Nystart? Här är 9 heta affärsidéer att satsa på inför 2024

Nystart? Här är 9 heta affärsidéer att satsa på inför 2024

  • Entreprenörskap
  • 20 Nov
    2023

Drömmer du om en nystart? Har tankarna på att starta det där egna företaget, att bli din egen chef, börjat ta över din tankeverksamhet allt mer? Du är inte ensam. Låt därför energin från det nya året bli startskottet på dina drömmar – kanske kan någon av dessa 9 heta affärsidéer locka?

När livet känns lite extra tufft och påfrestande bjuder det samtidigt in till tid för reflektion. Kanske är du rent av i behov av en förändring. Och kanske lockar drömmen om ett eget aktiebolag mer än någonsin. Men att ta steget och förverkliga sin företagsdröm är inte alltid så lätt. Och inte sällan knakar det redan i första steget. För att veta “vilknt typ av företag vill jag egentligen starta?” är lättare sagt än gjort . För att hjälpa dig på traven har vi samlat 9 affärsidéer att satsa på inför 2024. 

1. Sälj hybrida träningsupplevelser 

Älskar du träning och hälsa? Kanske jobbar du redan som personlig tränare? I en värld som blir allt mer digital kan det vara vägen att gå. Varför inte kombinera det bästa av fysisk och digital träning genom att erbjuda hybrida träningsupplevelser. Det kan exempelvis vara gym- eller hemmaträning med online-instruktioner, virtuella gruppträningspass eller kanske utomhusaktiviteter baserade på individuella behov? Endast fantasin sätter sina gränser. 

Älskar du träning och hälsa? Kanske jobbar du redan som personlig tränare? I en värld som blir allt mer digital kan det vara vägen att gå. Varför inte kombinera det bästa av fysisk och digital träning genom att erbjuda hybrida träningsupplevelser
Din nya affärsidé kanske är hybrida träningsupplevelser. Det kan exempelvis vara gym- eller hemmaträning med online-instruktioner.

2. Coacha andra till en sund livsstil 

Brinner du för att hjälpa andra? Har du fått höra att du är en god lyssnare och bra på att ge råd? Då kanske livsstilscoach är något för dig. Början av ett nytt år är ofta en tid då människor vill skapa förändring och förbättra sin livsstil. Här finns det flera områden att välja bland. Du kan exempelvis erbjuda personlig coaching inom områden som hälsa, karriär, relationer eller personlig utveckling för att hjälpa människor att uppnå sina mål och skapa meningsfulla förändringar. 

3. Upcycling - ge det gamla nytt liv

Miljötänk och återvinning ligger helt rätt i tiden - varför inte skapa din business med återbruk i fokus. Ge nytt liv till gamla prylar eller material som bara ligger och skräpar. Upcycling handlar nämligen om att skapa någonting nytt av något gammalt. Har du dessutom en kreativ själ är det bara att köra - det finns ingen gräns för hur många oväntade sätt och nya användarområden som kan skapas. Låt det gamla bli det nya. 

Läs mer: så driver du ett aktiebolag

4. Konsulta - förvandla det du redan kan till din affärsidé

Är du en expert med lång erfarenhet inom ett specifikt område? Då kanske konsult skulle passa dig. Omvandla helt enkelt din kunskap till en framgångsrik affärsidé. Är du rädd för att det redan finns för många konsulter inom ditt område - oroa dig inte! Du behöver bara hitta en unik ingång som gör din konsultverksamhet särskiljande. Kanske kan du nischa dig till en specifik målgrupp eller plats? Att bli konsult är ett bra sätt att testa hur det är att vara egen.

Nyfiken på att veta mer?

Hur fungerar Wint?

 5. Koordinera drömbröllop åt andra 

Koordinera drömbröllop åt andra. Din nya affärsidé för 2024?
Bröllop går aldrig ur tiden och efter pandemin som varit är marknaden extra het. Kanske bröllopskoordinator är något för dig?

Bröllop är något som aldrig går ur tiden och i eftersvallet från pandemin skulle man kunna säga att det blivit lite av en bröllopsboom. Älskar du kärlek i alla dess former? Är din främsta egenskap att vara “spindeln i nätet”? Ja men varför inte satsa på att bli Sveriges bästa bröllopskoordinator! Som bröllopskoordinator kommer du att hjälpa brudpar att planera och projektleda deras bröllop. Och vem vill inte jobba med att förvandla andras drömmar till verklighet? Vi säger bara: love is in the air!

6. Digital marknadsföringskonsult  

Jobbar du med marknadsföring? Tycker du om att följa med i de senaste trenderna och gillar mätbara resultat? Ja, men varför inte satsa på dig själv och istället bli digital marknadsföringskonsult. Med ökad digitalisering behöver allt fler företag hjälp med att marknadsföra sina produkter och tjänster online. Men alla har inte behov eller råd med att ha en egen marknadsavdelning. Där kommer du in. Du kan exempelvis erbjuda konsultation och strategisk rådgivning för att hjälpa företag att optimera sin närvaro på nätet, förbättra sökoptimering, ta fram strategier för sociala medier eller digital annonsering. 

Läs mer: omvandla din enskilda firma till ab

7. Jobba från hela världen som virtuell assistent 

Är “multi tasking” en av dina stora talanger? Är du dessutom en generalist som kan lite om mycket? Ja, men då kanske virtuell assistent är din nya business att satsa på. En virtuell assistent är i mångt och mycket väldigt likt en vanlig assistent. Den stora skillnaden är att du arbetar på distans. Det innebär att du kan ha kunder över hela världen samtidigt som du sitter i en helt annan del av världen. 

8. Hållbarhetsrådgivning

Hållbarhet är inte längre en “trend”, det är en fråga om nödvändighet. Är du rent av utbildad inom miljö-och hållbarhetsfrågor? Då kanske hållbarhetsrådgivning är något för dig. Bli en hållbarhetsrådgivare och hjälp privatpersoner och företag minska sin miljöpåverkan och anpassa sig till hållbara affärsmodeller. Gott för både jorden och själen. 

9. Sälj mat på rullande hjul 

Är mat din passion? Då kanske en food truck skulle passa dig. Food trucks fortsätter vara en het trend och 2024 är inget undantag - till allas glädje! Skapa en unik matupplevelse genom att erbjuda läckra och innovativa rätter på gator, torg eller varför inte på något häftigt evenemang. Här kan du till och med förena nytta med nöje. Tänk att stå och göra mat till människor samtidigt som du hör din favoritartist spela.

Älskar du mat och service? Ja men då kanske du rent av ska investera i en food truck. Låt din passion bli din inkomst.
Älskar du mat och service? Ja men då kanske du rent av ska investera i en food truck. Låt din passion bli din inkomst.

Köp ett aktiebolag av Wint 

Kom ihåg att varje framgångsrik resa börjar med ett modigt steg framåt. Och kanske sitter du redan med en helt fantastisk affärsidé och bara suktar efter att få komma igång? Då tycker vi att du borde ta en titt på våra lagerbolag. Hos oss på Wint kan du köpa ett lagerbolag kostnadsfritt. Det enda du behöver ha redo är ditt startkapital på 25.000. Resten, som bankkonto, koppling till Skatteverket och Wints fullsevicetjänst, är redan klart. Du är med andra ord up and running på nolltid. Boka ett digitalt möte med oss för att få veta mer om våra lagerbolag"?

Läs också:

“Med Wint får jag en hel ekonomiavdelning till mitt enmansbolag”
"Så funkar Wint för fåmanskonsulter och frilansare"

“Det är roligare att få bestämma själv”

Anmäl dig till Wints mailutskick!