Den automatiserade bokföringstjänsten Wint tecknar ramavtal med Mäklarhuset

Ladda ner PDF
Till pressrumet

Den automatiserade bokföringstjänsten Wint tecknar ytterligare ett ramavtal, denna gången med Mäklarhuset, en av Sveriges största fristående fastighetsmäklarkedjor, med drygt 100 kontor i Sverige och Spanien.

Jan 11, 2024
Ladda ner PDF

– För Mäklarhuset var det viktigt att hitta en bokföringstjänst som kan bidra med förenkling och effektivisering för såväl mäklare som kontorsägare. Utöver det behöver tjänsten kunna leverera mot våra behov av att skapa en central möjlighet till att arbeta datadrivet med benchmarking för ökad tillväxt och lönsamhet, säger Pernilla Schörling, vd på Mäklarhuset

– För oss är det en fjäder i hatten att Mäklarhuset, som är en av Sveriges största mäklarkedjor väljer Wint. Jag ser fram emot ett mycket givande och utvecklande samarbete, säger Daniel Johansson vd på Wint.

Wints fullservicetjänst för fastighetsmäklare innebär dels att den löpande bokföringen automatiseras, men också att den enskilde mäklarens hantering av handpenning och provision sker med automatik. Genom sömlösa integrationer mot flera av branschens största affärssystem säkerställer Wint att mäklaren kan lägga minimalt med tid på administration och mer tid på sin kärnverksamhet.

– Det handlar om att förenkla vardagen för alla inom tjänstesektorn. Wint gör det superenkelt att driva företag och gör det extra smidigt att vara mäklare tack vare att vi sköter allt, inklusive handpenningsflödet. Vi är ensamma om det här inom mäklarsegmentet och vi utvecklar hela tiden vår tjänst för att möta utmaningar och krav från branschen, fortsätter Daniel.

Bättre koll i en oberäknelig tid

Utöver att den enskilde mäklaren slipper kontrollera bankkonton och överföringar flera gånger dagligen så får mäklaren rapporter i realtid, vilket gör det möjligt för Mäklarhuset att få en bättre överblick. Det är inte bara varje enskild fastighetsaffär som går att följa utan kontoren och rent av koncernens affärer i stort.

– Vi har genomfört tester under en längre tid och landade i att Wint matchar våra behov. Vi strävar efter att leverera högsta kvalitet och upplever att Wint kan bidra till Mäklarhusets mål att sätta en högre standard på livets viktigaste affär. Vi känner oss trygga med valet och ser fram emot att komma igång, säger Pernilla.

– Det är en svindlande känsla att säga att vi sköter mer än var fjärde bostadsaffär i Sverige, tack vare avtalet med Mäklarhuset finns det potential för ännu mer, avslutar Daniel Johansson.

Om Mäklarhuset

Mäklarhuset grundades 1973 i Göteborg och är en av Sveriges största fristående mäklarkedjor med ca 110 kontor i Sverige och Spanien. Sedan starten har Mäklarhusets vilja varit att skapa värde genom att sätta en högre standard på livets viktigaste affär.

Pressmeddelande

Jan 11, 2024

Pressrum

Du hittar samtliga våra pressreleaser i Wints pressrum.
Wints pressrum

Om Wint

Wint är ett techbolag vars egenutvecklade tjänst automatiskt administrerar bokföring, leverantörsfakturor, löner, momsredovisning och betalningar för små och medelstora företag – i realtid. Wint har ca 3 700 kunder och ägs av grundarna, medarbetarna, Ernström & C:o, NFT Ventures, med flera.

Presskontakt

Emerentia Leifsdotter Lund

PR-ansvarig
emerentia.leifsdotter.lund@wint.se0704-02 51 58