Så förbereder du ditt bolag för succé efter Covid-19

Så förbereder du ditt bolag för succé efter Covid-19

  • Entreprenörskap
  • 9 Apr
    2020

Det kommer finnas ett före och ett efter Corona. Speciellt för entreprenörer och företagare som helt fått tänka om i sina verksamheter när väldigt många människor sitter i karantän. Men att allting ser annorlunda ut just nu, betyder inte att det kommer förbli så. Vi har listat 5 saker du kan ta tag i för att stå redo när det blir fullt upp igen.

Vad utmärker en entreprenör? Att man ser möjligheter där andra ser problem. Och att man är orubblig i vad man tror på och ser till att få det att hända. Så ta den den här tiden och gör det du vanligtvis inte hinner. Nedan har vi listat 5 saker som du kan sätta igång med direkt.

1. Uppdatera ditt varumärke

När det är business-as-usual är det ofta varumärkesarbetet som får stryka på foten. All tid läggs ju på att hålla kunderna glada och nöjda. Nu har du möjlighet att se över din hemsida och hur den reflekterar ditt varumärke. Gör det där SEO-jobbet som aldrig blir av eller ta fram en ny logga. Se över dina avtal, texten i dina mailmallar – allt det som vanligtvis prioriteras ner. Och genom att göra det här jobbet nu, är du mer än redo när det drar igång och blir hektiskt igen.

2. Fortsätt kommunicera 

Fortsätt låta dina kunder höra från dig. Det känns kanske som att det är ännu svårare nu än innan att hitta vad man ska dela med sig av till sin målgrupp, men det är kanske speciellt i sådana här tider vi behöver just det. Att det inte blir tyst. 

Fundera på hur du kan hjälpa till, eller vad för erbjudande du kan ta fram. Positionera dig som expert inom ditt område – det kommer att göra att kunderna har dig top of mind när jobben trappas upp igen. Så fortsätt att dela och synas. Din närvaro online spelar roll och kommer att funka som bränsle till din business längre fram.

3. Effektivisera ditt sätt att arbeta

När man har mycket att göra är det lätt att arbetsbelastningen byggs på och man hanterar saker för att de behöver bli gjorda – inte efter effektivaste sättet att ta itu med dem. Nu har du tid att ändra på det. Skapa en struktur och använd dig av tjänster som gör att du kan jobba på det mest effektiva sättet när det blir mycket att göra igen. 

Fundera på hur du kan förbereda, organisera och förenkla ditt (eller ditt teams) arbetsflöde när allt är tillbaka till normalt igen. Se över dina kostnader i bolaget och om det finns tjänster på marknaden som gör det du idag betalar för, fast bättre och mer ekonomisk.

Vill du minimera din administration?

Se hur Wint kan hjälpa dig

4. Se över kundupplevelsen

Jobba med prislistor, mailmallar och din leverans. Hur kan du arbeta framåt så att kundupplevelsen blir ännu mer exceptionell från din sida? Ett välkänt råd är att man inte ska vara så upptagen med att älska sin produkt eller tjänst att man glömmer att älska sina kunder. Så fundera på hur du kan ge ännu mer värde till dina kunder, och hur du kan göra för att överträffa förväntningarna hos din målkund.

5. Utveckla dig själv

Nu är en bra tid att fokusera på dig. Kan du ta en kurs för att bli ännu bättre inom ditt område? Det finns många onlinekurser att gå, och varför begränsa sig till svenska kurser när man enkelt kan gå internationella också? Boosta dina kunskaper, att utvecklas är alltid en bra idé.

Så här kan du hjälpa andra småföretagare

  • Visa upp andra småföretagare i dina kanaler. Skapa ett nätverk av andra lokala företag så att ni kan hjälpas åt att lyfta varandra. Plötsligt har du ett mycket större nätverk än bara ditt eget, och teamar upp med någon i samma situation som du. Ensam är inte stark.
  • Köp presentkort. Det är ingen nyhet att väldigt många branscher går på knäna. Att köpa ett presentkort hjälper likviditeten och att hålla företag flytande för nu. 
  • Fråga hur någon mår. Det behöver inte vara svårare än så. Om du har vänner som också är entreprenörer – lyft telefonen och visa att du förstår och står vid deras sida i det här.

På Wint gör vi vad vi kan för att hjälpa de 1500 företagare som har valt Wint som sin bokföringstjänst. Genom att hålla oss uppdaterade om de åtgärds- och krispaket som regeringen släpper och genom att hjälpa våra kunder ansöka om de ersättningar som erbjuds, försöker vi med de medel vi kan hjälpa företagare genom Covid-19. Hör av dig om vi kan hjälpa dig!

Anmäl dig till Wints mailutskick!