Fokusera på försäljning – inte administration

Erik Olsson samarbetar med Wint – helhetstjänsten som gör det superenkelt att starta och driva företag. Samarbetet innebär dels att Wint startar upp alla nya Erik Olsson-bolag men också att Wint är koncernens preferred partner för bokföring och administration. Kort sagt, Wint gör att Erik Olssons mäklare kan fokusera mer på försäljning och mindre på administration.

Hur ser din situation ut idag?

Wint gör det enkelt att starta nya Erik Olsson-bolag

Alla nya Erik Olsson-bolag, såväl partnerbolag som franchisebolag, kan startas upp med hjälp av Wint. Det är busenkelt. Och dessutom helt kostnadsfritt. Vi har redan fixat all administration kring uppstarten, så det enda du behöver göra är att signa ditt avtal och sätta in 25 000 kr i aktiekapital. Sen är bolaget ditt och du kan börja sälja bostäder.

Berätta mer

Ditt nya bolag väntar på dig.

Wint lagerhåller färdiga aktiebolag som bra väntar på en ny ägare. Tack vare att bolagen redan har såväl bankkonto som färdiga kopplingar till både Skatteverket och Wint kan du vara igång med ditt företagande redan inom några dagar.

Vad du får – för 0 kr

 • Färdigregistrerat AB
 • Uppsättning av bankkonto SEB
 • Registrering av moms, F-skatt och arbetsgivaravgift
 • Koppling till Wints helhetstjänst (12 mån bindningstid)
 • Stöd och rådgivning i uppstartsprocessen.

Wint gör det roligare att vara mäklare

Ingen blir mäklare för att de älskar administration. Ändå sitter de flesta varje dag med just bokföring, pappersarbete, krånglig handpenninghantering och manuell uträkning av provision. Att anlita en redovisningskonsult kan visserligen underlätta lite – men du slipper långt ifrån alla dina administrativa sysslor.

Därför har Erik Olsson valt att använda Wints automatiserade helhetstjänst istället. Vi har nämligen skapat en unik lösning för just fastighetsmäklare. En lösning som möjliggör såväl automatisk bokföring som automatiserad hantering av handpenning och utbetalning av provision. Enkelt, smidigt och tidsbesparande, tack vare den sömlösa integrationen mellan Vitec och vårt system.

Eftersom Wint sköter ditt mäklarbolags bokföring, momsredovisning, bolagsdeklarationer, betalningar, löner, handpenningar och bokslut helt automatiskt kan du fokusera 100 % på det du gör bäst. Och tycker mest om. Vi har redan förenklat vardagen för fler än 2 500 företagare, varav många är mäklare
. Låt oss berätta hur vi kan göra livet lekande lätt för dig också.

Boka en genomgång av Wint
Kundcase

“Wint har förenklat hela vår vardag”

Wint är numer Erik Olsson-koncernens nya preferred partner för bokföring och bolagsstöd. Allra först på Wint-bollen av Erik Olsson-bolagen var Martin Grusell och hans kollegor på Erik Olsson i Göteborg.

Läs mer

Från prospekt till provision.

 • Slipp räkna ut handpenning, vår integration löser det åt dig
 • Släpp kollen på banken, vi meddelar dig så snart pengarna kommit in
 • Följ din provision, vi fixar, räknar ut och meddelar dig direkt när den är på ditt konto

Vad ingår i tjänsten?

Alla Erik Olsson bolag får Wints tjänst till en fast månadskostnad som skalar med er verksamhet. Priset har förhandlats centralt och baseras på omsättningen i ert bolag. I tjänsten ingår allt det här:

Handpenning & provision

Sälj ett objekt - resten gör Wint.

Wint sköter:

 • Håller koll på att handpenningen kommit in
 • Betalar ut handpenning
 • Betalar ut provision

Betalningar

Vi kopplar ihop oss med dig och med din bank. Och med Skatteverket. Det betyder att vi löser allt med löner och inbetalningar och skatt. Du bara godkänner.

Wint sköter:

 • Moms
 • Skatt
 • Lön
 • Leverantörsfakturor

Fakturering

Det ska vara kul att fakturera, eller i alla fall att få betalt. Att jaga kunder som är lite sena eller att bokföra dina intäkter, slipper du. Det gör ju vi.

Wint sköter:

 • Fakturerar värderingsuppdrag
 • Håller koll så att fakturan är betald
 • Bokför fakturorna

Kvitton

Glöm allt vad pärmar med samlade papper heter. Fota kvitton, ladda upp, så sköter vi resten.

