Så skriver du för att rekrytera de bästa

Så skriver du för att rekrytera de bästa

  • People & organisation
  • 20 Feb
    2018

Hur lockar man de bästa till sitt företag? Konkurrensen om talangerna är stenhård, så det gäller att sticka ut med sin annons. Men hur skriver man en oemotståndligt lockande jobbeskrivning utan att tumma på sanningshalten? Wints People Person, Josefine Saraste, har svaren.

Om du någon gång drivit eget företag eller varit inblandad i att skriva en rekryteringsannons har du säkert ställt dig samma frågor som jag ofta gjort: Hur mycket ska jag berätta om tjänsten? Hur beskriver jag rollen? Och hur säljer jag in bolaget på ett attraktivt och sanningsenligt sätt?

Som ansvarig för rekrytering i ett tillväxtbolag som Wint befinner jag mig ofta i en position där vi söker nya människor till spännande roller. Självklart vill vi rekrytera de bästa talangerna – men det vill ju alla andra också! Därför gäller det att göra sina annonser så lockande som möjligt. Här kommer 5 tips till dig som vill sticka ut från klungan och skapa grymma rekryteringsannonser.

1. Krångla inte till titeln

Många gör misstaget att rubricera sina annonser med fantasifulla och påhittade titlar som inte ens liknar rollen de söker. Det kanske ger dig några fler klick, men knappast fler ansökningar.

Tänk dig till exempel att du söker en utvecklare till ditt utvecklingsteam. Vilken annons tror du skulle få flest relevanta ansökningar. Den med rubriken “Problemlösande tangentbordsvirtuos sökes” eller den som rubriceras “Senior utvecklare till tech-startup”? Mina cash ligger på den sistnämnda.En klämcheck och fyndig rubrik innebär inte att du får fler ansökningar. Om dina kandidater inte förstår att det är dem du vill ha så kommer de ju inte att söka jobbet, right? Så, håll det enkelt.

2. Hitta rätt ton

Precis som när det gäller rubriken är det lätt att gå vilse bland krångliga formuleringar när du ska beskriva jobbet. Tänk dig istället att du förklarar tjänsten för en kompis över en kopp kaffe. Hur skulle du beskriva hens ansvarsområden då?

Skriv din annons på samma sätt. Håll dig till ämnet, var rakt på sak (våga varva punktlista med löpande text) och kanske viktigast av allt; låt tonaliteten ge läsaren en känsla av er identitet. Låt annonsen genomsyras av kultur, framtida kollegor och vardagen tillsammans med er.

3. Berätta att den du söker kommer att göra skillnad

Statistik visar att över hälften av de som byter jobb gör det för att deras nya roll erbjuder större möjlighet till utveckling som kan gynna deras karriär. Använd denna insikt i din beskrivning av tjänsten.

Hur kommer kandidaten få möjlighet att växa inom företaget? Hur kommer hen att göra skillnad? Och varför är rollen viktig för såväl bolagets utveckling som för samhället? Var heller inte heller rädd för att beskriva vilka förväntningar du har på rollen.

4. Säkerställ att den som söker är kvalificerad för jobbet

Du vill ju ha de bästa talangerna, eller hur? Då gäller det att kunna förklara vem du söker och vilka färdigheter hen måste ha, för att sätta rätt nivå. Ju tydligare du kan vara, desto mer relevanta blir ansökningarna. Innan du börjar skriva, försök identifiera vilka kunskaper som verkligen behövs för att få jobbet gjort.

Det låter kanske lite dammigt, men det finns faktiskt ett stort värde i att göra en hederlig checklista inför varje rekrytering. Balansera den gärna med både hårda och mjuka värden. Är utbildning viktigt? Ska man ha gjort några år i branschen? Bör man behärska en specifik programvara? Skilj på vad som är en grundläggande kompetens och vad som bara är meriterande eller en bonus. Sen är det bara att börja knattra på tangenterna.

5. Förmedla företagskulturen

Sist ut, men kanske viktigast av allt; kultur. Dagens så kallade “millennials” – det vill säga de flesta som söker jobb idag – lägger stor vikt vid mjuka värden som kultur, gemenskap, syfte och individuell utveckling. Om denna målgrupp känner att de kan identifiera sig med sin arbetsgivares kultur och bolagets värderingar är chansen stor att de stannar längre, är mer engagerade och gör ett bättre jobb. 

Låt därför ditt företags värderingar stå i fokus i annonsen. Vilka grundbultar utgör verksamheten? Förmedla vad ni arbetar för – och varför – och försök besvara några av den här målgruppens centrala frågeställningar: Vilket syfte fyller jag i verksamheten? Varför går jag till jobbet? Vilken roll spelar vi i våra intressenters liv? Stora frågor. Men trots det, kom ihåg att hålla det enkelt, avslappnat och attraktivt.

Använd något eller några av de här tipsen vid din nästa rekrytering, så håller jag tummarna för att du hittar just den talang du är ute efter för att kunna ta nästa steg i ditt företagande.

Kör så det ryker!
/Josefine

Mer läsning om att framgångsrikt företagande och HR-arbete:
"Obegränsad semester – utopi eller möjlighet?"
"3 vanliga fällor när man startar bolag med en vän"
"Få mer gjort utan att anställa fler personer"

Vill du ha mer tid till annat?

Känns det viktigare för dig att bygga ett starkt team än att syssla med administration? Ta reda på hur Wint kan underlätta din vardag så att du får mer tid till saker du gillar.

Anmäl dig till Wints mailutskick!