“Wint är som att ha en mamma att luta sig mot”

“Wint är som att ha en mamma att luta sig mot”

  • Kundcase
  • 9 Nov
    2023

“Hade det inte varit för Wint hade jag nog aldrig vågat ta steget att starta mitt AB. Nu ångrar jag inte en sekund att jag gjorde det.” Monireh Dadvar Baluchi är operationssjuksköterskan som efter flera års tvekan bestämde sig för att bli företagare.

– Det bästa med att jobba som operationssjuksköterska jämfört med att vara traditionell sjuksköterska är att jag får ta hand om en patient i taget, istället för att behöva fokusera på flera samtidigt, berättar Monireh Dadvar Baluchi som arbetat som bemanningssjuksköterska i drygt tre år, varav det senaste halvåret genom eget AB.

– Jag började leka med tanken om att starta eget bolag redan i samband med att jag började som bemanningssjuksköterska för över tre år sedan, men det kändes alldeles för jobbigt att ta steget. Det var en så lång process och jag kände mig inte tillräckligt säker på de ekonomiska bitarna, så det blev en huvudvärk för mig, berättar hon.

Möjligheten att styra över sin egen tid, välja sina egna uppdrag och förbättra den egna ekonomin var de främsta skälen att hon lockades av att driva eget företag. Men administrationen kring att starta upp bolaget, och de löpande delarna kring bokföring och ekonomi avskräckte.

Monireh brinner för att hjälpa sina patienter – inte för att jobba med administration.

Fick hjälp av Wint hela vägen

Men så en dag blev Monireh tipsad om att titta på ett webinar från Wint. Där fick hon dels höra fördelarna med att driva eget AB om man jobbar som vårdkonsult, men också om Wints smidiga lösning för att hjälpa till att starta och driva AB.

– När Wint berättade att ni hade färdiga företag på lager och att man i stort sett bara behövde göra ett ägarbyte så kände jag att ‘nu har jag ingen anledning att inte starta’. Så i maj 2023 hörde jag av mig till Wint och sa att jag ville bli företagare. Sen var hela processen helt fantastisk! Jag behövde inte göra någonting. Det kändes som magi, skrattar Monireh och fortsätter:

– Allt som behövde göras bara hände och alla papper som skulle fyllas i bara kom hem till mig så att jag kunde skriva under och skicka tillbaka. Det var som att vara ett litet barn som lutade sig mot sin mamma som redan visste och kunde allting. Jag kände mig så trygg. Och efter ca 2 veckor hade jag ett eget AB och kunde börja fakturera.

Läs också: Så kan Wint hjälpa dig att starta eget AB

Wint löser all administration

Men Wints stöttning upphörde förstås inte där. Den som startar upp sitt bolag genom Wint får det helt kostnadsfritt i utbyte mot att man använder Wints automatiserade fullservicetjänst i minst 12 månader efter uppstarten. Så nu är Monireh en nöjd  kund som får all administration serverad på … ja, silverfat.

– Det händer ofta att jag pratar med andra bemanningssjuksköterskor med eget AB som stressar över att de måste samla in sina kvitton inför nån momsdag, eller vad det nu är de pratar om. Jag behöver inte göra sånt, eller hålla koll på att det ska göras för den delen, för det sköter Wint. Jag fakturerar och svarar på frågor från Wint. Resten behöver jag inte veta så mycket om. Allt blir bara rätt, och det är väldigt skönt för Skatteverket är ju lite läskiga, skrattar hon och tillägger:

– Men det bästa är nog ändå att Wint är så sjukt snabba på att svara på mina frågor. Jag kan i stort sett fråga vad som helst och får bra och rätt svar så otroligt snabbt. Ni har verkligen plockat kunniga personer som sitter på andra sidan och svarar på mina frågor. Även här är det som att ha en trygg mamma att luta sig mot.

TIPS: Undrar du hur mycket du som vårdkonsult bör ta ut i lön? Testa vår lönekalkylator! 

Rekommenderar alla vårdkonsulter att använda Wint

Monireh betonar att alla är bra på något, men ingen kan vara bra på allt. Hon menar att många bemanningssjuksköterskor troligtvis är i samma sits som hon var, det vill säga att de skulle kunna tjäna mycket ekonomiskt på att ha ett AB, men att administrationen skrämmer. Just bokföring och ekonomi är ju inte nödvändigtvis det man brinner för när man jobbar inom vården. Det är också därför Monireh rekommenderar alla kollegor hon pratar med att börja använda Wint istället.

– Vänta inte en minut. Har du inget AB – starta det med Wint! Och om du redan har ett företag, låt Wint sköta det administrativa. Du kommer spara så mycket tid och huvudvärk och det är så himla smidigt, avslutar hon.

Vårdkonsult och sugen på att höra mer om Wint? Boka digitalt möte med Jessica!

Mer för dig
Så funkar Wint för dig som redan driver AB
5 skäl att välja Wint istället för en vanlig redovisningsbyrå
Webinar: Gör ditt företagande som vårdkonsult mer lönsamt – 5 saker att ha koll på

Anmäl dig till Wints mailutskick!