Wint sköter:

 • Bokför kvitton
 • Betalar ut ersättning för utlägg

Lön

Wint sköter lönespecifikationer och traktamenten och arbetsgivardeklarationer. Det lite tråkigare än pengarna på kontot helt enkelt.

Wint sköter:

 • Löneutbetalning
 • Traktamenten
 • Arbetsgivardeklarationer
 • Lönespecifikationer

Bokföring

Var sak på sin plats, inkomster, utgifter, löner. Alltid up-to-date, i tid och på rätt sätt. Löpande bokföring gör att du alltid har full koll på hur det går för bolaget.

Wint sköter:

 • All din bokföring

Deklarationer

Som företag är det mängder av datum året om att komma ihåg, arbetsgivaravgifter, moms- och inkomstdeklaration, allt ska redovisas och betalas till Skatteverket i tid. Med Wint slipper du tänka på sånt.

Wint sköter:

 • Momsdeklarationer
 • Inkomstdeklarationer
 • Arbetsgivardeklarationer
 • ROT- och RUT-ansökningar

Årsbokslut

När året är slut är det dags att summera. Allt kokas ner och alla underlag måste vara på rätt plats.

Wint sköter:

 • Hela ditt årsbokslut – utan extra kostnad

Ekonomisk rådgivning

Varje företag har olika förutsättningar och varje företagsledare har olika visioner. Därför delar vi med oss av råd som passar just ditt företag.

Wint sköter:

 • Pålästa råd om ditt bolag
 • Det är bara den mest avancerade rådgivningen som inte ingår

Vad skulle Wint kosta dig?

I Wint får du en helhetstjänst som tar hand om all ekonomihantering du som fastighetsmäklare ställs inför. Priset har förhandlats fram centralt av Erik Olsson och baseras kort och gott på ditt bolags omsättning varje månad. Fyll i formuläret så hör vi av oss för att ge dig en offert.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna.

Hur funkar det att byta till Wint?

Övergången till Wint är enkel. Vi hjälper till med alla stegen och har färdiga rutiner för att det ska vara så smidigt som möjligt för dig som kund. Vi kommer att samla in er tidigare bokföring och se till att siffrorna landar rätt, och vårt onboarding-team står redo att gå igenom uppstarten med dig.


Vad behöver jag som mäklare göra?

För att Wint ska funka riktigt smidigt för dig och ditt bolag finns några saker du behöver få på plats. Du behöver ge oss behörighet till bank och skatteverket. Nästa steg är att lägga till anställda och adressändra hos era leverantörer med er nya fakturaadress. Tänk även på att hålla koll på din att göra-lista, det är här du får notiser om saker att ta tag i. Sist men inte minst, glöm inte att ladda ner Wintappen, där du får du få realtidskoll på hur det går för bolaget, skicka in kvitton, godkänna betalningar och lägga in eventuella avvikelser inför lön.

Jag är mäklare, hur funkar hanteringen av handpenning om jag använder Wint?

Om vi har en integration mot ert affärssystem är det supersmidigt! När du markerar ett objekt som sålt i ert affärssystem kommer informationen direkt in i Wint (tänk därför på att fylla i alla uppgifter innan du markerar som sålt).

När informationen kommer in till Wint skapas det automatiskt upp en kundfaktura på handpenningsbeloppet. Denna är utställd i köparens namn och ligger i systemet och väntar på att köparen ska betala in handpenningen på banken. Wint stämmer automatiskt av bankkontot och håller koll på att pengarna kommer in i tid.

Så snart handpenningen kommit in på banken skapas istället en leverantörsfaktura upp i Wint, för att betala ut handpenning minus provision till säljaren. Denna är utställd i säljarens namn och du som mäklare får en notis i Wint-appen om att du ska godkänna betalningen.

Om allt stämmer och eventuella förbehåll är släckta så godkänner du betalningen. Wint ser då till att säljaren får sin del av handpenningen och att provisionen går iväg till bolagets konto.

Funkar Wint som en vanlig byrå, eller vad är skillnaden?

Kärnan i vår tjänst har alltid varit att göra helt om från onödigt krångligt till lätt och överskådligt. Det innebär att tiden då man fraktar papper i pärmar är förbi. Alla underlag är digitala och inte en pärm finns i sikte. Dessutom sker den löpande bokföringen hela tiden, varje dag, vilket innebär att du får full koll på hur bolaget går – i realtid.

Hur funkar det om jag har frågor om min bokföring?

Då har vi en support som ser till att du får svar på det du undrar, och som dessutom är väldigt trevlig. På Wint hittar du riktigt vassa ekonomer som kan hjälpa i allt från skattefrågor till om ett kvitto är avdragsgillt eller om du kan plocka ut en utdelning.