3 skäl att automatisera er bokföring

När man köper in en tjänst – oavsett vad den gäller – förväntar man sig att man ska slippa ägna tid och kraft åt den. Man betalar ju trots allt någon annan för att göra det. Men konstigt nog är det inte riktigt så det fungerar i bokföringsbranschen. Därför menar vi att det är dags för alla aktiebolag att skrota den klassiska redovisningskonsulten.

Sedan urminnes tider har redovisningskonsulter sålt en tjänst där de påstått sig ta hand om företagets ekonomi, men ändå tvingat företagaren att själv sortera papper, betala fakturor, häfta kvitton och betala moms. Det är inte okej. Här kommer därför 3 skäl att automatisera aktiebolagets bokföring och skrota den traditionella redovisningskonsulten.

1. Ni sparar massor med tid

När ni automatiserar bokföringen – speciellt om ni väljer Wint – kan ni släppa allt arbete som har med bokföring att göra och istället fokusera på er kärnverksamhet. Till skillnad från hos en vanlig redovisningskonsult, eller ett bokföringsprogram, hanterar Wint alla era betalningar, deklarerar och betalar in er moms och era arbetsgivaravgifter, sköter den löpande bokföringen och hanterar era löner.

Ni behöver i stort sett bara skapa fakturor när ni vill ha betalt, fota era kvitton när ni köpt något och logga in i appen när ni får en notis så att ni kan godkänna de betalningar Wint ska göra. Ni kan alltså lägga minsta möjliga tid på er ekonomi och mesta möjliga tid på sånt som är viktigt för er verksamhet.

2. Er bokföring är alltid up-to-date

En av de största bristerna med traditionell bokföring är att den görs i efterhand. Inte konstigt kanske – alla verifikat måste ju samlas ihop och transporteras till konsulten när månaden är slut. Men på det sättet kan man aldrig dra nytta av sin bokföring eftersom den ständigt ligger en månad efter. Den visar hur det har gått – inte hur det går för bolaget just nu.

När ni automatiserar bokföringen med Wint samlas istället hela er ekonomi i ett och samma system, vilket gör att vår tjänst kan bokföra alla händelser per automatik – direkt när de händer. Därmed kan ni alltid logga in i Wint och plocka ut realtidsrapporter som visar hur det faktiskt går för bolaget.

Här kan du läsa mer om varför vi på Wint menar att er bokföring kan vara fel, även när den är rätt, om ni använder en traditionell redovisningsbyrå.

3. Ni vet att det blir rätt

Att låta sin ekonomi hanteras av ett system kan kanske kännas lite läskigt till en början. Men faktum är att chanserna för att allt blir rätt ökar markant.

För varje verifikat som hanteras av en person blir risken nämligen större att den mänskliga faktorn är framme. En siffra skrivs in fel, en decimal hamnar på villovägar eller en stunds trötthet gör att en utgift bokförs som en inkomst. Men inte när ett automatiserat system sköter bokföringen. Ett system kan inte bli trött eller bryta mot regler. Om ett verifikat läses in av ett digitalt system kan du känna dig 100 % säker på att varje siffra hamnar rätt.

Nyfiken på att höra mer?

Wints automatiserade tjänst är optimerad för konsult- och tjänstebolag. Vi berättar gärna mer om fördelarna med automatiserad bokföring och hur det kan gynna ert aktiebolag - fyll i formuläret här nedanför så slår vi dig en signal.

För vem passar Wint?

Vi har tagit fram en riktigt bra lösning som är optimerad för aktiebolag som tar betalt med faktura för sin tid eller tjänst. I första hand alltså konsult- och tjänstebolag samt fastighetsmäklare. Exempel på verksamheter som vi inte tar in i dagsläget är produktbolag med order- och lagerhantering, e-handel, transportbolag och restauranger. Helt enkelt för att vi inte har fullt automatiserade flöden för de här typerna av verksamheter ännu, och därför blir inte upplevelsen för dig som kund optimal. 

Hur blir jag kund?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Vi bokar in en genomgång av Wint och när du bestämt dig för att du behöver Wint i din vardag skapar vi upp ett konto. Vårt onboardingteam tar över och ser till att du känner dig trygg med hur Wint funkar. De tar även in din tidigare bokföring, om det finns någon sådan. 

När allt är på plats tar du en kaffe och fortsätter utveckla ditt bolag, medan vi sköter företagets ekonomi. Deal?

Anmäl intresse för Wint

Få artiklar som denna i din inkorg

Vill ni ha bättre koll på bolagets ekonomi?

Se hur Wint kan hjälpa er

Vill du få företagstips direkt i din inkorg?

Signa upp för Wints nyhetsbrev!