Så blir du framgångsrik i ditt entreprenörskap

Så blir du framgångsrik i ditt entreprenörskap

  • Entreprenörskap
  • 30 Jan
    2018

Alla entreprenörer stöter ibland på små hinder på sin väg mot framgång. Men det som skiljer framgångsrika entreprenörer från de andra är deras förmåga att lära av sina motgångar. Här är 8 läxor alla entreprenörer borde lära sig av för att bli framgångsrika.

Ingen som startar ett företag blir framgångsrik över en natt, hur gärna man än önskar att det fanns en gräddfil att välja. En sak är dock säker; de entreprenörer som lyckas nå sina mål är de som haft förmågan att besegra hinder och anpassa sig och sin verksamhet längs vägen.

Bloggaren och entreprenören Jayson DeMers har identifierat 8 läxor alla entreprenörer måste lära sig för att bli framgångsrika. Lär dig av dem så är chansen större att du lyckas i ditt entreprenörskap.

1. Kunden har INTE alltid rätt

Glöm den gamla klyschan som säger att kunden alltid har rätt. Självklart ska du lyssna på kunden, men det betyder inte att du ska låta det gå ut över din eller dina anställdas värdighet. Den som lever efter devisen att kunden alltid har rätt riskerar att anpassa sig för mycket och därmed tappa bort både sig själv och sin produkt.

2. Tid är pengar

Du kan alltid tjäna mer pengar, få fler idéer eller nya kunder. Men din tid kommer alltid att vara begränsad. Försök därför avgöra vad en timme är värd för dig och fråga dig om det är värt att du lägger din dyrbara tid på någonting som någon annan skulle kunna göra billigare? Som entreprenör bör du fokusera på de uppgifter som bara du kan göra för att ditt företag ska gå framåt och dra in pengar – allt annat kan du delegera eller leja bort.

3. Spring inte på varje boll

När du just startat upp ditt företag är det lätt att bli fartblind och samla på dig så många kunder och uppdrag som möjligt. Men sanningen är att vissa uppdrag kostar mer än de smakar. Undvik att arbeta med kunder som tar upp för mycket av din tid, ställer orimliga krav eller som du helt enkelt inte mår bra av att jobba med. Det är inte värt det.

4. Omge dig med folk som är smartare än du

Gemensamt för alla framgångsrika entreprenörer är att de har accepterat att det alltid finns folk som är smartare än de själva – och sett till att anställa dem. Om du har turen att stöta på någon som har grymma idéer som skulle kunna hjälpa din verksamhet framåt: anställ hen! Då kan du fokusera på dina styrkor och ge dem friheten att fokusera på sina.

5. Lej bort vardagssysslorna

Det är viktigt att inse värdet i att slippa hantera rutinuppgifter och administrativa sysslor själv. Genom att leja bort till exempel bokföring, mötesbokning eller marknadsföring kan du frigöra massor av tid som du kan använda till att tjäna mer pengar och utveckla ditt företag.

6. Bygg ditt personliga varumärke

Nog för att ditt företags varumärke är viktigt, men kom ihåg att produkter, tjänster och budskap alltid kan kopieras – det är du och din kompetens som skiljer ditt företag från alla andra. Genom att bygga ditt personliga varumärke och bli en trovärdig auktoritet inom din bransch kan du ge extra boost till företagets framgång.

7. Älska det du gör

Livet är för kort för att inte trivas på jobbet och själva kärnan i att driva eget är ju att skapa en vardag som du trivs med. Var noga med att hitta en balans som funkar för dig när det gäller att kombinera jobb och fritid. Om du kan skapa en miljö där både du och dina medarbetare är passionerade i ert jobb så kommer ni att skapa någonting helt annat än om ni bara jobbar för att finansiera er fritid.

8. Gör det, och gör det nu!

Femårsplaner, strategier och överväganden i all ära, men alla entreprenörer kommer till en punkt där det helt enkelt bara gäller att göra det. Hellre chansa och göra något som är okej än att inte göra någonting alls. Med ett agilt arbetssätt finns alltid möjlighet att förändra och förbättra under resans gång.

Där har du dem. 8 läxor alla entreprenörer bör ta till sig för att bygga en framgångsrik och hållbar verksamhet. Anmäldig till vårt nyhetsbrev för att få fler tips på hur du kan effektivisera och utveckla ditt entreprenörskap.

Mer läsning för dig som driver eget:
"7 råd som maxar din ekonomi när du driver företag"
"Få mer gjort utan att anställa fler personer"
"8 steg för att få ditt bolag att växa"

Vill du kunna fokusera helhjärtat på ditt bolag?

Bolag som använder Wint slipper jobba med bokföring och administration och kan istället lägga sin tid där den gör som mest nytta – på kärnverksamheten! Vi berättar gärna mer om hur vi kan frigöra tid i ditt bolag. Anmäl intresse för Wint så tar vi ett första samtal!

Anmäl dig till Wints mailutskick!