Wint och Avida lanserar ny finansieringslösning för småföretag

Ladda ner PDF
Till pressrumet

Jun 13, 2018
Ladda ner PDF

Majoriteten av Sveriges småföretagare upplever att det är komplext och svårt att få finansiering, det visar en rapport som nyligen kom från branschorganisationen Företagarna. När techbolaget Wint och finansbolaget Avida nu inleder ett unikt samarbete kommer småföretagare få tillgång till en smart och enkel finansieringslösning kopplad direkt till sin bokföringsdata.

– Vi vill göra det superenkelt att driva företag och tillsammans med Avida har vi tagit bort ytterligare ett hinder som möjliggör att kunden fokusera nästan all kraft på sin kärnaffär, menar Björn Elfgren, VD och grundare på Wint.

– Vi är väldigt glada för samarbetet med Wint, säger Jessica Sparrfeldt, Head of Business Finance på Avida. Det här ger oss en unik möjlighet att nå ut med våra automatiserade och snabba finansieringslösningar i ett sammanhang och till en målgrupp som vi inte skulle nå annars.

Det unika i finansieringslösningen är att kundens realtidsdata från Wints automatiska bokföringstjänst används i Avidas kreditbedömning. När kreditbedömningen görs på färsk och korrekt data, blir det enklare att ge bättre scoring vilket innebär att kunden i slutändan både får bättre villkor och en snabbare tillgång till finansiering.

– Ett problem som många företagare sitter i är att de inte får ett lån på banken. Detta gör det svårt för småföretagaren att växa i den takt de vill och många tvingas till lösningar som inte alltid ekonomiskt är de bästa, säger Björn Elfgren

Samarbetet kommer att rullas ut inom de närmaste månaderna.

Pressmeddelande

Jun 13, 2018

Pressrum

Du hittar samtliga våra pressreleaser i Wints pressrum.
Wints pressrum

Om Wint

Wint är ett techbolag vars egenutvecklade tjänst automatiskt administrerar bokföring, leverantörsfakturor, löner, momsredovisning och betalningar för små och medelstora företag – i realtid. Wint har ca 2 800 kunder och ägs av grundarna, medarbetarna, Ernström & C:o, Collector Ventures, med flera.

Presskontakt