Varför byta till en automatiserad bokföringstjänst?

Varför byta till en automatiserad bokföringstjänst?

  • Ekonomi
  • 22 May
    2023

Du som driver aktiebolag har såklart koll på vikten av att hålla ordning på din bokföring. Men om du har otur har du även fått känna på att just bokföring kan vara såväl tidskrävande som komplicerat, vare sig du väljer att göra den själv eller använder en traditionell byrå. Här delar vi därför med oss av fyra anledningar att byta till en automatiserad bokföringstjänst istället.

Många företagare tror att de behöver använda en traditionell redovisningsbyrå för att hantera sin bokföring. Men den tiden är förbi. Vi lever i en tid som präglas av AI-lösningar, tekniska framsteg och smarta tjänster. Den gamla sanningen att bokföring endast kan bli rätt om den görs av en människa är med andra ord just det: gammal.

Att använda en smart, automatiserad bokföringstjänst som Wint kan faktiskt vara både säkrare och mer effektivt för dig som företagare, och kan dessutom hjälpa dig att spara både tid och pengar. Här berättar vi hur.

1. Automatiserad bokföring sparar tid

När bokföringen automatiseras hanteras många rutinmässiga bokföringsuppgifter automatiskt. Du behöver alltså inte längre oroa dig för manuella inmatningar av siffror eller att behöva räkna ut momsen själv. Istället kan du fokusera på att driva din verksamhet och generera mer intäkter.

“Jo, fast jag gör ju inte bokföringen själv”, tänker kanske du som anlitat en traditionell redovisningsbyrå nu. Nej, måhända slipper du mata in siffror och räkna på moms själv, men hur är det med leverantörsfakturorna till exempel? De kommer säkert till din mail eller brevlåda varpå du öppnar kuvert, loggar in på internetbanken, sköter betalningarna och sätter in fakturan i en pärm tillsammans med kvitton och andra dokument som du tar till din byrå en gång i månaden? Det tar också tid, eller hur?

Alla dessa moment slipper du med automatiserad bokföring – och framförallt med Wint som enligt många är den mest automatiserade tjänsten på marknaden. Tack vare Wints automatisering kommer alla dina bokföringsdokument direkt in i tjänsten och hamnar i din Att göra-lista i appen. Det mesta som hamnar där bockar du av med ett eller två klick. Som att godkänna betalning av en leverantörsfaktura till exempel. När du godkänt fixar Wint både betalning och bokföring. Smidigt!

2. Ditt företagande blir enkelt och friktionsfritt

Ett annat skäl att välja automatisering – och Wint – är att det är en enkel och användarvänlig tjänst som alla kan använda. Du behöver inte ha några särskilda kunskaper om bokföring eller ekonomi för att använda Wint, eftersom tjänsten är utformad för att vara lätt att använda för alla företagare – framförallt de som vill fokusera på sin business i första hand. 

Detta innebär att du kan komma igång direkt och spara tid som annars skulle gått åt till att lära dig en ny plattform eller ett nytt program.

3. Bokföring med fokus på din trygghet

Ett viktigt perspektiv att ta hänsyn till när du väljer bokföringstjänst är hur skyddad din bokföring är. Wint är byggt på den senaste tekniken för att skydda dina data och säkerställa att din information aldrig hamnar i fel händer. Detta är särskilt viktigt när det gäller känslig information som dina ekonomiska transaktioner och uppgifter.

Men det är inte bara att datan är säker som gör att du kan känna dig trygg med Wint. Det faktum att tjänsten är automatiserad är faktiskt en trygghet i sig. Det innebär nämligen att risken för bokföringsfel minskar radikalt i och med att den mänskliga faktorn inte är där och kan ställa till problem.

Ett tydligt bevis på Wints korrekta hantering av kundernas bokföring är det faktum att vi nyligen genomgick en kvalitetskontroll av FAR (Föreningen Auktoriserade Revisorer) som genomfördes helt utan anmärkning. Ett annat bevis är att vi har ca 3 500 kunder, varav 95 % säger sig vara nöjda eller mycket nöjda med vår tjänst. Du kan med andra ord vara säker på att få säker bokföring hos Wint.

4. Automatiserad bokföring sparar pengar

Sist men inte minst: att byta till en automatiserad bokföringstjänst som Wint kan också hjälpa dig att spara pengar. Eftersom många bokföringsmoment hanteras automatiskt kan du minska dina kostnader för att anlita en redovisningskonsult eller -byrå.

Traditionella byråer tar ofta betalt per påbörjad timme, vilket kan leda till osäkerhet. Ena månaden betalar du inte mycket alls för bokföringen, medan debiteringen skenar nästa månad. Dessutom behöver du ofta betala extra när det är dags för bokslut – någonting som tenderar att sticka iväg en hel del i pris.

Med Wint betalar du alltid en fast månadskostnad – samma pris varje månad – där bokslutet ingår. Priset baserar sig kort och gott på hur många anställda ni är i bolaget, vilket innebär att det är lätt att skala upp eller ner med Wint. Och om man räknar på det över året så är Wint ofta betydligt mer prisvärt än de traditionella lösningarna.

Dessutom slipper du tilläggstjänster och dyra extramoduler. Hela Wints tjänst ingår alltid i priset, oavsett om du är ensam i bolaget eller har 100 anställda. Vissa funktioner kanske du som är ensam väljer att inte använda alls, medan de är absolut nödvändiga för ett större bolag – exempelvis tidrapporteringsfunktionen eller möjligheten att attestera fakturor i flera led. Huvudsaken är att de finns där om du behöver dem, och att det ingår i priset.

Wint är kort och gott en heltäckande automatiserad, användarvänlig och trygg tjänst som kan hjälpa dig att optimera din bokföringsprocess och öka effektiviteten i din verksamhet. Ska vi ta ett samtal om hur vi kan hjälpa dig redan idag? Boka in ett digitalt möte med oss så berättar vi mer!

Läs också:
“3 skillnader mellan Wint och ett automatiserat bokföringsprogram”
“Därför kan inte alla automatisera sin bokföring på riktigt. Ännu.”
“Framtidens företagare har all administration under ett tak”

Intresserad av att veta mer? Boka ett möte med oss nedan!

Anmäl dig till Wints mailutskick!