Så enkelt är det att byta till Wint – en ny kund berättar

Så enkelt är det att byta till Wint – en ny kund berättar

  • Kundcase
  • 7 Dec
    2020

Har du någon gång övervägt att byta bokföringslösning, men till slut valt att avstå på grund av att bytet känns krångligt, läskigt eller tidskrävande? Du är inte ensam. Varje år struntar faktiskt hundratals företagare i att byta till en smidigare eller billigare lösning, just för att själva bytesprocessen skrämmer dem. Men behöver det vara så?

Bokföringen är själva hjärtat i ett företags ekonomi och att flytta den kan såklart kännas läskigt. Men är det verkligen så krångligt som många tror? Vi har tagit ett snack med entreprenören Anders Gustavsson, som har många års erfarenhet av att driva och utveckla företag, för att höra hur han upplevde sitt senaste byte – när han blev kund hos Wint.

– Jag kan verkligen känna igen mig i upplevelsen av att vara inlåst med sin nuvarande leverantör. Även om man skulle vilja prova nåt som man tror är bättre så är ju alltid farhågorna stora att man inte kommer att orka med processen och att det kommer att kosta mer än det smakar. Det har jag varit med om förr. Men med Wint har det varit hur smidigt som helst. Ni har verkligen skött övertagandet av min bokföring glimrande, berättar Anders.

Vill du också byta till Wint?

Boka möte med en säljare!

En trygg process, präglad av god kommunikation

Anders och hans fru Minna driver tillsammans ett konsultbolag som erbjuder management consulting och förändringsledning till företag och organisationer. Under hösten 2020 bestämde de sig för att börja använda Wint för att automatisera bokföringen i bolaget och i skrivande stund har de just gått i mål med sin onboarding-process hos Wint.

– Jag är faktiskt uppriktigt förvånad över hur smidigt det har gått att starta upp med Wint. Personligen har jag egentligen inte gjort särskilt mycket alls och när jag väl behövt bidra med någonting har kommunikationen från Wint varit väldigt tydlig, menar Anders.

– Eftersom jag själv arbetar med förändringsledning och förbättring av olika processer har det varit väldigt kul att gå igenom en så smidig och genomtänkt onboarding. Tyvärr är det inte ovanligt med leverantörer som har en bra produkt, men med en service som inte matchar produkten. Men där känns det som att Wint lagt fokus på hela flödet, vilket gör mig som kund väldigt trygg.

Allt samlat på ett ställe

Så hur går då processen till? Jo, själva flytten av bokföringen sker digitalt med hjälp av en så kallad SIE4-fil. Filen exporteras från det gamla bokföringsprogrammet och importeras till den nya lösningen. En säker process som går på ett par knapptryck.

När du byter till Wint tar vi dessutom hand om kommunikationen med din tidigare leverantör och ser till att vi får tillgång till allt vi behöver för att kunna hantera din bokföring. När dina siffror är på plats i Wint går vi igenom dem för att säkerställa att allt är korrekt, dvs att inga underlag saknas och att inga siffror hamnat fel i tidigare bokföring. Medan vi gör detta har du fått ett konto i Wint och en tydlig att göra-lista på startsidan när du loggar in.

– Informationen var hela tiden klockren. Man får alla ärenden direkt i Wint med tydliga beskrivningar av vad man behöver göra och hur man går tillväga för att göra det – som att koppla ihop Wint med sin bank eller att ge er behörighet till Skatteverket, berättar Anders.

– Överlag har Wint en riktigt bra lösning som bygger på ett enda flöde där jag får all min information. Det finns aldrig några öppna ärenden i email eller andra kanaler, där de riskerar att glömmas bort. Att allt dessutom har spår av gamification och att jag får små finurliga meddelanden när jag färdigställt mina uppgifter gör det faktiskt riktigt roligt att logga in i Wint varje morgon, skrattar Anders.

Läs också: Så funkar Wint

Proaktivitet och tidsbesparing – två stora fördelar

På det stora hela konstaterar han att flytten inte alls varit så komplicerad som han befarat på förhand. Visst finns det enstaka moment som har krävt att han lagt ner tid, men det är tid han vet att han kommer få igen nu när allt är på plats.

– Det som kan ta tid är ju att banken ska fixa med integrationen i sitt system eller att jag ska byta fakturaadress hos alla mina leverantörer. Men å andra sidan, nu när jag gjort det så kommer jag ju inte behöva lägga tid på att hantera några fakturor alls, vare sig på papper eller digitalt, eftersom Wint tar hand om både betalning och bokföring automatiskt. Så den tiden kommer jag ju tjäna in på nolltid, beräknar Anders.

Just tidsbesparingen var faktiskt också en stor anledning till att han valde Wint från första början. Efter att under flera år ha använt sig av en traditionell redovisningskonsult sökte han efter en automatiserad lösning som kunde minimera hans egen administrationstid.

– Att ha en klassisk redovisningskonsult är ju bra på sitt sätt. De är ju duktiga på det de gör, men processen blir krångligare och det blir mycket jobb från båda sidor. Jag ville inte längre sortera papperskvitton och lämna fysiska fakturor till min redovisningskonsult, och därför var det ett ganska enkelt beslut att välja Wint, säger Anders och fortsätter:

– Wint bidrar också med mycket proaktivitet som jag tidigare har saknat. Utan proaktivitet blir det bara bokföring och ingen service, men Wint är snabba med att berätta vad jag behöver veta eller göra, innan jag hunnit tänka på det själv, till exempel när det gäller att fatta beslut om utdelning, K10 eller liknande. Det gillar jag med Wint, avslutar Anders.

Kan Wint vara nåt för dig?

Vill du också spara tid, kraft och pengar genom att ha hela din ekonomiadministration samlad på ett och samma ställe – till en fast månadskostnad utan överraskningar eller tilläggspaket? Då är ditt nästa steg att anmäla intresse för Wint, så reder vi ut tillsammans om vår tjänst kan vara nåt för dig.

Nu när du dessutom vet att bytet är så enkelt finns inte längre någonting att tveka på. Den bästa tiden att byta bokföringslösning är alltid nu, hellre än imorgon, men lite extra bra är det faktiskt att byta i samband med nytt verksamhetsår. Så gör slag i saken och boka in ett möte med någon av våra säljare redan idag, eller fyll i formuläret här nedanför så hör vi av oss.

Läs också:

“Kan du tjäna på automatisk bokföring? Tre frågor som ger dig svaret.”
“Därför bör din bokföring flyttas till molnet – och automatiseras.”

“Med Wint får jag en hel ekonomiavdelning till mitt enmansbolag”

Anmäl intresse för Wint idag!

Anmäl dig till Wints mailutskick!