Vad gör ekonomen när ekonomin automatiseras?

Det är lätt att tro att effektivisering och automatisering bara handlar om att spara resurser och slimma sin organisation. Men tänk om den stora nyttan är att rätt person får tid att fokusera på rätt saker? Brightvision har hittat sitt framgångsrecept.

Vad innebär det egentligen för ett företag att automatisera sin ekonomihantering? Mindre tid på pappersarbete, visst, och färre timmar på kontering, bokföring och deklarationer, absolut! Men vad är den egentliga nyttan? Fredrik Gunnarsson, CFO på Brightvision, kan vittna om att vardagen förändrats drastiskt sedan de började använda Wint.

– Vi slipper äntligen göra sysslor som vi känner borde ha automatiserats för längesedan. Det är väldigt skönt för mig som ekonom att slippa tänka på de här klassiska delarna som arbetsgivardeklarationer, avstämningar och moms, berättar Fredrik som numera istället kan lägga sin tid på att tolka de rapporter han får från Wints system och fatta strategiska och verksamhetskritiska beslut utifrån dem.

Sänkt kostnaderna med 40%

Brightvision arbetar med att hitta nya B2B-kunder åt IT- och teknikbolag som vill växa smartare. I dagsläget arbetar över 50 personer i bolaget och man växer hela tiden. Därför är det av stor vikt att Fredrik kan lägga sin tid på saker som är av vikt för bolagets utveckling istället för att hantera enskilda papper eller att jaga in kvitton från sina kollegor.

– Kvittohanteringen har gått från att vara en tidskrävande plåga till något som går snabbt och ger oss en bättre överblick. Hela teamet är väldigt glada över att slippa logga in på banken varje dag eller sortera kvitton. Nu kan vi syssla med roligare utmaningar istället, påpekar Fredrik, som menar att det inte var någon tvekan om att det skulle löna sig att använda Wint.

– Vårt case var ganska enkelt att räkna hem. Vi hade redan en slimmad ekonomiavdelning, men det säger sig självt att vi sparar pengar på detta. Bortser man från min egen roll som ekonomichef så har vi ju sänkt kostnaderna med 40 % samtidigt som vi har förbättrat våra processer. Inte så tokigt, avslutar Fredrik.

Låter det grymt?

Lär dig mer om hur Wint kan effektivisera ditt arbete och spara pengar åt dig.

För vem passar Wint?

Vi har tagit fram en riktigt bra lösning som är optimerad för aktiebolag som tar betalt med faktura för sin tid eller tjänst. I första hand alltså konsult- och tjänstebolag samt fastighetsmäklare. Exempel på verksamheter som vi inte tar in i dagsläget är produktbolag med order- och lagerhantering, e-handel, transportbolag och restauranger. Helt enkelt för att vi inte har fullt automatiserade flöden för de här typerna av verksamheter ännu, och därför blir inte upplevelsen för dig som kund optimal. 

Hur blir jag kund?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Vi bokar in en genomgång av Wint och när du bestämt dig för att du behöver Wint i din vardag skapar vi upp ett konto. Vårt onboardingteam tar över och ser till att du känner dig trygg med hur Wint funkar. De tar även in din tidigare bokföring, om det finns någon sådan. 

När allt är på plats tar du en kaffe och fortsätter utveckla ditt bolag, medan vi sköter företagets ekonomi. Deal?

Få artiklar som denna i din inkorg

Vill du minimera din administration?

Se hur Wint kan hjälpa dig

Vill du få företagstips direkt i din inkorg?

Signa upp för Wints nyhetsbrev!