Programmet som avslöjar allt du någonsin undrat om att driva aktiebolag

Driv ditt AB som ett proffs

Hur gör jag för att maximera min lön? K10, är det ett berg eller har det med ekonomi att göra? Och avskrivningar, vad är det? Detta är några av de vanligaste frågorna kring att driva aktiebolag. Men du kan luta dig tillbaka, i programserien "Fråga Wint" är det just dessa du kommer få svar på.

Senaste avsnitten

Avsnitt 1

Vilka privata kostnader kan företaget stå för?

Har du också fått höra "den här tar du väl på företaget"? Det är inte ovanligt att tro att företagare kan göra avdrag för nästan vad som helst. Men vilka privata kostnader kan du faktiskt låta företaget stå för? Häng med så berättar vi.

Kommande avsnitt

Håll ut! Fler avsnitt kommer snart!

Avsnitt 2

Så funkar avskrivningar – och därför är de viktiga

När du köper en tillgång till ditt företag är det viktigt att tänka på hur dess värde minskar över tid och hur du gör för sprida ut kostnaden. Låter det komplicerat? Lugn, vi förklarar avskrivningar på ett sätt som gör det enkelt.

Avsnitt 3

Konsult: så gör du för att ta ut rätt lön!

Drömmer du om att starta eget, men är orolig för hur det ska gå? Innan du tar steget behövs förberedelser. Framförallt behöver du ha koll på hur mycket du måste ta betalt för att det ska löna sig. Vi hjälper dig med hur du ska planera!

Avsnitt 4

Ta ut hyra från ditt AB - så gör du!

Driver du ditt AB hemifrån? Visste du, att du kan låta ditt företag betala hyra för din arbetsplats och på så sätt alltså tjäna en hacka? Det kan du! Men inte till vilket pris som helst! Vi reder ut alla frågetecken!

Avsnitt 5

Undvik att förbruka
ditt egna kapital

Det är alltid viktigt att ha koll på sitt bolags ekonomi – speciellt i tuffa tider. Du vill nämligen inte hamna i ett läge som kallas "förbrukat eget kapital". Men vad betyder det och varför är det så viktigt?

Avsnitt 6

K10-tips var det här!

Som företagare kanske du undrar vilken lönenivå som passar dig, eller när det är bäst att ta ut lite extra cash för att optimera utdelningsmöjligheter eller hur det egentligen funkar med K10-blanketten? Vi har de bästa tipsen!

BONUSTIPS

WEBINAR MED WINTS SKATTEEXPERT

Rätt lön för dig 2024?

Anders Nilsson, Wints skatteexpert, förklarar hur du ska tänka för att ta ut rätt lön 2024. Det ger dig som egen företagare bättre kontroll över både företagets ekonomi och din privatekonomi.

Kolla på webinaret
Webinar med Wints skatteexpert: Räkna ut din lön för 2024

Wint Academy

Företagande ska vara lätt som en plätt och vi delar gärna med oss av vår kunskap. I Wint Academy hittar du allt från nyhetsartiklar och guider till kundcase och webinarier som hjälper dig att få ditt företag att blomstra.

Läs mer här