Wint tar in 30 miljoner - storägare och anställda investerar

Ladda ner PDF
Henrik Forsberg Schoultz och Daniel Johansson
Till pressrumet

Bokföringstjänsten Wint tar in nytt kapital. Ernström & C:o står kvar som huvudägare och bland andra har Per Josefsson (Brummer, Jofam) och Alexander Hars (E-handelsentreprenör) ökat sitt ägande väsentligt. På aktieägarlistan återfinns även Bengt Nilsson (Pagero), Lena Apler (Collector och riskkapitalist) och flertalet anställda.

Oct 11, 2021
Ladda ner PDF

–  Nyemissionen är ett led i en kraftig uppväxling som vi nu gör på Wint. Vi har de senaste åren fokuserat på att utveckla skalbarhet i alla led, från våra marknadsförings- sälj- och onboardingprocesser till vår tjänst. Nu är det dags att skörda frukten av det arbetet genom att satsa stenhårt. Vi har anställt fler utvecklare och lanserar snart ännu fler nya spännande funktioner, säger Wints VD, Daniel Johansson.

Ernström & C:o, Per Josefsson, Alexanders Hars och Bengt Nilsson tror på bolaget

Genom nyemissionen befäster Ernström & C:o sin roll som huvudägare i Wint, vilket är ett kvitto på både förtroende och framtidstro.
– Vi är imponerade över Wints utveckling sedan vår initiala investering 2016 och tror starkt på satsningarna som nu görs när bolaget nu växlar upp för att nå sin fulla potential, säger Henrik Forsberg Schoultz VD Ernström & C:o.

Bland de övriga investerare återfinns namn som Bengt Nilsson, Lena Apler, Alexander Hars och Per Josefsson, där de två senare har ökat sitt ägande kraftigt i samband med emissionen.
– Jofam är glada över möjligheten att öka vår ägarandel i Wint och vara med på deras spännande tillväxtresa. Wint är ett nytänkande SAAS-bolag som är unikt positionerade genom sin kompletta helhetslösning inom bokföring och ekonomi. Vi är imponerade av deras produkt, arbetssätt och kompetens säger Per Josefsson, styrelseordförande för Jofam. 

Satsar framåt
Genom kapitalförstärkningen på 30 miljoner kommer Wint satsa ännu mer på både produkt, försäljning och marknad. Även de anställda är säkra på att den nu inslagna vägen är rätt väg att gå, något som Wint värderar högt.
– Det syns ju i att det är många anställda som redan är aktieägare och att ännu fler valde att gå med i den här emissionsrundan. Nu ska vi fortsätta jobba där vi står. Vi har under året utvecklat vår tjänst ytterligare, lanserar nytt gränssnitt, förbättrat vår app och dessutom satsat stort på att få ut fler i företagslivet med vår satsning på ”ready-to-go” lagerbolag. Samtidigt ser vi att fler försöker göra det vi gör. Men vi har gott självförtroende, vi har haft samma vision länge, vilket har gett oss ett försprång. Vi kan det här och såväl vårt arbetssätt som vårt erbjudande är unikt, avslutar Daniel Johansson. 


Pressmeddelande

Oct 11, 2021

Pressrum

Du hittar samtliga våra pressreleaser i Wints pressrum.
Wints pressrum

Om Wint

Wint är ett techbolag vars egenutvecklade tjänst automatiskt administrerar bokföring, leverantörsfakturor, löner, momsredovisning och betalningar för små och medelstora företag – i realtid. Wint har ca 3 700 kunder och ägs av grundarna, medarbetarna, Ernström & C:o, NFT Ventures, med flera.

Presskontakt

Emerentia Leifsdotter Lund

PR-ansvarig
emerentia.leifsdotter.lund@wint.se0704-02 51 58