktiebolag med Wint

Därför bör din bokföring flyttas till molnet och automatiseras 

Anmäl dig till Wints mailutskick!