Det här skiljer Wint från andra automatiserade lösningar

Det här skiljer Wint från andra automatiserade lösningar

  • Ekonomi
  • 28 May
    2021

Funderar du på att uppdatera er bokföringslösning? Det finns en uppsjö av alternativ på marknaden för dig som vill digitalisera och automatisera bokföringen. Med vad är det som utlovas, egentligen? Och var ligger vinningen med en automatiserad lösning? Häng med så förklarar vi mer.

Passar följande in på dig? Du älskar att driva bolag men dör administrationsdöden när det kommer till bokföring och diverse lagar och regler som följer med den. Kanske letar du efter vilket bokföringskonto som är rätt innan du bokför, eller så samlar du kvitton och leverantörsfakturor på hög och lämpar över på redovisningsekonomen du anlitat sedan flera år tillbaka.

Men faktum är att bokföring inte måste vara varken krångligt eller tidskrävande. Du kan med hjälp av en automatiserad bokföringstjänst slippa bokföringen och samtidigt göra det riktigt enkelt att driva företag. Men alla automatiserade lösningar erbjuder inte samma upplägg – det här är vad som skiljer de olika lösningarna åt.

Bokföringstjänst eller bokföringsprogram?

Den största skillnaden mellan de digitala lösningarna återfinns i innebörden av de två orden – bokföringstjänst eller bokföringsprogram. En bokföringstjänst låter dig slippa bokföringen medan ett bokföringsprogram låter dig sköta bokföringen själv.

När det kommer till bokföringsprogram finns det flera leverantörer på marknaden som erbjuder delar av sin tjänst gratis. I ett bokföringsprogram kan du få förslag på kontering men du sköter själv bokföringen av dina kvitton och fakturor. Det innebär att du inte kapar så mycket tid från din administration – men kommer undan med en lägre månadskostnad och får viss hjälp med hur du ska hantera din bokföring. 

Faktum är att det finns så mycket att hålla koll på när det kommer till bokföring att flera leverantörer av bokföringsprogram erbjuder Facebook-grupper för sina användare som ett extra hjälpmedel, där de kan bolla bokföringskonton och frågor med andra företagare som sitter med samma problem när de gör sin bokföring.

En bokföringstjänst å andra sidan erbjuder fler automatiserade funktioner som låter dig slippa göra jobbet själv. Här finns det olika erbjudanden – och olika mycket automatisering. 

Vill du ha ytterligare 3 skäl varför du bör automatisera er bokföring?

Läs mer här

Vad skiljer de digitala bokföringstjänsterna åt? 

Det finns några väsentliga skillnader att hålla koll på när du jämför de olika bokföringstjänsterna. Du vill ju sköta så lite som möjligt, så se till att du inte betalar för något där du ändå får göra merparten av jobbet själv.

Här följer några smarta features som Wint erbjuder, som du kan ha i åtanke när du jämför Wint med andra bokföringstjänster:

Integration till din bank och Skatteverket

Tänk dig det här: Du godkänner en leverantörsfaktura med ett enda klick och i bakgrunden både bokförs fakturan och en betalfil skapas upp som betalar den. Smidigt? Tänk dig då att momsdeklarationen, kvitto- och löneutbetalningarna fungerar på precis samma sätt.

OBS! Det är skillnad mellan en integration och att en tjänst erbjuder företagskonto hos en bank. Det kan låta bra i praktiken med ett självbokförande företagskort – men det innebär också att du låser företagets pengar på ett klientmedelskonto. 

Om du hittar en tjänst med bankintegration så se till att integrationen synkar automatiskt – vad för nytta gör en integration om du själv måste initiera en synk?

Bokföring på autopilot

Det finns ingen vits med att du ska bokföra själv. I Wint laddar du enkelt upp kvitton, skapar kundfakturor, reggar avvikelser för lönen och godkänner leverantörsfakturor – resten sköter vi. Det vill säga bokföring, utbetalningar och rapportera till Skatteverket.

När du söker efter en bokföringstjänst bör du säkerställa att bokföringen sköts automatiskt och i realtid. Då kan du dessutom följa hur det går för bolaget och kan fatta strategiska beslut baserat på hur dina siffror ser ut i resultatrapporten precis just nu.

Årsbokslut och rådgivning ingår i priset

Att stänga böckerna och upprätta ett årsbokslut är vanligtvis en stor kostnad hos många leverantörer. Var därför noga med att jämföra alla kostnader när du söker ny bokföringstjänst. Vad ingår i priset och vad måste du betala extra för? 

Hos Wint ingår årsbokslutet i månadskostnaden vilket innebär att du inte får en saftig överraskning när räkenskapsåret är slut. I månadskostnaden ingår dessutom teknisk support och rådgivning om du skulle ha frågor.

Är det enkelt att byta till en digital tjänst? 

Om du är tveksam till huruvida ett byte från din gamla bokföringslösning till en digital tjänst verkligen är värt det, bör du fundera kring hur många moment som kapas från ditt bord om du byter. Antagligen rätt så många – så vad skulle du göra med tiden som du frigör? Kanske lägga den på din business och bygga vidare på ditt bolag?

Ett byte är alltid ett byte och innebär en startsträcka för att lära sig att göra något på ett nytt sätt. Därför erbjuder Wint ett väl genomarbetat onboardingprogram där du får en steg-för-steg guide och förifyllda dokument att lämna till bank och Skatteverket för att snabbt och smidigt komma igång med att automatisera riktigt tråkiga manuella moment som betalningar och momsdeklarationer.

Nyfiken på att höra mer om Wints bokföringstjänst?

Wints automatiserade tjänst är optimerad för konsult- och tjänstebolag. Vi berättar gärna mer om fördelarna med automatiserad bokföring och hur det kan gynna ert aktiebolag – fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!

Anmäl intresse för Wint

Anmäl dig till Wints mailutskick!