Att använda Wint är som att vara anställd – fast med eget bolag

Att använda Wint är som att vara anställd – fast med eget bolag

  • Kundcase
  • 18 Jul
    2023

– Det är ingen jättestor skillnad för mig att driva företag jämfört med att vara anställd i och med att jag inte behöver tänka så mycket på själva företagandet. Johan Jonsson är IT-konsulten som lämnade sin anställning på konsultbolag för att starta eget AB och bli sin egen chef. Wint har funnits vid hans sida sedan dag 1 – och han vid Wints.

Efter drygt 15 år inom IT-branschen bestämde sig IT-konsulten Johan Jonsson häromåret för att starta sitt eget bolag, NILJO Consulting – något som skulle kunna vara en omvälvande förändring för de flesta, men inte för Johan som kände sig trygg redan från start. 

Att han redan hade uppdragsgivare att jobba med bidrog förstås. Likaså att han kommer från en företagarfamilj och har egenföretagande i blodet. Men också att han hade Wint vid sin sida redan från början. Johan tog nämligen hjälp av Wint för att starta upp sitt bolag.

– När jag väl hade bestämt mig för att starta AB tog jag kontakt med Wint och sen gick allt väldigt smidigt. Jag tror att jag fick ett organisationsnummer dagen efter att jag skrev på avtalet, och sen var det bara att börja jobba. 25 papp in på ett konto och sen var det klart. Otroligt smidigt!, säger Johan, som varit Wint trogen sedan dess.

Inte nog med att han är kvar som kund i Wint, han är också flitig med att tipsa andra företagare om Wints automatiserade bokföringstjänst och har vid ett antal tillfällen även deltagit i kommentarsfälten på Wints Facebookinlägg där han besvarat användares frågor om tjänsten när de bett om referenser.

Missa inte: 5 saker att tänka över innan du startar aktiebolag

Brukar du ofta gå i god för produkter eller tjänster som du tycker är bra?

– Nja, det beror väl lite på vad det är. Jag är inte en sån som brukar lägga mig i diskussioner i kommentarsfält i vanliga fall, men jag står verkligen för att jag tycker att Wint är bra. Och jag gillar att stötta och supporta sånt som jag tycker är bra, så då känns det rimligt att hjälpa till.

Johan menar att det bästa med Wint är att han inte över huvud taget behöver tänka på sin administration. Bokföring, moms, redovisning, löneutbetalningar och annat tidskrävande hanteras per automatik, så att han kan fokusera på sitt jobb som konsult.

– Det är ingen jättestor skillnad för mig att driva företag jämfört med att vara anställd i och med att jag inte behöver tänka så mycket på själva företagandet. Jag har en heltidskund som jag jobbar med, vilket är skönt, och bokföringen och annat fixar Wint åt mig, så det blir inte så mycket för mig att göra. Jag attesterar nån mobilräkning ibland och anger vad jag vill ha i lön, men annars flyter det bara på, berättar Johan och tillägger:

– Dessutom får jag jättefin och bra rådgivning och support från Wint, vilket inte ska underskattas. Man får alltid snabba svar och trevligt bemötande oavsett vilka frågor man har. Det gillar jag med Wint

Nyfiken på att veta mer?

Hur fungerar Wint?

En fullservicetjänst, anpassad för konsulter

Vill du, liksom Johan, lägga mindre tid på din administration och mer tid på ditt arbete som konsult? Då är Wint en optimal lösning för dig.

Konsulter som använder Wint i sitt AB kan minimera tiden de lägger på bokföring, lönehantering, momsdeklarationer och annat krångligt, och får dessutom full koll på bolagets ekonomi – i realtid.

Vill du veta mer om Wint? Boka ett digitalt möte

Läs också:

“Med Wint får jag en hel ekonomiavdelning till mitt enmansbolag”
Så funkar Wint för fåmanskonsulter och frilansare

“Det är roligare att få bestämma själv”

Anmäl dig till Wints mailutskick!