Bokföringstjänsten Wint visar upp en kraftigt ökad tillväxttakt under 2019

Ladda ner PDF
Daniel Johansson, vd på Wint
Till pressrumet

Wint, bokföringstjänsten som automatiserar hela företagets ekonomi, har den 21/4 2020 offentliggjort sin årsredovisning för 2019. Efter ett starkt år visar man upp positiva siffror i form av såväl en ökad omsättning och förbättrad lönsamhet som ökning i antalet kunder.

Apr 21, 2020
Ladda ner PDF

2019 var ett starkt år för Wint Group som resulterade i en omsättningsökning på totalt 49 %, till 52 MSEK, och ett ökat kundantal från ca 1 100 till 1 500 kunder vid årets utgång. Bolaget levererar även en kraftig förbättring av rörelseresultatet med 23,9 MSEK.

Wint är ett techbolag som till skillnad från traditionella bokföringstjänster tillhandahåller en molnbaserad helhetstjänst för bolagets ekonomi. Tjänsten innefattar automatiserad bokföring, betalningar, lönehantering, fakturering, bokslut och deklarationer. Ambitionen är att företagare som använder Wint ska kunna minimera sin administrationstid och fokusera på sin kärnverksamhet.

Tillväxten har drivits av flera faktorer. Bolaget gjorde i början av året en förändring i sin försäljningsstrategi där man valde att strama åt kundintaget och renodla tjänsten mot ett antal utvalda bolagsformer och kundsegment, såsom aktiebolag inom B2B-tjänster, konsultbolag samt fastighetsmäklare.

Ett ökat fokus på automatisering av tjänsten, samt ökad skalbarhet i verksamheten – i allt från marknadsföring, försäljning och uppstart av nya kunder till hantering av leverantörsfakturor, kvitton och bokslut – har bidragit till minskade kostnader, vilket i sin tur har stärkt bolagets resultat.

– Jag är övertygad om att vår målmedvetenhet, i kombination med de åtgärder vi vidtagit för att skala och effektivisera verksamheten, har varit receptet för vår kraftiga tillväxtökning under 2019. Att vi dessutom har ökat vår kundstock betydligt, trots att vi har valt att smalna av vår målgrupp, är ett starkt kvitto på att marknaden är redo för den nya tidens bokföringstjänster – något som visat sig ännu tydligare under början av 2020 när molnbaserade och platsoberoende tjänster blivit mer relevanta än någonsin, säger Daniel Johansson, VD för för Wint.

Pressmeddelande

Apr 21, 2020

Pressrum

Du hittar samtliga våra pressreleaser i Wints pressrum.
Wints pressrum

Om Wint

Wint är ett techbolag vars egenutvecklade tjänst automatiskt administrerar bokföring, leverantörsfakturor, löner, momsredovisning och betalningar för små och medelstora företag – i realtid. Wint har ca 3 700 kunder och ägs av grundarna, medarbetarna, Ernström & C:o, NFT Ventures, med flera.

Presskontakt

Emerentia Leifsdotter Lund

PR-ansvarig
emerentia.leifsdotter.lund@wint.se0704-02 51 58