21 sätt att minska kostnaderna i bolaget

21 sätt att minska kostnaderna i bolaget

  • Guide
  • 12 Apr
    2023

Behöver du dra ner på företagets omkostnader men har svårt att lista ut var du ska börja? I den här artikeln får du tips på 3 olika sätt att minska företagets kostnader, två lätta och ett som kräver lite mer insats och långsiktighet men som är värt det i det långa loppet. Vill du ha fler tips? Vi har samlat våra 21 bästa spartips för företag i en checklista som du enkelt laddar ner genom att fylla i ett formulär på denna sida.

1. Testa begagnat

Oavsett om det gäller kontorsstolar, kaffemuggar eller bildskärmar kan du spara stora pengar på att köpa begagnat – utan att behöva tumma på kvaliteten. Idag finns många olika sajter där du kan hitta bra, begagnade produkter till ett rimligt pris. Eller varför inte hyra? Genom att hyra eller köpa begagnat bidrar du dessutom till en mer hållbar planet. Win för alla!

2. Automatisera bolagets administration

Spara såväl tid som pengar för bolaget genom att automatisera och outsourca den vardagliga administrationen. Bokföring och ekonomiadministration är en av de största tidstjuvarna för dig som företagare, tid som du, med automatiseringens hjälp, istället kan lägga på att tjäna pengar.

Här kan du titta på vårt inspelade webinar om hur automatiserad bokföring kan spara både tid och pengar i ditt konsult- eller tjänsteföretag.

3. Se till att medarbetarna stannar

Glada medarbetare är trogna medarbetare. Genom att jobba lite extra med företagskulturen och välmåendet bland kollegorna kan ni se till att de stannar längre. På så sätt slipper ni de merkostnader det medför att rekrytera och lära upp nya kollegor.

Läs också: så kan du skapa tillväxt genom datadrivna beslut

Ta mig till artikeln

Vill du ha fler konkreta tips på hur du kan spara pengar?

Då ska du ladda ner vår checklista med 21 sätt att minska företagets kostnader. Du vet väl också om att du alltid hittar tips och inspiration för ditt företagande i Wint Academy?

Checklistan är uppdelad i tre olika nivåer:

  • Små förändringar som ger små besparingar
  • Mediumidéerna som hjälper dig spara lite mer
  • Omfattande förändringar för de riktigt stora besparingarna.

Fyll i formuläret för att få ditt kostnadsfria ex av checklistan och komma igång med ert sparande redan idag!

Ladda ner checklistan

Anmäl dig till Wints mailutskick!