Kombinationen av människa och system lockade Varvet

Kombinationen av människa och system lockade Varvet

  • Kundcase
  • 15 Jan
    2019

– En av de bästa sakerna med Wint är att all information om mitt företags ekonomi hela tiden finns inom räckhåll och att jag aldrig behöver be någon annan ta fram siffrorna åt mig, säger Carl-Johan Kihlbom, delägare i digitalbyrån Varvet i Göteborg, som varit kund hos Wint i drygt tre år.

Tillgängligt, pålitligt och papperslöst är tre av de egenskaper hos Wint som gör att byrån Varvet fortsatt är en nöjd kund.

Vill leva som man lär

Varvet arbetar med att bygga digitala produkter åt sina kunder – allt från appar för bolag som Liseberg och Collector bank till digitala tjänster som Sigmastocks eller verktyg som på olika sätt förenklar företags interna processer.

– Vi hjälper kort och gott våra kunder att åstadkomma förändring och effektivisering genom att bygga digitala lösningar som minskar manuellt arbete och krångliga tillvägagångssätt. När vi skulle välja partner för vår bokföring kändes det därför väldigt lockande att kunna leva som vi lär – enkelt, effektivt och papperslöst. Det var en av anledningarna att vi valde Wint, berättar Carl-Johan Kihlbom.

I sitt tidigare bolag Elabs hade Carl-Johan en intern ekonom som skötte den löpande bokföringen, hanterade löner samt ansvarade för allmän administration, men i samband med att Elabs slogs samman med Varvet bestämde sig ekonomen för att göra sin egen grej istället.

– Då stod vi utan fungerande ekonomilösning och började fundera över hur vi skulle göra. Ingen av oss tre delägare ville jobba operativt med bokföringen och vi hade alla dåliga erfarenheter från att använda traditionella redovisningskonsulter. Dessutom lockade det att tänka nytt, annorlunda och digitalt, minns Carl-Johan och fortsätter:

– Jag hade fått nys om några startups som arbetade med att automatisera bokföring och bestämde mig för att kontakta Wints dåvarande VD för att se hur ett samarbete skulle kunna se ut. Jag fastnade direkt för den grymma kombinationen av teknik och människor, som jag upplever att Wint är ensamma om i branschen.

“Wint bara löser saker”

Idag ser Carl-Johan många vinster med beslutet att välja Wint som partner för sin ekonomihantering.

– Först och främst är det en stor befrielse för oss i vår vardag att Wint bara löser saker. “It just works” som Apple hade som slogan för några år sedan. Som företagare är man ju alltid rädd för vad man eventuellt skulle missa om man inte har ordning och reda. Den oron har jag inte alls med Wint, menar Carl- Johan.

– Nu vet jag att den löpande bokföringen sköts per automatik, att deklarationer och betalningar skickas in i tid, att jag kan plocka ut färska siffror när jag behöver det och att det alltid finns någon att prata med om jag har frågor.

Sparar mycket tid

På det stora hela menar Carl-Johan att man sparar både tid och pengar på att använda Wint. I jämförelse med det tidigare arrangemanget med en heltidsanställd administratör på lönelistan är det en enkel affär att räkna hem rent ekonomiskt, men även tidsmässigt ser Carl-Johan stora fördelar.

– I och med att jag som företagare slipper ta ansvar för att saker blir gjorda sparar jag mycket tid. Jag slipper häfta kvitton eller gå med pärmar till en konsult varje månad. Istället håller Wint i taktpinnen och löser saker åt mig. När jag behöver bidra med information eller godkänna en betalning så får jag en tydlig notis om vad jag behöver bidra med, berättar Carl-Johan.

– Utöver det så väljer jag själv hur aktiv jag vill vara. Personligen gillar jag att logga in ganska ofta för att kika på månadens resultatrapport, hålla koll på aktuella kundfordringar och attestera utgifter löpande. Men jag kan göra det helt och hållet när det passar mig eftersom Wint alltid finns tillgängligt både i mobilen och i webbgränssnittet, avslutar Carl-Johan.

Läs också:
Så får Oddwork full koll på sin ekonomi
Så kan tjänstebolag göra bokföringen smartare
Wint hjälper Wells Rekrytering att fokusera på rätt saker

Kan Wint vara något för dig?

Anmäl intresse idag, så hör vi av oss och berättar mer!

Anmäl dig till Wints mailutskick!