Wint och Legalbuddy inleder samarbete

Ladda ner PDF
Wints VD Daniel Johansson
Till pressrumet

Automatiserade bokföringstjänsten Wint har under 2021 tagit in 30 miljoner i kapital. Ett mål med investeringen har varit att kunna ta steg mot att göra företagandet ännu enklare och smidigare. Tidigare i år lanserades en tjänst med startklara bolag och när samarbetet med Legalbuddy nu inleds har resan mot en one-stop-shop tagit ytterligare ett steg.

Nov 29, 2021
Ladda ner PDF

– Tillsammans med Legalbuddy kommer vi kunna erbjuda våra kunder ett proaktivt juridiskt stöd. Det kan exempelvis handla om att föreslå olika avtalslösningar och kontraktsförslag för att trygga våra företagare, säger Daniel Johansson VD på Wint.

Kontrakt och avtal är viktigt

Att företagare står utan viktiga avtal och kontrakt är inte ovanligt, när det händer mycket är det enkelt att bara flyta med och att glömma av att det finns stora värden i att ha saker på pränt. Med Legalbuddys affärsmodell där man snabbt och enkelt får hjälp att avtala och kontraktera blir företagandet säkrare.

– Det kan handla om att ni är två ägare till aktiebolaget, då är det bra med ett aktieägaravtal. Eller att du ska anställa din första person, då kommer vi att kunna erbjuda både att skriva och samla alla anställningsavtal. Det blir digitalt, automatiserat och extremt enkelt, precis som Wint är i övrigt, säger Daniel Johansson.

En perfect match

Legalbuddy som är en del av Legalworks har sen 2019 erbjudit juridisk hjälp och stöd till ett fast pris och deras vision är att stöpa om juristbranschen och göra juridiken mycket mer tillgängligt för många fler företag.

– Vi har följt Wint under en längre period och är mycket imponerade av deras innovationsförmåga och kundfokus. Det är roligt att Legalbuddys tjänster kommer erbjudas alla Wints kunder, enkelt och tillgängligt direkt i Wints plattform. Automatiserad bokföring i kombination med automatiserad och personlig juridisk rådgivning är en “perfect match” som kommer att skapa ett unikt mervärde, säger Joel Wickman, VD på Legalbuddy.

Fler kringtjänster för att bli en one-stop-shop
Fortsättningen på resan mot att bli en one-stop-shop för företagare kommer att innebära fler tilläggstjänster för de som använder Wint. Att automatisera och förenkla själva bokföringen är bara en del av de framtida uppdragen. Wint har under året både lanserat en tjänst för de som vill starta bolag, där Wint ger bort gratis startklara bolag, och lanserat nytt superenkelt gränssnitt, båda steg mot målet att vara företagarens bästa vän.

– Vårt mål är att hjälpa företag med det mesta som är kopplat till att driva bolag, så att det enda de behöver är Wint. Idag kan blivande företagare vända sig till oss redan när de ska starta upp ett bolag för att sedan känna sig trygga med att vi genom innovativ teknik sköter deras fortsatta administration, i form av allt från löpande bokföring och betalningar till deklarationer och bokslut. Att vi nu tillsammans med Legalbuddy också kan erbjuda en smidig tjänst för avtal och kontrakt är ytterligare ett steg på vägen, säger Daniel Johansson

Pressmeddelande

Nov 29, 2021

Pressrum

Du hittar samtliga våra pressreleaser i Wints pressrum.
Wints pressrum

Om Wint

Wint är ett techbolag vars egenutvecklade tjänst automatiskt administrerar bokföring, leverantörsfakturor, löner, momsredovisning och betalningar för små och medelstora företag – i realtid. Wint har ca 3 700 kunder och ägs av grundarna, medarbetarna, Ernström & C:o, NFT Ventures, med flera.

Presskontakt

Emerentia Leifsdotter Lund

PR-ansvarig
emerentia.leifsdotter.lund@wint.se0704-02 51 58